GREXIT

Έτσι ντρίμπλαρε το Grexit η FIFA

Έτσι ντρίμπλαρε το Grexit η FIFA
Γκιρτζίκης, Κουτσοκούμνης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με μπροστάρη τη FIFA αποφεύγεται το Grexit. Αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έρχεται στην Αθήνα και αλλάζει τον κανονισμό της Επιτροπής Δεοντολογίας. Παραπέμπονται οι "7" της "εγκληματικής οργάνωσης".

Το Grexit αποφεύγεται. Με μπροστάρη τη FIFA το ενδεχόμενο αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις παύει πλέον να υφίσταται. Κατ’ αρχάς η ΕΠΟ παραιτείται της αίτησης ακύρωσής της στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Σταύρου Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο. Άμεσα κάνει αίτηση θεραπείας στον Υφυπουργό Αθλητισμού για την επανέναρξη του Κυπέλλου.

Ομάδα εργασίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έρχεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και εξετάζει όλους τους κανονισμούς. Θα μεριμνήσει για την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ και όλων των κανονισμών της, πειθαρχικού, δεοντολογίας και διαιτησίας σύμφωνα με όσα ισχύουν στη διεθνή συνομοσπονδία. Εντός 48 ωρών, ως την ερχόμενη Πέμπτη δηλαδή, η ΦΙΦΑ θα αποστείλει γραπτώς όλα όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση των Κοντονή - Γκιρτζίκη - Κουτσοκούμνη.

Αφού ο Σταύρος Κοντονής λάβει στα χέρια του την επιστολή της ΦΙΦΑ με τις δεσμεύσεις της, τότε θα προχωρήσει στην επανέναρξη του Κυπέλλου, είτε με κεκλεισμένων των θυρών, είτε παρουσία μαθητών. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ΦΙΦΑ και την ΕΠΟ, έχει πέσει ο τελικός της διοργάνωσης να διεξαχθεί με ξένο διαιτητή.

Υπήρξε ακόμα η δέσμευση ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες από την Τετάρτη (13/4), μέχρι τα τέλη του μήνα με άλλα λόγια, θα έχει αλλάξει ο κανονισμός της Επιτροπής Δεοντολογίας και θα έχουν παραπεμφθεί οι "7" της "εγκληματικής οργάνωσης". Αυτοί είναι οι:

1. Ηλίας Σπάθας (διαιτητής)

2. Θανάσης Γιάχος (διαιτητής)

3. Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής)

4. Παυσανίας Παπανικολάου (εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ)

5. Χρήστος Υφαντής (γενικός διευθυντής της ΕΠΟ)

6. Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ)

7. Νίκος Προύντζος (επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ)

Θα μπορεί πλέον η Επιτροπής Δεοντολογίας να ασχολείται και με υποθέσεις πριν από το 2014. Μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει οι "7" να έχουν παραπεμφθεί στην Επιτροπής Δεοντολογίας. Μέσα στην ημέρα ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις της Τρίτης (12/4).

Μετά τη συνάντησή τους στο Μαξίμου αναμένεται και η δήλωση που θα κάνει ο Σταύρος Κοντονής για τις σημερινές (12/4) εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Grexit: Οι 11 "παίκτες"
Ρίχνει "γέφυρες" η ΕΠΟ
Τι αναφέρει ο κώδικας ηθικής και δεοντολογίας της FIFA
Ο ΠΑΟΚ θέλει και παραίτηση Γκιρτζίκη
Δέχεται αλλαγές στον κώδικα δεοντολογίας η ΕΠΟ
"Διορθώσεις σε κανονισμούς και καταστατικό"
Οι διάλογοι στο Δ.Σ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ