ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Εθνική Νοτίου Αφρικής

Εθνική Νοτίου Αφρικής
Πίεναρ

Η ομάδα της Νοτίου Αφρικής επιστρέφει στις μεγάλες διοργανώσεις μετά από ένα "διάλειμμα" έξι χρόνων

Τα τελευταία χρόνια έχουν ακουστεί πολλά για την Νότιο Αφρική και την αποτυχία της να προκριθεί τόσο στα τελικά του Μουντιάλ του 2006, όπως και στο Κόπα Άφρικα του 2010.
Η συμμετοχή της λοιπόν στο Κονφερεντέισον Καπ είναι μια χρυσή ευκαιρία να μαζέψει τα κομμάτια της και να φτιάξει από την αρχή ένα σύνολο, που θα φέρει την Νότιο Αφρική ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Με νέο προπονητή (Τζόελ Σαντάνα) και αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές στην αποστολή, η Νότιος Αφρική θα επιδιώξει την καταξίωση, όπως δήλωσαν και οι ποδοσφαιριστές της, έτσι ώστε σιγά σιγά μαζί και με την βοήθεια των πιο έμπειρων, να κερδίσουν την αίγλη του παρελθόντος.

Προπονητής

Ο Τζόελ Σαντάνα πήρε το βάπτισμα του πυρός όσο αφορά τις εθνικές ομάδες όταν κάθησε στον πάγκο των μπαφάνα μπαφάνα τον Απρίλιο του 2008. Στα 61 του χρόνια και με τεράστια εμπειρία από βραζιλιάνικους συλλόγους, απ' όπου κατάγεται κιόλας, φιλοδοξεί ότι θα περάσει στους νεαρούς παίκτες της ομάδας το επιθετικό στιλ που επιθυμεί.

Στην Βραζιλία τον χαρακτηρίζουν ως τον άνθρωπο "θαύμα", αφού κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα Καριόκα και με τις τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες της περιοχής (Φλαμένγκο, Μποταφόνγκο, Φλουμινένσε, Βάσκο Ντα Γκάμα).

Παρόλα αυτά η θέση του μόνο επισφαλής δεν θεωρείται, καθώς ο αποκλεισμός από το Κόπα Άφρικα του 2010 δεν άρεσε στην ομοσπονδία της χώρας, και πλέον το Κονφεντερέισον Καπ είναι η τελευταία του ευκαιρία.

Αστέρι

Λίγα τα αστέρια στην τωρινή ομάδα της Νοτίου Αφρικής, αφού το νέο ξεκίνημα προϋποθέτει και ανανέωση στο ρόστερ. Παρόλα αυτά ένας παίκτης ξεχωρίζει για την σταθερή του παρουσία σε εθνική ομάδα και σε συλλογικό επίπεδο.

Στίβεν Πίεναρ

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Και πως να μην είναι άλλωστε, αφού βγήκε από τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες του Άγιαξ. Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στον Αίαντα, ο 27χρονος πλέον άσος πήγε στην Γερμανία και την Μπορούσια Ντόρτμουντ, χωρίς ωστόσο να έχει την ανάλογη συνέχεια.

Η απόφαση να δοθεί δανεικός στην Έβερτον φαίνεται να του έκανε καλό, καθώς όχι μόνο ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό, αλλά έπεισε και την διοίκηση της Αγγλικής ομάδας να αγοράσει τα δικαιώματα του.

Με την Νότιο Αφρική είναι διεθνής από το 2002, μετρώντας περισσότερες από 36 εμφανίσεις και έχοντας δυο τέρματα.

Ρόστερ

ΘΕΣΗ ΝΟΥΜΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΗΛΙΚΙΑ ΟΜΑΔΑ
Τ 1 Ρόουεν Φερνάντες 31 Αρμίνια Μπίλεφελντ
Τ 12 Ιτούμελενγκ Κουένε 22 Κάιζερ Σίεφς
Τ 22 Μπρίαν Μπαλούι 35 Μαμελόντι Σάνταουνς
Α 2 Σιμπόνισο Σάξα 25 Μαμελόντι Σάνταουνς
Α 2 Τσέπο Μασιλέλα 24 Μακάμπι Χάιφα
Α 4 Άαρον Μοκοένα 29 Μπάλκμπερν Ρόβερς
Α 14 Μάθιου Μπουθ 32 Μαμελόντι Σάνταουνς
Α 15 Ίνοσεντ Μντλεντλε 24 Ορλάντο Πάιρετς
Α 19 Μπράις Μουν 23 Παναθηναϊκός
Α 20 Μπογκανί Κουμάλο 22 ΣούπερΣπορ Ουνάιτεντ
Α 23 Μόργκαν Γκουλντ 26 ΣούπερΣπορ Ουνάιτεντ
Μ 5 Μπνσόν Μλονγκό 29 Ορλάντο Πάιρετς
Μ 6 Μακμπέθ Σιμπαγια 32 Ρουμπίν Καζάν
Μ 7 Λανς Ντάβιτς 24 ΣούπερΣπορ Ουνάιτεντ
Μ 8 Τσιμπίουϊ Τσαμπαλαλά 25 Κάιζερ Σίεφς
Μ 11 Φαν Χέρντεν 26 Κλαμπ Μπριζ
Μ 10 Στίβεν Πίεναρ 27 Έβερτον
Μ 12 Τέκο Μοντίσε 27 Ορλάντο Πάιρετς
Μ 13 Καγκίσο Ντίκγκακοϊ 25 Γκόλντεν Άροους
Ε 9 Κάτελεγκο Μπέλα 25 Μαμελόντι Σάνταουνς
Ε 17 Μπερνάρντ Πάρκερ 23 Ζβέζντα
Ε 18 Θεμπινκόσι Φαντενί 25 Μακάμπι Χάιφα
Ε 21 ΚΑτλέγκο Μασέγκο 27 Ορλάντο Πάιρετς



























TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ