ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Εθνική Γερμανίας: Ο Κρόος επέστρεψε με τρομακτικές επιδόσεις στη νίκη-μήνυμα ενόψει Euro 2024

Ο Τόνι Κρόος με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας
Ο Τόνι Κρόος με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας 2019 AP PHOTO/PETER MORRISON

Ο Τόνι Κρόος αγωνίστηκε για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2021 με την εθνική Γερμανίας στη νίκη με 2-0 επί της Γαλλίας και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον άξονα.

Η Γερμανία με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο νίκησε 2-0 τη Γαλλία σε φιλικό παιχνίδι με τους μπλε να προβληματίζουν και να αποδοκιμάζονται στο τέλος από τους φιλάθλους τους.

Από την πλευρά της η DFB-Team κατάφερε να δώσει ένα μήνυμα με την εμφάνισή της ενόψει του Euro 2024, παρά την αρνητική ατμόσφαιρα που είχε διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες.

Τα φώτα, όπως ήταν φυσιολογικό, έπεσαν πάνω στον Τόνι Κρόος, που αγωνίστηκε βασικός στο Σταντ ντε Φρανς και φόρεσε το εθνόσημο για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι του 2021 και την ήττα από την Αγγλία στο Euro 2020.

Ο 34χρονος μέσος της Ρεάλ επέστρεψε για να βοηθήσει την οικοδέσποινα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το έδειξε στα πρώτα δευτερόλεπτα. Ήταν εκείνος που έβγαλε την ασίστ στον Φλόριαν Βιρτς, ο οποίος με τη σειρά του πέτυχε γκολάρα στα επτά δευτερόλεπτα.

"Το δουλέψαμε και για την ακρίβεια αυτό ήταν το πλάνο μας" αποκάλυψε μάλιστα ο Κρόος στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης. Έτσι, λοιπόν, ο μέσος της Ρεάλ επέστρεψε με ασίστ, αλλά δεν έμεινε μονάχα εκεί πραγματοποιώντας υπερηχητική εμφάνιση.

Ο Κρόος είχε 143 ενέργειες και 95% στις πάσες

Ο Τόνι Κρόος έγινε αλλαγή στο 89ο λεπτό του παιχνιδιού. Σε αυτό το διάστημα είχε 143 ενέργειες με την μπάλα, την κορυφαία επίδοση στην αναμέτρηση. Στην κυκλοφορία στον άξονα κάτι παραπάνω από καταλυτικός.

Είχε τις περισσότερες πάσες στην αναμέτρηση, συγκεκριμένα ολοκλήρωσε 121 από τις 128 που δοκίμασε, μία ακόμη τρομακτική επίδοση με ευστοχία 95%. Μάλιστα, είχε και δύο key passes και η μία εξ αυτών οδήγησε σε μεγάλη ευκαιρία.

Ανασταλτικά πήρε επίσης άριστα, με τον βαθμό δυσκολίας να είναι υψηλός απέναντι στην ισχυρή εθνική Γαλλίας. Κέρδισε τις έξι από τις οκτώ μονομαχίες που έδωσε, έκανε τρία τάκλιν, ενώ δεν δέχθηκε ούτε σε μία περίπτωση ντρίμπλα από αντίπαλο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ