ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελπίδων: Ψάχνει το τρίποντο στην Λευκορωσία για να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης στο Euro 2025

Οι παίκτες της Εθνικής Κ21 πανηγυρίζουν γκολ σε αναμέτρησή τους κόντρα στην Κροατία | 13 Οκτωβρίου 2023
Οι παίκτες της Εθνικής Κ21 πανηγυρίζουν γκολ σε αναμέτρησή τους κόντρα στην Κροατία | 13 Οκτωβρίου 2023 EUROKINISSI SPORTS

Η 7η αγωνιστική των προκριματικών του Euro U21 βρίσκει την Εθνική Ελπίδων να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Λευκορωσία, με την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου να βλέπει ως μονόδρομο το τρίποντο για να μείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης.

Η Εθνική Ελπίδων κυνηγάει την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ21 και η 7η αγωνιστική των προκριματικών την φέρνει απέναντι σε μία μεγάλη πρόκληση, αφού αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Λευκορωσία.

Έχοντας μαζέψει 11 βαθμούς μετά από τα πρώτα έξι παιχνίδια και ούσα στο -4 από την πρωτοπόρο Πορτογαλία και στο -2 από την δεύτερη Κροατία, η γαλανόλευκη έχει ως μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα είναι η τρίτη διαδοχική στα προκριματικά, για να παραμείνει ζωντανή μέσα στη μάχη της πρόκρισης.

"Πρόκειται για 2 εξαιρετικής σημασίας αναμετρήσεις για την πορεία µας στον όμιλο. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για την πρόκριση θα πρέπει να κερδίσουµε και τις 2, αρχής γενομένης από την εκτός έδρας αναμέτρηση µε την Λευκορωσία.

Φυσικά δεν µας απασχολεί η βαθμολογική θέση των αντιπάλων µας γιατί στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, όπως φάνηκε και στην 1η αναμέτρηση µε τη Λευκορωσία, στην οποία ήρθαµε ισόπαλοι 1-1.

Μάλιστα στο τελευταίο της παιχνίδι λύγισε στο φινάλε (1-0) από την Κροατία, και αυτό δείχνει πόσο δυσκολοκατάβλητη και ανταγωνιστική ομάδα είναι και παράλληλα ενισχύει την υποχρέωσή µας να δώσουµε τα πάντα για τους 3 βαθμούς.

Είναι δεδομένο ότι χρειάζεται σοβαρότητα και μαχητικότητα στο 100% από όλους µας για να επιτευχθεί ο στόχος των 2 νικών που θα µας διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης και πιστεύω ότι µε την προσήλωση στο τακτικό µας πλάνο θα τα καταφέρουμε", τόνισε ο Νίκος Παπαδόπουλος τόσο για το ματς με την Λευκορωσία όσο και εκείνο την ερχόμενη Τρίτη (26/03), εντός έδρας με την Ανδόρα.

Σημειώνεται πως οι πρώτοι κάθε ομίλου και οι τρεις καλύτεροι δεύτεροι παίρνουν αυτόματα το εισιτήριο για τα τελικά, με τους υπόλοιπους έξι δεύτερους των ομίλων να συμμετέχουν σε μπαράζ διεκδικώντας τα τρία τελευταία εισιτήρια.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ