SERIE A

Έσπασε την "κατάρα" η Μίλαν με σόου Πάτο!

Έσπασε την "κατάρα" η Μίλαν με σόου Πάτο!
Ίντερ-πανηγυρικό

Πρώτη φετινή νίκη για τη Μίλαν στο "Μεάτσα", 5-2 τη Νάπολι, με τον Πάτο να σκοράρει στο ντεμπούτο του (vds)!

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας πέρασε νικηφόρα από το "Φράνκι" της Τοσκάνης επικρατώντας με 3-2 της Σιένα, ενώ η δεύτερη του πίνακα Ρόμα ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 στο Μπέργκαμο από την Αταλάντα, για να πάρει τη νίκη με 2-1 και να μείνει στο -7 από την κορυφή της βαθμολογίας.
Σπουδαίες εκτός έδρας επιτυχίες για Ουντινέζε (1-0 την ουραγό Κάλιαρι) και Φιορεντίνα (2-1 την Πάρμα), καθώς και της Τζένοα η οποία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάσιμο Μποριέλο έφυγε με τη νίκη, 2-1, από το "Ολίμπικο" απέναντι στη Λάτσιο.

Ο Ταβάνο έδωσε τη νίκη στη Λιβόρνο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τορίνο (2-1), ενώ η Σαμπντόρια επιβλήθηκε με 3-0 της Παλέρμο στο "Λουίτζι Φεράρις".

Στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της αγωνιστικής, η Μίλαν πανηγύρισε την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη της το εμφατικό 5-2 επί της Νάπολι, σε ένα ματς που έλαμψε ο "ρούκι" Πάτο (σκόραρε στο ντεμπούτο του) αλλά και ο Ρονάλντο, ο οποίος βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα στην δεύτερη φετινή παρουσία του με τη φανέλα των "ροσονέρι".

Σόου Πάτο-Ρονάλντο, "πεντάρα" για Μίλαν
Η "κατάρα" που καταδίωκε τη Μίλαν από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, η οποία την ήθελε να μην γεύεται τη χαρά της νίκης σε κανένα από τα 7 παιχνίδια πρωταθλήματος, που είχε δώσει μέχρι τώρα (5 ισοπαλίες-2 ήττες ο θλιβερός απολογισμός) έλαβε τέλος το βράδυ της Κυριακής...

Σε ένα κατάμεστο από 70.000 φιλάθλους "Σαν Σίρο", με τους οπαδούς των "ροσονέρι" να έχουν κάνει sold-out θέλοντας να δουν από κοντά τον 18χρονο Αλεσάντρε Πάτο στο επίσημο ντεμπούτο του με τους πρωταθλητές Ευρώπης, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι "ξέσπασε" πάνω στη Νάπολι, την οποία υπέταξε με το εμφατικό 5-2.

Ο Πάτο δικαίωσε πλήρως τις (μεγάλες) προσδοκίες που υπήρχαν για αυτόν καθώς πέρα από το υπέροχο γκολ που σημείωσε ήταν δραστήριος και συμμετείχε στις περισσότερες φάσεις της ομάδας του, ο Ρονάλντο "δήλωσε παρών" πετυχαίνοντας δύο τέρματα (στην μόλις 2η φετινή του εμφάνιση), με τους "ροσονέρι" να σκοράρουν πέντε φορές, όταν στα προηγούμενα επτά εντός έδρας παιχνίδια τους είχαν βρει το δρόμο προς τα δίχτυα μόλις 3 φορές!

Στον αντίποδα, η Νάπολι κατάφερε να ισοφαρίσει δύο φορές τη Μίλαν, όμως παραδόθηκε μετά το 3-2 στις αρχές του δευτέρου μέρους, με τους "παρτενοπέι" (σημαντικές απουσίες αυτές των τιμωρημένων Ζαλαγέτα και Μπλάζι) να παραμένουν χωρίς εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Μίλαν από το 1986.

Το σκορ άνοιξε στο 16' σε μία περιπετειώδη φάση. Ρονάλντο και Πάτο συνδιάστηκαν, με τη μπάλα να φτάνει στον Πίρλο και εκείνος να βγάζει μία υποδειγματική ασίστ στο "φαινόμενο".

Ο Ιέτσο προσπάθησε να αποκρούσει το πλασέ του Βραζιλιάνου φορ, με τη μπάλα όμως να παίρνει τροχιά προς τα δίχτυα, και τους Πάτο και Κούπι να τρέχουν προς την πορεία της μπάλας.

Ο Πάτο έβαλε το κεφάλι του με σκοπό να την προωθήσει στα δίχτυα, όμως τον πρόλαβε ο παίκτης της Νάπολι, που έβαλε το πόδι του για την απομακρύνει, ωστόσο αυτή είχε περάσει τη γραμμή και έτσι το γκολ κατακυρώθηκε στον Ρονάλντο.

Στο 28' ήρθε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Σόσα να αξιοποιεί από κοντά την σέντρα του Λαβέτσι, τρία λεπτά αργότερα ο Σέεντορφ έβαλε και πάλι τη Μίλαν μπροστά στο σκορ με κοντινό σουτ στον ουρανό των διχτύων και αφού είχαν προηγηθεί δύο αποκρούσεις του Ιέτσο σε ισάριθμες προσπάθειες του Πάτο.

Στο 38' ήρθε εκ νέου η ισοφάριση για τους Ναπολιτάνους, με τον Καλάτζε να ανατρέπει τον Λαβέτσι, και τον Ντομίτσι να κάνει το 2-2, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος.

Μόλις 29 δευτερόλεπτα μετά το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Μίλαν έκανε το 3-2, με τον Ρονάλντο να νικάει με κεφαλιά τον Ιέτσο (μετά από καλοζυγισμένη σέντρα του Ζέεντορφ) και να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα, στην μόλις δεύτερη εμφάνισή του φέτος.

Στο 68' ήταν η σειρά του τρίτου Βραζιλιάνου της... παρέας, του Κακά, να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, με το δυνατό δεξί σουτ από τα 22 μέτρα που κεραυνοβόλησε τον γκολκίπερ της Νάπολι, ενώ στο 74' το "Σαν Σίρο" σηκώθηκε στο... πόδι, με τον Πάτο να σκοράρει στο ντεμπούτο του στη Serie A.

Μετά από βαθιά μπαλιά του Φαβάλι (πέρασε στο 46' στη θέση του Μαλντίνι) ο νεαρός Βραζιλιάνος απέφυγε με έξοχο τρόπο τον προσωπικό του αντίπαλο, ο οποίος προσπάθησε μάταια να τον ανακόψει τραβώντας τον από τη φανέλα, και με ένα υποδειγματικό πλασέ έστειλε για πέμπτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα της Νάπολι.

Η Νάπολι ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες εξαιτίας εξαιτίας αποβολής με δεύτερης κίτρινης κάρτας του Γκαργκάνο.

Nίκησε στο... αγαπημένο της γήπεδο
Στο στάδιο "Φράνκι", μέρος όπου πανηγύρισε πέρυσι μαθηματικά το δεύτερο σερί σκουντέτο, η Ίντερ κατέκτησε την έβδομη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 3-2 της Σιένα και διατηρώντας την διαφορά ασφαλείας των επτά πόντων από τη δεύτερη Ρόμα.

Οι "νερατζούρι" άνοιξαν το σκορ στο 26' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιμπραΐμοβιτς (την ορθότητα του οποίου αμφισβήτησαν σωστά οι γηπεδούχοι καθώς δεν υπήρχε η παραμικρή παράβαση στη σύγκρουση του Κοντρέα με τον Κρους), όμως η χαρά τους δεν κράτησε παραπάνω από πέντε λεπτά, με τον Μακαρόνε να ισοφαρίζει στο 31'.

Το ημίχρονο έκλεισε με την πρωτοπόρο να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα χάρη στον Καμπιάσο στο 45' (υπήρξαν και εδώ διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, που υποστήριξαν ότι η μπάλα είχε περάσει καθαρά την τελική γραμμή πριν το γύρισμα προς τον μετέπειτα σκόρερ Αργεντινό μέσο), ενώ το 3-1 υπέρ των Μιλανέζων έγινε στο 53' με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ-βολίδα του Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η ομάδα του Ντι Κάρλο είναι να μειώσει στις καθυστερήσεις με το γκολ του Φορεστιέρι.

Να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Στάνκοβιτς, κάνοντας την επανεμφάνισή του μετά τις 27 Νοεμβρίου (ήταν τραυματίας), με την Ίντερ να διατηρεί το άηττητό της στο πρωτάθλημα, μετρώντας πλέον 14 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Στο κυνήγι της κορυφής οι "Ρωμαίοι"
Στο -7 από τη κορυφή παρέμεινε η Ρόμα, η οποία παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Αταλάντα στο Μπέργκαμο, κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα μέσα σε ένα πεντάλεπτο και να πάρει το "τρίποντο".

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Φερέιρα Πίντο στο 17 (στην 50η συμμετοχή του Βραζιλιάνου στη Serie A), με τους "τζαλορόσι" να γυρίζουν όμως το ματς χάρη στα γκολ του Τότι στο 39' με απευθείας εκτέλεση φάουλ και του Μαντσίνι στο 44' με πολύ δυνατό σουτ εντός περιοχής.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη της Ρόμα (αήττητη φέτος μακριά από το "Ολίμπικο") στις πέντε τελευταίες επισκέψεις της στο Μπέργκαμο για να αντιμετωπίσει την Αταλάντα.

Τα υπόλοιπα ματς

Στο "Σεντ'Ελία" της Σαρδηνίας η Ουντινέζε επικράτησε με 1-0 της ουραγού Κάλιαρι (έμεινε για 12η σερί αγωνιστική χωρίς νίκη) και παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας, με τους "ροσομπλού" να γνωρίζουν την πρώτη εντός έδρας ήττα από τη συγκεκριμένη αντίπαλο μετά το 1999, στο ντεμπούτο μάλιστα του Νταβίντε Μπαλαρντίνι σττον πάγκο τους.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα στο 32', με ωραίο διαγώνιο σουτ με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στοράρι, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Κάλιαρι (νεαποκτηθείς από τη Λεβάντε).

Η επιτυχία της Ουντινέζε αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι αγωνίστηκαν για περίπου μία ώρα αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φελίπε στο 30' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες και οι Σαρδηνοί με την αποβολή του Λαριβέι με δύο κίτρινες κάρτες(η πρώτη για φάουλ και η δεύτερη επειδή χειροκρότησε ειρωνικά τον διαιτητή για την απόφασή του).

Η Φιορεντίνα πέρασε νικηφόρα με 2-1 από το "Ένιο Ταρντίνι" κόντρα στην Πάρμα (δεύτερη φετινή εντός έδρας ήττα για τους "παρμέντσι") και κράτησε την 5η θέση, έναν πόντο πίσω από τους "φριουλάνι".

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "βιόλα" ο Μούτου που πέτυχε δύο τέρματα, με τον Ρουμάνο να τίθεται αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, όπως άλλωστε και οι Τσέζαρε Πραντέλι και Σεμπάστιαν Φρέι που επέστρεψαν σε ένα γήπεδο όπου έχουν γνωρίσει μεγάλες στιγμές.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν μόλις η δεύτερη επιτυχία για την ομάδα της Φλωρεντίας στις έξι τελευταίες επισκέψεις της στο "Ένιο Ταρντίνι".

Πολύτιμη νίκη στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού πήρε η Λιβόρνο, 2-1 εκτός έδρας την Τορίνο, με τον τεχνικό των Λιβορνέζων, Τζανκάρλο Καμολέζε, να φεύγει νικητής κόντρα στην "γκρανάτα", ομάδα στην οποία ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, όντας στον πάγκο της το διάστημα 2000-03.

Ιστορική νίκη, μετά από 49 χρόνια, πέτυχε στο "Ολίμπικο" η Τζένοα, η οποία επικράτησε με 2-1 της Λάτσιο, με τον Μάσιμο Μποριέλο να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα των Γενοβέζων (το πρώτο από αυστηρή απόφαση πέναλτι υπέρ της Τζένοα) φτάνοντας τα 10 συνολικά στο πρωτάθλημα, την ώρα που όλοι οι άλλοι συμπαίκτες του μετρούν μόλις 8!

Στον αντίποδα, αυτή ήταν η 6η φετινή ήττα για τους "λατσιάλι" μέσα στην έδρα τους, γεγονός που τους έφερε στην 14η θέση, με τον Ντέλιο Ρόσι να αισθάνεται ότι κάθεται σε "ηλεκτρική καρέκλα" μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Άνετη νίκη για την Σαμπντόρια, 3-0 επί της Παλέρμο στο "Φεράρις", με τον Αντόνιο Κασάνο να πετυχαίνει το τρίτο γκολ των "μπλουτσερκιάτι" και να κλέβει την παράσταση με δηλώσεις του μετά το ματς, υποστηρίζοντας ότι είναι διατεθειμένος να δεχτεί μείωση των αποδοχών του για να παραμείνει στη Σαμπντόρια (το καλοκαίρι λήγει ο δανεισμός του από τη Ρεάλ Μαδρίτης).

Από την άλλη πλευρά, οι "ροζανέρι" του Γκουιντολίν γνώρισαν την πρώτη τους ήττα μετά από τρία συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα στο τέλος του 2007, όπου είχαν απολογισμό 2 νίκες και 1 ισοπαλία.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Έμπολι-Ρετζίνα 1-1 (5' (πεν.) Σαουντάτι / 2' Τσεράβολο)
Κατάνια-Γιουβέντους 1-1 (15' Σπινέζι / 91' (πεν.) Ντελ Πιέρο)

ΚΥΡΙΑΚΗ
Αταλάντα-Ρόμα 1-2 (17' Φερέιρα Πίντο / 38' Τότι, 44' Μαντσίνι')
Κάλιαρι-Ουντινέζε 0-1 (32' Κουαλιαρέλα)
Λάτσιο-Τζένοα 1-2 (23' Μάουρι / 51' (πεν.), 55' Μποριέλο)
Πάρμα-Φιορεντίνα 1-2 (69' Κολί / 43', 85' (πεν.) Μούτου)
Σαμπντόρια-Παλέρμο 3-0 (20' Μπελούτσι, 45' Σαμάρκο, 77' Κασάνο)
Σιένα-Ίντερ 2-3 (31' (αυτ.) Κόρδομπα, 92' Φορεστιέρι / 26' (πεν.), 52' Ιμπραΐμοβιτς, 45+ Καμπιάσο)
Τορίνο-Λιβόρνο 1-2 (78' Μποτόνε / 21', 45+ Ταβάνο)
Μίλαν-Νάπολι 5-2 (15', 46' Ρονάλντο, 31' Ζέεντορφ, 68' Κακά, 74' Πάτο / 28' Σόσα, 38' (πεν.) Ντομίτσι)

Δείτε τα πέντε γκολ της αναμέτρησης Σιένα-Ίντερ:



Δείτε στιγμιότυπα από τη νίκη της Ρόμα επί της Αταλάντα με 2-1:



Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Τορίνο-Λιβόρνο:



Δείτε στιγμιότυπα από τη νίκη της Ουντινέζε με 1-0 επί της Κατάνια:









































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ