ΟΦΗ

Εργοτέλης-ΟΦΗ 1-1

Εργοτέλης-ΟΦΗ 1-1
Εργοτελης-ΟΦΗ

Εργοτέλης και ΟΦΗ μοιράστηκαν βαθμούς (1-1) στο ντέρμπι της Κρήτης. Παράπονα για την διαιτησία

Το ματς είχε δραματικό φινάλε, καθώς στο 87' με αυτογκόλ του Ισά ο Εργοτέλης ισοφάρισε και πήρε ένα ανέλπιστο βαθμό. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 18' με πέναλτι του Λεοζίνιο. Έντονα παράπονα για την διαιτησία απο την πλευρά του Εργοτέλη.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Εργοτέλης (Ν. Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Κένεντι, Τάσιτς, Χίμπλινγκερ, Κεφαλούκος, Τζούνιορ, Κορδονούρης, Φραγκουλάκης (58' Δ. Κοιλιάρας), Γραμμόζης (76' Θεοδωρίδης), Βακουφτσής, Ογκουνσότο.

ΟΦΗ (Γ. Παράσχος): Τζόρβας, Σταυρακάκης (55' Ρουμπάκης), Μπαρκαουάν, Ταραλίδης, Σίμιτς, Πίτσος, Ισά, Γκάντσεφ (76' Σφακιανάκης), Λεοζίνιο, Γκέρμπερ, Νουαφόρ (61' Ντρούλιτς).

Διαιτητής: Α. Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Κ. Δάλλας (Ηπείρου), Σ. Τρύφωνας (Κέρκυρας)
Κίτρινες: Δασκαλάκης, Κεφαλούκος, Τζούνιορ (Εργοτέλης) - Λεοζίνιο, Σίμιτς, Ισά, Πίτσος
Με μια ματιά
Ο ΟΦΗ "πλήρωσε" τις χαμένες ευκαιρίες των παικτών του, κυρίως στο β' ημίχρονο, ενώ οι παίκτες του Εργοτέλη δικαιολογημένα "φωνάζουν" για δύο περιπτώσεις πέναλτι (ανατροπή Κοιλιάρα και τράβηγμα του Ογκουνσότο). Το τελικό αποτέλεσμα σαφέστατα δεν άφησε καμία από τις δύο ομάδες ικανοποιημένη, καθώς έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στη βαθμολογία χρειάζονται (κυρίως ο Εργοτέλης) νίκες για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις.

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στον αγώνα και στα πρώτα λεπτά έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ με πρωταγωνιστή τον Νουαφόρ. Ο Νιγηριανός επιθετικός, την πρώτη φορά στο 2' και μετά στο 8' βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Δασκαλάκη, αλλά αρχικά αστόχησε και στη δεύτερη φάση σούταρε πάνω στο γκολκίπερ των τυπικά γηπεδούχων.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Νουαφόρ στο ξεκίνημα το πέτυχε ο Λεοζίνιο στο 18' με πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών υπέδειξε ο Κάκος σε μαρκάρισμα (σπρώξιμο) του Κένεντι πάνω στον Γκάντσεφ. Ο Δασκαλάκης έπεσε σωστά στην κακή εκτέλεση του Λεοζίνιο κι ενώ απομάκρυνεαρχικά το σουτ του Βραζιλιάνου, τελικά η μπάλα πήρε ανάποδα φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα του... (0-1).

Ένα λεπτό μετά την επίτευξη του γκολ, οι τυπικά γηπεδούχοι "άγγιξαν" την ισοφάριση με τον Βακουφτσή να κάνει σουτ μέσα από την περιοχή και τον Τζόρβα να κάνει καταπληκτική διπλή επέμβαση. Στο 27' το απευθείας φάουλ του Ταραλίδη έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του γκολκίπερ του Εργοτέλη, ενώ στο 31' το σουτ του Ογκουνσότο μέσα από την περιοχή βρήκε το πόδι του Μπαρκαουάν και πέρασε κόρνερ.

Το ημίχρονο έκλεισε με μία μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Εργοτέλης για να ισοφαρίσει. Στο 41' μετά από εκτέλεση φάουλ του Γραμμόζη, ο Γκέρμπερ στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα.

Μοιραίος ο Ισά
Στο β' ημίχρονο ''ανοιξε'' ο ρυθμός του αγώνα. Στο 60' ο Κοιλιάρας μπήκε στην περιοχή, όπου ανατράπηκε από τον Ρουμπάκη, χωρίς ο Κάκος να υποδείξει την παράβαση. Στο 71' ο Γκάντσεφ είχε σουτ στο δοκάρι, αλλά η φάση είχε σταματήσει νωρίτερα με λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού που υπέδειξε ότι η μπάλα είχε βγει άουτ πριν το γύρισμα του Βούλγαρου μεσοεπιθετικού. Την ευκαιρία να "καθαρίσει" το ματς στο 77' έχασε ο Γκέρμπερ, το πλασέ του οποίου απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Δασκαλάκης. Νέα τεράστια ευκαιρία έχασε ο ΟΦΗ στο 78' με τον Λεοζίνιο ν' αστοχεί από τη μικρή περιοχή.

Στο 84' ο Βακουφτσής έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, όταν από το ύψος του πέναλτι καθυστέρησε να σουτάρει κι έδωσε την ευκαιρία στον Μπαρκαουάν να κοντράρει τη μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Οι αμυντικοί του ΟΦΗ δεν κατάφεραν ν' απομακρύνουν την μπάλα απο την περιοχή τους, ο Ισά προσπάθησε να ''καθαρίσει'' την φάση στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να στείλει τη μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Τζόρβα για το 1-1.

Λίγο πριν την λήξη του αγώνα είχαμε δεύτερη περίπτωση πέναλτι για τον Εργοτέλη, όταν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Ισά φάνηκε να τραβάει και να ρίχνει στο έδαφος τον Ογκουνσότο, πριν ο τελευταίος προλάβει να πλασάρει τον Τζόρβα.
Συνέντευξη Τύπου
Νίκος Καραγεωργίου: ''Κάποια στιγμή πρέπει να πούμε κάτι για τη διαιτησία. Όταν διαμαρτύρεσαι, τα βγάζουν οι ειδικοί στην τηλεόραση και λένε τις απόψεις τους. Όσον αφορά στον επόπτη Τρύφωνα, αυτός ο τύπος μας σταματούσε και στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Σήμερα μας σταμάτησε μόλις στο 3'. Τελικά είχε δίκιο ο Ζήκος. Αυτοί δεν παθαίνουν αυτό που είπε μόνο με τον Ολυμπιακό, αλλά σε όλα τα παιχνίδια. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια και από τις δύο ομάδες. Βλέποντας αυτόν τον αγώνα κάποιος ουδέτερος και μη γνωρίζοντας τη βαθμολογική θέση των δύο ομάδων, θα πίστευε πως δεν είναι δυνατόν αυτές οι ομάδες να είναι χαμηλά στη βαθμολογία. Τόσο ο Εργοτέλης, όσο και ο ΟΦΗ έχουν μεγάλες δυνατότητες''.

Γιώργος Παράσχος: ''Έπρεπε να το κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι με βάση τις ευκαιρίες που είχαμε. Δεν νομίζω ότι η διαιτησία έπαιξε ρόλο. Μια χαρά ήταν. Καλό είναι να μην την κρίνουμε, να την αφήσουμε στα προβλήματά της. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις φάσεις που δημιουργούμε. Χάνουμε σίγουρα γκολ''.

Πάτρικ Ογκουνσότο: ''Ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι στον Εργοτέλη, ενώ αυτό που έδωσε στον ΟΦΗ δεν ήταν. Σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα για εμάς, αλλά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια''.

Αλέξης Τζόρβας: ''Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Έπρεπε να κερδίσουμε τουλάχιστον με 3-0, με βάση τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε''.
Όλα τα λεφτά...
Η εξέλιξη του αγώνα...
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Ο Κάκος και οι βοηθοί του δεν ήταν στα καλύτερα τους...
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
8' Ευκαιρία ΟΦΗ : Νουαφόρ
Ο Νουαφόρ κάνει ωραία ενέργεια έξω από την περιοχή, αποφεύγει δύο αντιπάλους, βγαίνει απέναντι στον Δασκαλάκη, αλλά ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη τον προλαβαίνει και διώχνει σε κόρνερ
16' Πέναλτι ΟΦΗ
Ο Κάκος σφυρίζει πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ σε σπρώξιμο του Φραγκουλάκη πάνω στον Γκάντσεφ
17' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης : Δασκαλάκης
18' Γκολ ΟΦΗ : Λεοζίνιο
Ο Λεοζίνιο ευστοχεί στο πέναλτι και "ανοίγει" το σκορ για τον ΟΦΗ
19' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Λεοζίνιο
20' Ευκαιρία Εργοτέλης : Βακουφτσής
Κάθετη μπαλιά του Φραγκουλάκη στον Βακουφτσή, το σουτ του οποίου αποκρούει ο Τζόρβας
29' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Σίμιτς
32' Ευκαιρία Εργοτέλης : Ογκουνσότο
Ο Ογκουνσότο βγαίνει πίσω από τους αμυντικούς του ΟΦΗ, αλλά το σουτ που επιχειρεί, φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα
33' Σουτ ΟΦΗ : Γκάντσεφ
Σουτ του Γκάντσεφ από τα αριστερά, η μπάλα περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη
39' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Ισά
40' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Πίτσος
41' Σουτ Εργοτέλης : Γραμμόζης
Εκτέλεση φάουλ του Γραμμόζη από τα δεξιά, η μπάλα περνάει απ' όλους και καταλήγει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τζόρβα σε κόρνερ
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης : Κεφαλούκος
55' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Ρουμπάκης στη θέση του Σταυρακάκη
58' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Δ. Κοιλιάρας στη θέση του Φραγκουλάκη
61' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Ντρούλιτς στη θέση του Νουαφόρ
76' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Σφακιανάκης στη θέση του Γκάντσεφ
76' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Θεοδωρίδης στη θέση του Γραμμόζη
78' Ευκαιρία ΟΦΗ : Λεοζίνιο
Ωραία ενέργεια του Μπαρκαουάν από τα αριστερά, παράλληλη μπαλιά προς τον Λεοζίνιο, που αστοχεί εξ επαφής
87' Γκολ Εργοτέλης : Ισά (αυτογκόλ)
Απίστευτο αυτογκόλ του Ισά, που στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την "έστειλε" στα δίχτυα της ομάδας του
92' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης : Τζούνιορ
94' Λήξη αγώνα


Δείτε τα γκολ του αγώνα:




































TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ