ΓΑΛΛΙΑ

Επίστροφή στις νίκες για Λυών

Επίστροφή στις νίκες για Λυών
Λε Γκουέν

Επίστροφή στις νίκες για Λυών που κατάφερε να αντιδράσει μετά τη βαριά ήττα με 3-0 στο Φελίξ Μπολάρ. Δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη για Παρί

Η Λυών προέρχονταν από τον αποκλεισμό στην έδρα της Λε Μαν για το Λιγκ Καπ, αλλά και από τη βαρίά ήττα την Κυριακή στο Φελίξ Μπολάρ από τη Λανς με 3-0. Ο Περέν σε εκείνο το ματς είχε ξεκινήσει τους Κρόσας και Ντελγκάδο για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα των λυωνέ, όμως η Λανς ήταν περισσότερο παθιασμένη, εύστοχη αλλά και τυχερή καταφέρνοντας να προκαλέσει στους πρωταθλητές το ευρύ 3-0.
Κόντρα στη Λοριάν η Λυών ξεκίνησε με Φρεντ, Μπεν Αρφά και Μπενζεμά στην ενδεκάδα και κατάφερε να φτάσει στο τελικό 2-0 χάρις τα γκολ των δυο τελευταίων. Ο Σαϊφί των φιλοξενούμενων έχασε την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία, όμως το γκολ του Μπεν Αρφά στο 29΄ επανέφερε την τάξη, για να έρθει αυτό του Μπενζεμά στην επανάληψη (είχε και δοκάρι στο πρώτο μέρος) για να γράψει το τελικό 2-0 και να χαρίσει το τρίποντο στη Λυών.

Η Παρί κατάφερε να φτάσει στη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη και μάλιστα σκοράροντας και πάλι 3 φορές, με την ομάδα του Λε Γκεν να μην αφήνει κανένα περιθώριο στην ουραγό και καταδικασμένη Μετς που ουσιαστικά κάνει ήδη τα σχέδιά της για την επιστροφή στη Ligue 2. Ο Ντιανέ που δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση τελευταία σκόραρε το τελευταίο γκολ των Παριζιάνων με όμορφη προσπάθεια ενώ είχαν προηγηθεί ένα γκολ όνειρο από τον Ροτέν και ένα μόλις στο 4' από τον Λουϊντουλά.

Δεύτερη σερί νίκη πέτυχε η Λανς αφού στο τοπικό ντέρμπι (με τις ομάδες να έχουν πάντως καλές σχέσεις) με τη Βαλενσιέν κατάφερε να ανατρέψει το σε βάρος της 1-0 από το γκολ του Σαβιντάν και να ντουμπλάρει τα τρίποντα ανάσα επικρατώντας τελικά με 2-1. Έτσι μετά το 3-0 επί της Λυών ήρθε άλλη μια νίκη για να τη βγάλει από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τον Παπέν να είναι έτσι ικανός να σχεδιάσει με περισσότερη ηρεμία τη συνέχεια.

Ρεν και Νις έμειναν ισόπαλες στο 1-1 στη Βρετάνη, σε ένα ματς στο οποίο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν, είχαν συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφεραν να την μετουσιώσουν στο κρίσιμο τρίποντο με το σερί τους να παραμένει τραγικό εδώ και δέκα αγωνιστικές. Ο Μπριάν άνοιξε το σκορ στο 50' για να ισοφαρίσει για τη Νις ο Μοντεστ δυο λεπτά αργότερα.

Ισοπαλία με το ίδιο σκορ και για τη Μαρσέιγ που κατάφερε με τον Νασρί τρία λεπτά πριν το τέλος να ισοφαρίσει το τέρμα του Μπρισόν με το οποίο η Νανσί είχε ανοίξει το σκορ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Σημαντική νίκη τέλος για το Στρασβούργο που επικράτησε με 2-0 της Τουλούζ, ενώ ισόπαλες χωρίς τέρματα ήρθαν Καέν και Οσέρ στην έδρα της πρώτης.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Τετάρτη 23/1

Bαλενσιέν-Λανς 1-2 (Σαβιντάν 33' - Χίλτον, Μονέ Πακέ 63')
Λυών-Λοριάν 2-0 (Μπεν Αρφά 29', Μπενζεμά)
Ρεν-Νις 1-1 (Μπριάν 50' - Μοντέστ 52')
Καέν-Οσέρ 0-0
Μονακό-Σοσό 1-0 (Πικιόν 78')
Λιλ-Λε Μαν 3-1 (Μιραλάς 15', Ομπρανιάκ 39', Καμπαγιέ 51' - Γιεμπντά 36')
Στρασβούργο-Τουλούζ (Γκαμέιρο 22', Κοάντ 91')
Παρί-Μετς 3-0 (Λουϊντουλά 4', Ροτέν 34', Ντιανέ 54')
Νανσί-Μαρσέιγ 1-1 (Μπρισόν 47' - Νασρι 87')

Πέμπτη 24/1

Μπορντό-Σεντ Ετιέν


Λυών-Λοριάν 2-0







Bαλενσιέν-Λυών




Παρί-Μετς 3-0
























































TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ