ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επιστολή του Παναθηναϊκού στη Super League για την αλλαγή της ποινής υποβιβασμού

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΟΥΝΤ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΟΥΝΤ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έχει στηρίξει τις ελπίδες για παραμονή του στην Super League στην αλλαγή της ποινής περί υποβιβασμού και με επιστολή που έστειλε στην λίγκα εξηγεί τους λόγους που πρέπει να αλλάξει η ποινή.

Εδώ και αρκετό καιρό στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν ότι δεν θα εξασφαλίσουν την άδεια και για αυτό έχουν στηρίξει τις ελπίδες τους για την παραμονή στη Super League στην αλλαγή της ποινής αδειοδότησης. Μάλιστα το Δ.Σ. της Λίγκας που μπορεί να πάρει αυτή την απόφαση θα διεξαχθεί την Πέμπτη το μεσημέρι.

Οι πράσινοι μάλιστα που είναι μια από τις ομάδες, όχι η μοναδική που έχει ζητήσει την αλλαγή, έστειλαν και σχετική επιστολή στην Super League την οποία υπογράφει ο αντιπρόεδρος του τριφυλλιού, Στράτος Σωπήλης, και στην οποία στέκονται στους λόγους για τους οποίους πρέπει να αλλάξει η απόφαση.

Η σχετική επιστολή αναφέρει:

"Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, η παρατεταμένη κρίση στην ελληνική ποδοσφαιρική και μη αγορά, η διάψευση των προσδοκιών περί βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο και η καταγγελία της κεντρικής σύμβασης εκμετάλλευσης τηλεοπτικών δικαιωμάτων, έχουν δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στην εκπλήρωση των οικονομικών προϋποθέσεων του Συστήματος Αδειοδότησης, με σημαντικό αριθμό ομάδων του Συνεταιρισμού.

Έχει καταστεί σαφές ότι οι οικονομικές και εν γένει συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά εις βάρος των ομάδων της Super League, χωρίς υπαιτιότητά τους, με αποτέλεσμα η εξοντωτική ισχύουσα ποινή του υποβιβασμού να έχει καταστεί άδικη, υπέρμετρη και δυσανάλογη. Ενδεχόμενη εφαρμογή της για την τρέχουσα αγωνιστική θα συντελέσει στην (περαιτέρω) υποβάθμιση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και του Συνεταιρισμού μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Αιτούμεθα όπως, λόγω κατεπείγοντος, συγκαλέσετε άμεσα έκταση συνεδρίαση Δ.Σ. ούτως ώστε να συζητηθεί (α) η τροποποίηση τηςαπό 20-11-2015 εισήγηση της Super league στην ΕΠΟ, αναφορικά με τις ποινές περί μη Αδειοδότησης για τη διοργάνωση πρωταθλήματος Super League Ελλάδα για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, επί τη βάση των δεδομένων που αρμόζουν στις οικονομικές και λοιπές συνθήκες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και των μελών του Συνεταιρισμού μας και να επαναξιολογηθούν συνολικά από τα μέλη του Συνεταιρισμού μας τα οικονομικά και πειθαρχικά δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί και (β) λόγω της σοβαρότητας του θέματος η σύγκληση Γ.Σ. με το ίδιο θέμα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ