ΑΕΚ

Ενσαλίβα... η επιστροφή

Ενσαλίβα... η επιστροφή
ΕΝΣΑΛΙΒΑ

Η επιβλιτική εμφάνιση του Ενσαλίβα στο Περιστέρι δικαίωσε αλλά και εξέθεσε τον Φερέρ. Το SPORT 24 αναλύει...

Οι μουρμούρες και τα αρνητικά σχόλια επέδρασαν θετικά στους κιτρινόμαυρους που χειρίστηκαν άψογα την μίνι κρίση που δημιουργήθηκε. Οι σωστές αντιδράσεις μίας ομάδας που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό είναι κύριο στοιχείο που θα πρέπει να διαθέτει για να κρατηθεί στην κορυφή.
Η Ένωση στο Περιστέρι έδειξε πως μετά από πολλά χρόνια μπορεί να αντέξει την πίεση της πρωτιάς και να αντεπεξέλθει σε δυσκολίες που θα εμφανιστούν είτε αυτές είναι εξωαγωνιστικές είτε αγωνιστικές.

Εκτός όμως από το ψυχολογικό κομμάτι η ΑΕΚ ευχαρίστησε και τους οπαδούς της (στην τηλεόραση γιατί εισιτήρια δεν πήραν) εντός των τεσσάρων γραμμών του δημοτικού σταδίου του Περιστερίου. Παρά το “φτωχό” 0-1 οι παίκτες του Λορένσο Σέρα Φερέρ απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια το σκορ θα μπορούσε να είναι ανάλογο της απόδοσής τους.

Ο Ισπανός τεχνικός θυμήθηκε τον Ενσαλίβα και ο τελευταίος τον δικαίωσε αλλά και τον εξέθεσε για την μη χρησιμοποίησή του όλο αυτό το διάστημα. Ο "Ταμ" έδωσε δύναμη στην μεσαία γραμμή της Ένωσης με αποτέλεσμα η κιτρινόμαυρη μηχανή να δουλέψει πολύ καλύτερα στο σύνολό της.

Τόζερ και Καφές που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον στα αμυντικά χαφ είναι εντελώς διαφορετικοί ποδοσφαιριστές από τον Ενσαλίβα. Αμφότεροι είναι περισσότερο ντελικάτοι παρά μαχητές και η συγκεκριμένη θέση θέλει παίκτες που να βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά, να τρέχουν ασταμάτητα, ώστε να μπορέσει να δουλέψει το σύστημα της ομάδας.

Αυτά τα δύο στοιχεία είχε η ΑΕΚ στην μεσαία γραμμή στο Περιστέρι. Η μαχητικότητα του Καναδού έγειρε την πλάστιγγα των μονομαχιών του κέντρου στο κίτρινο και οι επιθέσεις της Ένωσης βγήκαν με ορθόδοξο τρόπο από τα πλάγια, όπως ακριβώς θέλει ο Φερέρ.

Δεν είναι τυχαίο πως στο Περιστέρι έλαμψε και το αστέρι του Ριβάλντο, που άφησε τις μάχες στον Ενσαλίβα βρήκε χώρο για να κινηθεί και έβγαλε τις πάσες όπως μόνο αυτός ξέρει, φτιάχνοντας το παιχνίδι της ΑΕΚ.

Ο Φερέρ έχει στην διάθεσή του ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ του περσινού πρωταθλήματος και δεν το έχει εκμεταλλευθεί. Ίσως ο Ισπανός θα πρέπει να σκεφτεί πως θα δέσει το κέντρο γύρω από τον Ενσαλίβα για να πάρει από τον Καναδό μέσο όλα αυτά που έδειξε με τον Πανιώνιο. Χώρος στην μεσαία γραμμή της Ένωσης για έναν 26χρονο ταλαντούχο χαφ υπάρχει και αν όχι τότε θα ΠΡΕΠΕΙ να δημιουργηθεί.

Ένα άλλος τομέας που ο Φερέρ χρειάζεται να ανησυχεί είναι η επιθετική δυστοκία των παικτών. Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου πως δεν τον προβληματίζει το γεγονός πως χάνονται οι ευκαιρίες αλλά γνωρίζει πολύ καλά πως τα λόγια αυτά έπρεπε να βγουν από το στόμα του για να προστατέψει τους ποδοσφαιριστές του.

Ο Μπλάνκο θα λείψει για πολύ καιρό και η ΑΕΚ επιβάλεται να βρει έναν άνθρωπο που θα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με την αντίστοιχη ευκολία που το έκανε ο Αργεντίνος.

Ξεκούραση...

Η Κυριακή για τους παίκτες της ΑΕΚ περιελάμβανε μόνο ξεκούραση αφού ο προπονητής τους έδωσε ρεπό. Δουλειά και πάλι από Δευτέρα με τον ανεβασμένο Λεβαδειακό να έχει την δυναότητα να απειλήσει αν υποτιμηθεί. Περισσότερα για αυτό το παιχνίδι θα έχουμε χρόνο να πούμε μέσα στην εβδομάδα. Μέχρι τότε... Ανάπαυση




















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ