ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ελληνικό γήπεδο στο Ντιτρόιτ!

Ελληνικό γήπεδο στο Ντιτρόιτ!

Το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την Παρασκευή το φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Μίλαν, το Σίλβερντομ του Ντιτρόιτ, ανήκει σε Έλληνες! Την οικογένεια Αποστολοπούλου, η οποία κάνει λόγο για το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό event που έχει διοργανωθεί στο Μίτσιγκαν μετά το Μουντιάλ του 1994. Και περιμένει τηλεθέαση εφάμιλλη του φημισμένου Super Bowl του NFL!

Το χωρητικότητας 82.000 θέσεων Σίλβερντομ ήταν μέχρι πρότινος η έδρα των Ντιτρόιτ Λάιονς, της τοπικής ομάδας του αμερικάνικου ποδοσφαίρου που μετέχει στη λίγκα της NFL.

Όταν οι Λάιονς μετακόμισαν, το γήπεδο έπαψε να χρησιμοποιείται και όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ σε τέτοιες περιπτώσεις, κινδύνευσε με κατεδάφιση. Ωστόσο η οικογένεια Αποστολοπούλου αποφάσισε να επενδύσει σε αυτό.

Πρόκειται ασφαλώς για Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι έχουν προκόψει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η εταιρεία τους, Triple Investment Group, φημίζεται για την ικανότητά της να αγοράζει ακίνητα που έχουν χάσει την αξία τους και να τα μετατρέπει σε κερδοφόρες επιχειρήσεις. Κάπως έτσι άλλωστε ο πατέρας, Ανδρέας Αποστολόπουλος, έχει φτιάξει περιουσία, η αξία της οποίας υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 800 εκατομμύρια δολάρια.

Και κάπως έτσι ο Ανδρέας μαζί με τους δύο γιους του, Στιβ και Πιτ, που επίσης είναι μέλη της εταιρείας, αγόρασαν το θεόρατο Σίλβερντομ έναντι μόλις 583.000 δολαρίων! Στόχος τους, φυσικά, να το αξιοποιήσουν και να βγάλουν χρήματα. Όχι μόνο μέσω της διοργάνωσης αθλητικών γεγονότων, αλλά κυρίως μέσω αυτής. Άλλωστε ποντάρουν πολλά στο ότι το ποδόσφαιρο μοιάζει να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην πολιτεία του Μίτσιγκαν (υπολογίζουν ότι περί τα 150.000 παιδιά ασχολούνται με το άθλημα στην ευρύτερη περιοχή). Και σκοπεύουν να ζητήσουν από την MLS στην επόμενη επέκτασή της, που πιθανότατα θα γίνει μέσα στην επόμενη διετία, να περιλάβει μία ομάδα και από το Ντιτρόιτ. Που φυσικά θα στεγαστεί στο Σίλβερντομ.

Το πιο μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εντάσσεται και η διοργάνωση του σπουδαίου φιλικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μίλαν την Παρασκευή. Ένα παιχνίδι για το οποίο η οικογένεια Αποστολοπούλου τρέφει μεγάλες προσδοκίες. "Οι φίλοι του ποδοσφαίρου στο Μίτσιγκαν μου είπαν ότι δεν έχουν παρακολουθήσει άλλο τόσο σπουδαίο αθλητικό γεγονός μετά το Μουντιάλ του 1994", λέει ο Στιβ Αποστολόπουλος, ο οποίος εκτιμά ότι αν στις εξέδρες του Σίλβερντομ βρεθούν πάνω από 15.000 θεατές, θα πρόκειται περί επιτυχίας.

"Κι αν έρθουν 20-25.000, τότε θα έχουμε βγάλει τα λεφτά μας", προσθέτει. Πάντως ακόμα καλύτερη προσδοκά να είναι η τηλεθέαση του φιλικού. Διότι, όπως υποστηρίζει η οικογένεια Αποστολοπούλου, μέσω του Fox Sports αναμένεται να δουν το παιχνίδι περί τα 30 εκατομμύρια θεατών στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη άλλοι 70 εκατομμύρια. Με μια τηλεθέαση που θα ξεπερνά τους 100 εκ. τηελθεατές, τα νούμερα είναι εφάμιλλα αυτών που κάνει η μετάδοση του Super Bowl της NFL!.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ