Η UEFA χαιρετίζει τη δικαστική απόφαση για το Koriopolis

Η UEFA χαιρετίζει τη δικαστική απόφαση για το Koriopolis

Η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση για την καταδίκη 16 δικαστική ατόμων από το σκάνδαλο Koriopolis, περιγράφοντας τον τρόπο συνεργασίας της με τις ελληνικές αρχές.

Με ανακοίνωσή της, η UEFA στέκεται στη δικαστική απόφαση για το σκάνδαλο Koriopolis και την καταδίκη 16 ατόμων για εμπλοκή σε χειραγώγηση αγώνων και παράνομο στοιχηματισμό.

Η ανακοίνωση

"Η UEFA χαιρετίζει την πρόσφατη απόφαση του ελληνικού Εφετείου να απονείμει ποινές φυλάκισης σε διάφορα πρόσωπα που εμπλέκονται στη χειραγώγηση αγώνων στην Ελλάδα το 2011, ποινές που κυμαίνονται μεταξύ 30 μηνών και 10 ετών.

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές άρχισαν την έρευνα μετά από την υποβολή από την UEFA στην ΕΠΟ λίστας με 41 ύποπτους εγχώριους αγώνες. Τέτοιοι αγώνες ταυτοποιήθηκαν από το σύστημα εντοπισμού στοιχηματικής απάτης της UEFA, το οποίο, σε στενή συνεργασία με την ελβετική εταιρία Sportradar, ελέγχει και αναλύει τις στοιχηματικές δραστηριότητες περίπου 32.000 αγώνων στην Ευρώπη κάθε χρόνο, τόσο διοργανώσεων της UEFA όσο και εγχώριων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

Στην αρχή της έρευνας, η UEFA συνεργάστηκε με τον Έλληνα εισαγγελέα στην υπόθεση και φανέρωσε ότι η αμφίδρομη συνεργασία με τις κρατικές αρχές στον εντοπισμό και τη δίωξη εγκληματικών συμπεριφορών αποτελεί κλειδί στην καταπολέμηση δραστηριοτήτων χειραγώγησης αγώνων.

Επιπρόσθετα με την άμεση συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις και τους εισαγγελείς, η UEFA εργάστηκε επίσης μαζί με την υπηρεσία επιβολής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας EUROPOL, καθώς και με άλλες εθνικές στοιχηματικές αρχές και αρχές καταπολέμησης εγκλήματος, ώστε αποδοθούν κατηγορίες κι έτσι να επιτραπεί στην UEFA να επιβάλλει πειθαρχικές κυρώσεις με πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο".

Photo credits: AP Photo/Thanassis Stavrakis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Ένοχοι για το Koriopolis οι Μπέος, Κομπότης, Τσακογιάννης, Α. Παπαδόπουλος

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Οι σέξι Πόντιες που αγαπήσαμε

Ένας ύμνος στην αδάμαστη Ποντιακή ομορφιά με αφορμή το Next Top Model.

Δολοφονία Κωστόπουλου: 15 κλωτσιές στο κεφάλι της λογικής

Όσο κουβεντιάζουμε για τα αυτονόητα με αφορμή μια δολοφονία, καμία άλλη συζήτηση δεν έχει πραγματικό νόημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24