ΚΑΣΕΤΑ GATE

Ένοχοι για το Koriopolis οι Μπέος, Κομπότης, Τσακογιάννης, Α. Παπαδόπουλος

Ένοχοι για το Koriopolis οι Μπέος, Κομπότης, Τσακογιάννης, Α. Παπαδόπουλος

Ανακοινώθηκαν από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων οι ένοχοι για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011 ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται οι Αχιλλέας Μπέος, Γιάννης Κομπότης, Γιώργος Τσακογιάννης, Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (28/2) η δίκη με την τελική ετυμηγορία των ενόχων για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011 με τους Αχιλλέα Μπέο, Γιάννη Κομπότη, Γιώργο Τσακογιάνη, Γιώργο Μποροβήλο και Δημήτρη Μπάκο να κρίνονται οριστικά ένοχοι. Όπως επίσης και οι Αβράαμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μενδρινός.

Αρχικά πριν την εκδίκαση η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της "συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα".

Κάτι το οποίο δεν έκανε δεκτό το δικαστήριο και αυτό σήμαινε ότι οι ένοχοι θα ξεπερνούσαν τους 30 που είχαν αρχικά υποδειχθεί από την εισαγγελέα ως ένοχοι.

Η εξέλιξη αυτή έφερε ένταση με τους δικηγόρους να ζητούν απαλλαγή όλων για το αδίκημα της "συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα" και να θέλουν διακοπή της δίκης αφού δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και μετά από μιάμιση ώρα διακοπής, λίγο μετά τις 12:00 ξεκίνησε να συνεδριάζει και πάλι και να ανακοινώνει ποιοι κρίθηκαν ένοχοι.

Ένοχοι κρίθηκαν οι:

Αχιλλέας Μπέος: για δωροδοκία-δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στα παιχνίδια Αστέρας-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/2011) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση.

Γιώργος Τσακογιάννης: για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος κατ' εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα), για δωροδοκία-δωροληψία κατά συρροή, για παράνομη οπλοκατοχή και για απόπειρα εκβίασης.

Γιάννης Κομπότης για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολης-Λεβαδειακός 2-4 (2010-11)

Γιώργος Μποροβήλος-Δημήτρης Μπάκος: για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες Πανσερααϊκός-Αστέρας, Καβάλα-Αστέρας, Αστέρας-Ολυμπιακός Βόλου.

Αβραάμ Παπαδόπουλος: για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση.

Κώστας Μενδρινός: για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση.

Νίκος Παντέλης: για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός για συμμετοχή σε παράνομοι στοίχημα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Άγγελος Τραυλός: για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση.

Γιάννης Παπαδόπουλος: για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση.

Μιχάλης Νικολόπουλος: για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Στο σύνολο τους οι περισσότεροι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και ελάχιστοι είναι αυτοί που τελικά αθωώθηκαν και δεν ξεπερνούν τους δέκα.

Αθώοι κρίθηκαν οι:

Μιχάλης Κουντούρης, για την κατηγορία της παράβασης του αθλητικού νόμου.

Ηρακλή Νύκταρης

Αλέκος Βοσνιάδης

Νίκος Πηρούνιας

Στην εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας οι δικηγόροι ζητούν ελαφρυντικά για τους πελάτες τους ενώ εν συνεχεία μέσα στην ημέρα θα γίνουν γνωστές και οι ποινές για τους ενόχους και φυσικά εν συνεχεία θα ακολουθήσουν οι εφέσεις που θα καταθέσουν όλες οι πλευρές.

TAGS ΚΑΣΕΤΑ GATE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ