ΣΤΗΜΕΝΑ

Τα εμβάσματα που "καίνε"!

Τα εμβάσματα που "καίνε"!
INTIME SPORTS

Η λίστα με τα 85 ονόματα που είναι μπλεγμένα στα στημένα παιχνίδια φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή, με σημερινό δημοσίευμα να κάνει λόγο για νέο σκάνδαλο με 968 εμβάσματα από ελληνική τράπεζα προς ασιατικές χώρες με στόχο τον παράνομο στοιχηματισμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πολύ σύντομα θα απαγγελθούν κατηγορίες σε αθλητικούς παράγοντες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 87 τον αριθμό και για την αποκάλυψή τους μέσω έρευνας στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι του ΣΔΟΕ και της ΕΥΠ.

Όσον αφορά δε στη νέα μακροσκελή λίστα, αυτή θα περιλαμβάνει ονόματα προέδρων ποδοσφαιρικών ομάδων των επαγγελματικών κατηγοριών και μάνατζερ, με την έρευνα να αφορά 968 εμβάσματα που έχουν σταλεί από ελληνική τράπεζα προς χώρες της Ασίας με αντικείμενο τον παράνομο στοιχηματισμό.

Με την υπόθεση αρχικώς ασχολήθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος γιατί ο ιδιωτικός πιστωτικός οργανισμός από τον οποίο στέλνονταν τα εμβάσματα παρατύπως δεν την ενημέρωνε για τις κινήσεις κεφαλαίων προς τρίτες χώρες όπως όφειλε.

Στην συνέχεια ενημερώθηκε η Εισαγγελία και η υπόθεση ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο. Ολα αυτά εκτυλίσσονται το 2009 και ο στοιχηματισμός αφορά 74 αγώνες της Super League και της Football League στο διάστημα 2008-2010!

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Ελένη Ράικου, η οποία έχει αναθέσει το προανακριτικό έργο στην Εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Παπανδρέου στην προσπάθεια της να απαγγείλει κατηγορίες όπως έγινε με τα 83 άτομα που φέρονται εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο που ξέσπασε με τα 41 ύποπτα παιχνίδια, συνεργάζεται με υπηρεσίες όπως το ΣΔΟΕ και η ΕΥΠ.

Στόχος της είναι να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία τα οποία έχουν προκύψει και κατά την παρακολούθηση ατόμων από τις αρχές Ιανουαρίου του 2011.

Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται, λόγω του καλοκαιριού, να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου, ενώ τα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Εισαγγελική αρχή χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως χρήσιμα.

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ