ΣΤΗΜΕΝΑ

Το ντέρμπι των χιλίων

Το ντέρμπι των χιλίων

Οι κατηγορούμενοι της πιο μεγάλης υπόθεσης στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο ετοιμάζουν την υπερασπιστικής τους γραμμή. "Δεν φτάνουν μόνο οι συνομιλίες" λένε οι δικηγόροι τους, ενώ συνολικά το "ντέρμπι" σύμφωνα με εισαγγελικές αρχές αφορά ούτε ένα, ούτε 100, αλλά ...1000 άτομα!

Tο…δικό τους ντέρμπι με τη Δικαιοσύνη δίνουν τη Δευτέρα οι πρώτοι δέκα (συν ένας που συνελήφθη, ενώ καταζητείτο) κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τα στημένα ματς.

Καλούνται να απολογηθούν για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων και να παίξουν το μεγάλο…στοίχημα με την τύχη τους, αφού ανακριτής και εισαγγελέας είναι αυτοί θα αποφασίσουν αν θα τους δείξουν το δρόμο των φυλακών Κορυδαλλού ή της ελευθερίας.

Σήμερα και αύριο οι δικηγόροι τους εργάζονται πυρετωδώς, αφού συντάσσουν τα υπομνήματα που θα υποβάλουν στον δικαστικό λειτουργό οι πελάτες τους, με τα οποία θα προσπαθήσουν με τα δικά τους νομικά όπλα και επιχειρήματα να αντικρούσουν τις κατηγορίες.

Κάποιοι εκ των συνηγόρων έχουν εκφράσει τη θέση, ότι τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου δεν είναι ικανά και αρκετά να καταστήσουν τους εμπλεκόμενους κατηγορούμενους.

«Δεν είναι δυνατόν από τηλεφωνικές συνομιλίες να γίνονται συλλήψεις και να αποδίδονται κατηγορίες, όπως αυτή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης», λένε χαρακτηριστικά

Ήδη, ο Γιώργος Τσακογιάννης, ο Αχιλλέας Μπέος και ο Σταύρος Ψωμιάδης έχουν δώσει δείγμα γραφής καθώς μιλούν για «σκευωρία, ασαφές και αόριστο κατηγορητήριο» και δηλώνουν αθώοι.

Πάντως όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, «τα αδικήματα για τα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τους δέκα είναι ιδιαίτερα σοβαρά».

Έτσι «ραντεβού» με τη Δικαιοσύνη έχουν τη Δευτέρα, οι: Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος Καβάλας), Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος Ολυμπιακού Βόλου), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης), Νίκος Χάλκος (πρόεδρος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ Αγροτικού Αστέρα), Ανδρέας Δημόπουλου (μπουκμέικερ), Βασίλης Καρακούλιας (μπουκμέικερ), Νίκος Ζαμάνης, επιχειρηματίας.

Σε αυτούς πρέπει να προστεθεί και ο μπουκμέικερ Βασίλης Γεωρτσιάκος, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία.

Ασύλληπτοι παραμένουν

  • Ο Μάκης Ψωμιάδης
  • Ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας
  • Ο ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης, Μιχάλης Νικολόπουλος
  • Ο υπάλληλος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπαδόπουλος

Συνολικά εμπλέκονται ίσως και ...1000 άτομα!


Παράλληλα, δεν αποκλείεται στην αλυσίδα των κατηγορουμένων να προστεθούν κι άλλοι κρίκοι, ο «Γιώργος», ο «Δημήτρης», ο «Νεοκλής» και άλλοι αγνώστων λοιπών στοιχείων που συνομιλούν με τους κατηγορούμενους ως διευθυντές των τριών εγκληματικών οργανώσεων, Αχιλλέα Μπέο, Γιώργο Τσακογιάννη και Μάκη Ψωμιάδη, για το στήσιμο παιχνιδιών και επιμέρους παράνομες δραστηριότητες, καταδεικνύουν αυτό που και οι ίδιες οι εισαγγελικές αρχές γνωρίζουν εδώ και καιρό: ότι το σύνολο των προσώπων τα οποία κατά καιρούς έχουν εμπλακεί στις παράνομες ομάδες του ποδοσφαίρου μπορεί να προσεγγίζει ακόμη και τη χιλιάδα.

Όπως λέγεται, άλλωστε, βρισκόμαστε μόλις στην κορυφή του παγόβουνου, καθώς η υπόθεση των στημένων αγώνων έχει πολλά παρακλάδια. Ένα σημαντικό είναι το "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" ενώ ερευνώνται κι άλλα κομμάτια, όπως τα υπερβολικά ποσά που έχουν παιχθεί σε στοιχηματικές αγορές της Ασίας και ιδιαίτερα της Μαλαισίας.

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ