ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε Άρειο Πάγο και Αθλητικό εισαγγελέα η υπόθεση με τους ναζί στο ΟΑΚΑ

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης έχει ήδη στείλει, τόσο στην Εισαγγελέα του Αρείου πάγου όσο και στον Αθλητικό Εισαγγελέα τα ρεπορτάζ από τις νεοναζιστικές εικόνες στο ΟΑΚΑ.

Μεταξύ των 1000 ατόμων που παρακολούθησαν το Ελλάδα - Εσθονία, στις κερκίδες του ΟΑΚΑ κάθισαν και νεοναζί. Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε χαιρετισμούς και σημαία με τον "Μαύρο Ήλιο" που αποτελεί σύμβολο των SS.

O Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έχει ήδη στείλει, τόσο στην Εισαγγελέα του Αρείου πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου όσο και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού από τις νεοζαστικές εικόνες στο ΟΑΚΑ, ώστε να ενημερωθούν και να προβούν στις κατά νόμω ενέργειες.

Μαζί με τον "Μαύρο Ήλιο" εντοπίζονται ναζιστικοί χαιρετισμοί, κάψιμο τουρκικής σημαίας, μία ελληνική σημαία με το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, όπως και δύο σημαίες της Σερβίας και της Ρωσίας.

Ο "Μαύρος Ήλιος" έχει συνδεθεί με τα SS λόγω του Χάινριχ Χίμλερ και χρησιμοποιήθηκε σε τελετές μύησης στο εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα. Ο Χίμλερ το 1929 είχε διοριστεί ανώτατος αρχηγός των SS και θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς διαμορφωτές της ναζιστικής πολιτικής.

Σε Άρειο Πάγο και Αθλητικό εισαγγελέα η υπόθεση με τους ναζί στο ΟΑΚΑ

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ