ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Νέων: Οι 6 "εκλεκτοί" της διεθνούς πιάτσας scouts

Εθνική Νέων: Οι 6 "εκλεκτοί" της διεθνούς πιάτσας scouts

Η Εθνική Νέων θα πάρει μέρος στη μάχη της Elite Round κόντρα σε Δανία, Τσεχία και Αγγλία και το Sport24.gr παρουσιάζει έξι από τα "γαλανόλευκα" αστεράκια που έχουν ήδη σηκώσει σκόνη στο εξωτερικό

Στη μάχη της Elite Round μπορεί το έπαθλο για τους τέσσερις μονομάχους να είναι ένα εισιτήριο για την τελική φάση του Euro Nέων αλλά σε ατομικό επίπεδο τα τρία παιχνίδια αποτελούν και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους διεθνείς μας να δημιουργήσουν... θαυμαστές από ομάδες του εξωτερικού.

Σε μια τέτοια περίπτωση μάλιστα ποιος μπορεί να αποκλείσει στο προσεχές μέλλον για κάποιους να μετουσιωθούν και σε επίσημες προτάσεις μεταγραφής τους. Κάτι που συμβαίνει συχνά και διαχρονικά σε τέτοιες διοργανώσεις ή τουρνουά μικρών εθνικών ομάδων, σε όλο τον κόσμο.

Άλλωστε στις εξέδρες των γηπέδων της περιοχής γύρω από το Λέστερ όπου θα διεξαχθούν τα έξι παιχνίδια θα γίνει πραγματική παρέλαση σκάουτς, ατζέντηδων, προπονητών,παραγόντων και κάθε είδους... νταραβεριτζήδων. Κατά συνέπεια όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο...

Ειδικότερα για τους Έλληνες διεθνείς αυτής της ομάδας, σχεδόν όλοι τους, ανεξαρτήτως αν αγωνίζονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, υπάρχει η άποψη πως είναι αρκετά ταλαντούχοι και μπροστά τους προμηνύεται μια λαμπρή καριέρα. Ιδίως αν συνεχίσουν να δουλεύουν και παραμείνουν προσγειωμένοι στο να παίζουν ποδόσφαιρο. Στην αποστολή άλλωστε βρίσκονται παίκτες όπως οι Νικοπολίδης, Λύρατζης, Τσαούσης, Μιχαηλίδης, Λιάβας, Σέχου, Τζίμας, Νεοφυτίδης που έχουν ήδη τραβήξει πάνω τους τα βλέμματα.

Το ταλέντο περισσεύει,λοιπόν, στην αποστολή της ομάδας του Γιάννη Γκούμα η οποία βρίσκεται στην Αγγλία και την Τετάρτη (20/3) το απόγευμα θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι κόντρα στη Δανία.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει έξι από τους ποδοσφαιριστές που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας βρίσκονται ένα κλικ πιο μπροστά απ' τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΔΑΣ

Ο Χρήστος Μανδάς του Ατρόμητου είναι ο βενιαμίν της 20μελής αποστολής. Μπορεί να μην είναι βασικός στα πρώτα ματς καθώς έχει να συναγωνιστεί τον ταλαντούχο Νικοπολίδη αλλά σίγουρα και ανάλογα με την εξέλιξη του τουρνουά θα πάρει την ευκαιρία του.

Ο γκολκίπερ της ομάδας του Περιστερίου έχει γεννηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2001 και ήδη, από πέρσι μάλιστα, έχει κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα, ενώ συνολικά έχει παίξει έως τώρα σε τρία ματς, ένα στο πρωτάθλημα και δυο στο Κύπελλο. Λέγεται δε πως μέχρι το τέλος της σεζόν θα πάρει ευκαιρίες από τον Κάναντι αφού ο Σπανός θέλει να τον βγάλει σιγά - σιγά στη... βιτρίνα για μια μελλοντική υπερήφανη πώληση

Για τον Μανδά στο παρελθόν έχουν δείξει ενδιαφέρον αρκετοί σκάουτ από το εξωτερικό (Γερμανία κι Αγγλία), ενώ το τελευταίο διάστημα το όνομα του έπαιξε στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, καθώς αναφέρθηκε πως οι "ερυθρόλευκοι" εξετάζουν την περίπτωση του για το προσεχές καλοκαίρι. Στα συν του πως έχει πολύ δυνατό ατζέντη, τον ομογενή Πολ Κουτσολιάκο.

Εθνική Νέων: Οι 6 "εκλεκτοί" της διεθνούς πιάτσας scouts
Μανδάς

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΖΟΥΛΑΣ

Ο Γιώργος Αντζουλάς που αγωνίζεται τη φετινή σεζόν στην ιταλική Primavera με την Φιορεντίνα αναμένεται να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ο 19χρονος (σ.σ. 4/2/2000) στόπερ πήγε πέρσι το καλοκαίρι από τον Αστέρα στους "βιόλα" και μάλιστα αν κάνει μια συμμετοχή με την πρώτη ομάδα της Φιορεντίνα τότε αυτόματα θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του.

Ο Αντζουλάς ο οποίος είχε κάνει ντεμπούτο και με τον Αστέρα τη σεζόν 2017-18 φέτος πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν στην Φιορεντίνα. Αυτό δείχνει το γεγονός πως είναι βασικός και αναντικατάστατος ενώ τρεις φορές έχει βρεθεί στην καλύτερη ενδεκάδα της Primavera σημειώνοντας και τρία γκολ. Ο 19χρονος στόπερ θα παίξει στον τελικό Κυπέλλου Ιταλίας με την ομάδα του στην ηλικιακή κατηγορία της Primavera ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως έχει ήδη συμπεριληφθεί μια φορά στην αποστολή της πρώτης ομάδας, στο ματς με τη Νάπολι!

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ ΝΕΟΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Εθνική Νέων EUROKINISSI SPORTS

ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΙΒΟΣ ΜΠΟΤΟΣ

Ο Ιωάννης Φοίβος Μπότος αποτελεί το μοναδικό εκπρόσωπο της ΑΕΚ στην αποστολή της Εθνικής Νέων στην Elite Round. Ο 18χρονος (σ.σ. 20/12/2000) box to box αναμένεται να αποτελέσει έναν εκ των βασικών στελεχών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος αγωνιζόμενος στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ο Μπότος (ανιψιός του γνωστού ατζέντη Κώστα Μπότου) είναι ένας μέσος με αρκετά τρεξίματα και μαχητικό χαρακτήρα, ο οποίος την φετινή σεζόν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ. Έχει παίξει ήδη σε τέσσερα παιχνίδια στο Κύπελλο Ελλάδος εκ των οποία στα τρία ήταν βασικός ενώ σημείωσε και ένα γκολ κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας. Από τα 15 του χρόνια τον κάνουν σκάουτινγκ ομάδες του εξωτερικού (κυρίως από την Ισπανία και την Ιταλία).

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΔΗΜΗΤΡHΣ ΜΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Δημήτρης Μελιόπουλος της Ξάνθης είναι ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχοντας ήδη πέρσι και φέτος 33 συμμετοχές με τους Ακρίτες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο 19χρονος (σ.σ. 20/3/2000) μέσος κάλλιστα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του και ως κεντρικός αμυντικός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μελιόπουλος ο οποίος είχε βρεθεί στο στόχαστρο του big-4 έχει ήδη συμφωνήσει να αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ από το επόμενο καλοκαίρι με την Ξάνθη να παίρνει ένα ποσό κοντά στις 700.000 ευρώ. Βέβαια οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν πως αν πάει πρόταση συγκεκριμένου ποσού(πάνω από 1 εκατ. ευρώ) από ομάδα του εξωτερικού μέχρι το καλοκαίρι τότε ο Μελιόπουλος μπορεί να συνεχίσει εκεί την καριέρα του αντί για την Τούμπα.

Πουλέν του Ραζβάν Λουτσέσκου (αυτός τον προώθησε στην Ξάνθη), στο πρόσφατο παρελθόν τον παρακολουθούσαν και οι δυο ομάδες του Μάντσεστερ, η Τότεναμ , η Νιουκάστλ, η Ουντινέζε και η Άρσεναλ.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ ΝΕΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ ΝΕΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ

Ο Αντώνης Γαϊτανίδης του ΠΑΟΚ είναι εκ των βασικών συντελεστών της Εθνικής Νέων και ένας εκ των πρώτων σκόρερ της στην προκριματική φάση με τρία γκολ σε τρία ματς. Ο 19χρονος (σ.σ. 18/3/00) εξτρέμ της ομάδας της Θεσσαλονίκης φέτος έχει σημειώσει ήδη 15 τέρματα. Τρία στο Youth League όπου αγωνίστηκε με τον ΠΑΟΚ και δώδεκα έως τώρα στο πρωτάθλημα Κ19.

Ο Γαϊτανίδης ο οποίος παίζει είτε στο δεξί, είτε στο αριστερό άκρο της επίθεσης για να συγκλίνει προς τα μέσα ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2022 καθώς οι άνθρωποι του δικεφάλου πιστεύουν ότι τα επόμενα χρόνια μπορεί να αποτελέσει ενεργό μέλος στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Εθνική Νέων: Οι 6 "εκλεκτοί" της διεθνούς πιάτσας scouts

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης του Παναθηναϊκού είναι ο έτερος πρώτος σκόρερ της Εθνικής Νέων στην προκριματική φάση με τρία γκολ σε τρία ματς όπου ήταν βασικός και αναντικατάστατος.

Ο 18χρονος επιθετικός (24/10/2000) του "τριφυλλιού" αποτελεί επίσης μετά τον Μελιόπουλο τον πιο έμπειρο ποδοσφαιριστή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Έχει παίξει ήδη σε 14 παιχνίδια με την πρώτη ομάδα των "πράσινων" σημειώνοντας και τρία γκολ με τον Παναθηναϊκό.

Ο Εμμανουηλίδης έχει βρεθεί και αυτός στο στόχαστρο σκάουτ από το εξωτερικό (Μπενφίκα, Αϊντχόφεν), το τελευταίο διάστημα. Έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι του 2020 με τους "πράσινους" να θέλουν ήδη να προχωρήσουν στην επέκταση της συνεργασίας τους.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ ΝΕΟΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ ΝΕΟΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ