ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα - Λευκορωσία (Κ21): Με αλλαγές στο φινάλε

ΝΕΟΙ Κ21 / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM / EUROKINISSI)
ΝΕΟΙ Κ21 / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει τη Δευτέρα το βράδυ τη Λευκορωσία στο τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης, έχοντας κατά 99% εξασφαλίσει την παρουσία της στα play off για την πρόκριση στο EURO 2019 της Ιταλίας.

Η Εθνική Ελπίδων μπορεί να ηττήθηκε από την Κροατία και να έχασε την απευθείας πρόκριση στο EURO 2019 της Ιταλίας αλλά κατά 99% θα έχει και μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των play off.

Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή η Ελλάδα με 22 βαθμούς είναι μια από τις τέσσερις καλύτερες τέταρτες ομάδες των εννιά ομίλων και δύσκολα αυτό θα αλλάξει. Ακόμα και με ήττα στο αποψινό τελευταίο παιχνίδι με την Λευκορωσία στο γήπεδο του Περιστερίου που θα διεξαχθεί στις 19:30 θα πρέπει να συμβούν πράγματα και θαύματα στους άλλους οκτώ ομίλους ώστε η Ελλάδα να μείνει εκτός play off.

Παρόλα αυτά για να εξαρτώνται όλα από τα πόδια των Ελλήνων διεθνών πρώτος στόχος στο ματς της Δευτέρας είναι η ισοπαλία αν και οι παίκτες του Νικοπολίδη θα ήθελαν τη νίκη ώστε να κλείσουν με θετικά αποτελέσματα την πορεία τους στην προκριματική φάση.

Οι Έλληνες διεθνείς ολοκλήρωσαν το απόγευμα της Κυριακής με μια προπόνηση στον Άγιο Κόσμα, και όχι στο Περιστέρι όπου θα διεξαχθεί το ματς, την προετοιμασία τους και ο Αντώνης Νικοπολίδης έδειξε να προσανατολίζεται σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

ΕΚΤΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ, ΝΙΚΟΛΟΥ, ΒΑΣΙΚΟΣ Ο ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ

Δεδομένα εξάλλου δεν μπορεί να υπολογίζει στους Καραχάλιο και Νικολάου που είναι τιμωρημένοι. Ο πρώτος έχει συμπληρώσει κάρτες ενώ ο δεύτερος αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τους Κροάτες.

Αντίθετα στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Κροατία αναμένεται να είναι ο Τάσος Χατζηγιοβάνης και ο Χατζηδιάκος ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Γιάννης Μπουζούκης.

Ο Νικοπολίδης στην προπόνηση της Κυριακής δεν άνοιξε τα πλάνα του αλλά αντίθετα θόλωσε τα νερά δείχνοντας και ο ίδιος πως δύσκολα η Εθνική θα μείνει εκτός play off και βλέποντας την αναμέτρηση με την Λευκορωσία ως ένα δυνατό τεστ για να δει την κατάσταση των ποδοσφαιριστών του.

Έτσι οι επικρατέστεροι για την ενδεκάδα είναι οι εξής: Κότσαρης, Μασούρας, Χατζηδιάκος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Γαλανόπουλος, Ανδρούτσος, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Λημνιός και Βέργος.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΟΜΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΙ ΜΑΤΣ ΓΚΟΛ
1. Κροατία 22 9 27-5
2. Ελλάδα 22 9 24-5
3. Λευκορωσία 14 9 11-12
4. Τσεχία 13 9 13-15
5. Μολδοβία 7 9 8-22
6. Σαν Μαρίνο 0 9 1-25

Τα επόμενα ματς:

15/10 Ελλάδα-Λευκορωσία (19:30)

15/10 Σαν Μαρίνο-Κροατία (19:30)

15/10 Τσεχία-Μολδαβία (18:00)

* Ο πρώτος του κάθε ομίλου (εννιά συνολικά) προκρίνεται απευθείας στην τελική φάση, ενώ οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι πηγαίνουν στα playoffs.

** Η τελική φάση διεξάγεται σε Ιταλία και Σαν Μαρίνο 16-30 Ιουνίου 2019 (έχουν προκριθεί ήδη Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ