ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ - Άρης: Ζαγοράκης εναντίον Κατεργιαννάκη στο Sport24.gr

ΠΑΟΚ - Άρης: Ζαγοράκης εναντίον Κατεργιαννάκη στο Sport24.gr
EUROKINISSI SPORTS

Είναι κολλητοί φίλοι και ας ανήκουν σε αντίπαλα ποδοσφαιρικά στρατόπεδα. Θοδωρής Ζαγοράκης και Φάνης Κατεργιαννάκης μέσω του Sport24.gr θυμούνται τις δικές τους κόντρες στα ΠΑΟΚ - Άρης, λίγες ώρες πριν η Θεσσαλονίκη καταληφθεί από τον ποδοσφαιρικό πυρετό του ντέρμπι Κυπέλλου.

Για χρόνια ήταν δύο... ξένοι την ίδια πόλη. Ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ο ένας, του Άρη ο άλλος, έφτασαν μαζί στην κορυφή της Ευρώπης και πανηγύρισαν την κατάκτηση του Euro. Θόδωρος Ζαγοράκης και Φάνης Κατεργιαννάκης, δύο πρώην αντίπαλοι, μετέπειτα συμπαίκτες και σήμερα φίλοι-κολλητοί, με αφορμή την πρώτη κόντρα ΠΑΟΚ - Άρη έπαιξαν μπάλα στο γήπεδο του Sport24.gr.

Θυμήθηκαν τα παλιά, πείραξαν ο ένας τον άλλο και κάνουν σέντρα στην αποψινή (26/9, 19:00) "μάχη" Κυπέλλου της Τούμπας. Ένα ματς για το οποίο "ζει και αναπνέει" όλη η Θεσσαλονίκη και περιμένει με τεράστιο ενδιαφέρον η Ελλάδα ολόκληρη.

- Θα δεις το ΠΑΟΚ - Άρης για το Κύπελλο;

Ζαγοράκης: "Εννοείται, δεν υπάρχει περίπτωση να το χάσω, αν και είμαι εξωτερικό".

Κατεργιαννάκης: "Δεν το χάνω με τίποτα. Αν τα καταφέρω θα πάω και στο γήπεδο".

- Πού και με ποιον θα ήθελες θα το δεις;

Ζαγοράκης: "Μόνος, γιατί έτσι γουστάρω να βλέπω τον ΠΑΟΚ".

Κατεργιαννάκης: "θα ήθελα να το δω με τον Ζαγόρ, το κάνουμε συχνά όταν δεν πάει στη σουίτα του ΠΑΟΚ".

- Ποιον φίλο σου από την αντίπαλη ομάδα θα πειράξεις;

Ζαγοράκης: "Την άλλη μέρα το πρωί στο γραφείο όποιον βρω μπροστά μου".

Κατεργιαννάκης: "Όχι, δεν είμαι τέτοιος τύπος. Τους πειράζω όλους το ίδιο, όπως και δέχομαι το πείραγμα. Ούτε στις τεσσάρες δεν πείραξα κανέναν..." (γελάει)

- Τι θα του πεις;

Ζαγοράκης: "Όχι πολλά, θα τον πειράξω λίγο, μέχρι εκεί. Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος σε όλα τα επίπεδα. Πόσο να τον πειράξω; Σίγουρα δεν θα παίξουν οι βασικοί, θα δούμε πολλά νέα πρόσωπα, αλλά για όσους παίξουν αυτά τα ματς είναι κι ευκαιρία".

Κατεργιαννάκης: "Κάθε φορά συζητάω για τον κόσμο. Στις δικές μας εποχές και σε αυτά τα ματς, ο κόσμος έκανε τη διαφορά. Είχε ένταση η κερκίδα, χρώμα, αντιπαλότητα. Και μου έχει λείψει πολύ αυτό. Να είναι οπαδοί και των δύο ομάδων στο γήπεδο".

- Τι δεν θα ξεχάσεις από τα δικά σου ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρη;

Ζαγοράκης: "Την ατμόσφαιρα φίλε. Δεν υπάρχει! Όποιος δεν το έχει ζήσει δεν υπάρχει. Δεν ξεχνιέται ποτέ. Ξέρω ότι το ίδιο λένε και τα παιδιά του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για το αντίστοιχο ντέρμπι στην Αθήνα. Και μην πει ο Κατεργιαννάκης για το 1-4, επειδή εγώ θα θυμηθώ ένα δικό μου 0-4 πολύ πιο μπροστά από αυτόν (γελάει)".

Κατεργιαννάκης: "Όπως δεν ξεχνώ τον κόσμο, δεν θα ξεχάσω και τα επεισόδια που συχνά-πυκνά γίνονταν σε αυτά τα παιχνίδια. Σε ένα ματς -θυμάμαι- είχαν πέσει δακρυγόνα κι ένα έπεσε δίπλα μου. Έκανα το λάθος και το κλώτσησα, φούντωσε ακόμη περισσότερο κι έφυγα τρέχοντας για τον πάγκο χωρίς καν να σφυρίξει ο διαιτητής".

- Ποιον αντίπαλο δεν ήθελες απέναντι και με ποιον έγινες φιλαράκι;

Ζαγοράκης: "Στα δικά μας χρόνια ήταν διαφορετικά. Υπήρχε η αμεσότητα με τον κόσμο. Έγινα παιδί της γειτονιάς, της Τούμπας με το πού ήρθα από την Καβάλα. Ήταν διαφορετικές οι σχέσεις, φιλαράκια, όλοι, ΠΑΟΚτσήδες, Αρειανοί. Εκείνον που δεν αλλάζω με τίποτα, ως καλός μου φιλαράκι εδώ και χρόνια είναι ο Φάνης Κατεργιανάκης... Αδερφός".

Κατεργιαννάκης: "Δεν ήθελα απέναντί μου τον Φραντζέσκο. Ήταν ο νούμερο ένα επικίνδυνος αντίπαλος, κυρίως λόγω της ικανότητάς του στα στημένα. Από τότε γίναμε φιλαράκια κι ακόμα παίζουμε beach soccer παρέα, όπως και με άλλα παιδιά από τη δική μας εποχή, Μπατίστα, Μαραγκό, Αμανατίδη, Παχατουρίδη".

- Πως βλέπεις φέτος τις δύο ομάδες;

Ζαγοράκης: "Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά και κυνηγάει όλους τους στόχους. Ο Άρης ξεκίνησε καλά, αλλά δεν δοκιμάστηκε ακόμα σε δύσκολα ματς. Είναι καλά, βγάζει καλή εικόνα. Και με τα Γιάννενα δεν ήταν κακός κι ας έχασε, αλλά περιμένω να τον δω σε πιο δύσκολα ματς. Περιμένω να τους κρίνω στη διάρκεια της σεζόν".

Κατεργιαννάκης: "Πέρα από τι θα γίνει στο Κύπελλο, περιμένω φέτος ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Απόψε θα γίνει ντέρμπι γοήτρου. Θα υπάρξουν πολλές αλλαγές. Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τον Ολυμπιακό, ο Άρης παίζει με την Τρίπολη. Θα προκριθούν και οι δύο στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Άρα θα γίνει μια διαχείριση από τους προπονητές. Τα καλά ματς μεταξύ τους, είναι αυτά που έρχονται για το πρωτάθλημα. Έχουμε πολλά να δούμε...".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ