STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πάλι με Κουλούρη ο Ατρόμητος, 1-0 τη Λαμία

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΑΜΙΑ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ευθύμης Κουλούρης έχει πετύχει όλα τα γκολ του Ατρόμητου στη Super League. Αυτή τη φορά το μοναδικό της εντός έδρας νίκης (1-0) επί της Λαμίας για την 3η αγωνιστική. Αυστηρή αποβολή Δημούτσου στο 58', δοκάρι Βάντερσον στο 85', μηδέν εις το πηλίκο για τους Φθιώτες.

Τη δεύτερη νίκη του σε τρία ματς στη Super League - μετά τη νίκη στο Αγρίνιο για την 1η αγωνιστική και την ισοπαλία με την Ξάνθη στο Περιστέρι για τη 2η - πανηγύρισε ο Ατρόμητος. Νίκησε στην έδρα του με 1-0 τη Λαμία. Δράστης και πάλι ο Ευθύμης Κουλούρης, ο οποίος έχει πετύχει και τα τρία γκολ της ομάδας του στην τρέχουσα σεζόν του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Φθιώτιδας έμεινε χωρίς βαθμό μετά από τρία ματς. Έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα από το 58ο λεπτό, λόγω της αυστηρής αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ελίνι Δημούτσου. Οι φιλοξενούμενοι έφθασαν κοντά στην ισοφάριση με την εκτέλεση φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι από τον Σκαρντοβέλι στο 85', οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες, "έπαιξαν με τη φωτιά", αλλά δεν "κάηκαν".

1. Ο ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

Ο Ευθύμης Κουλούρης είναι ο φορ που έψαχνε ο Ατρόμητος. Έχει προσαρμοστεί άμεσα κι απόλυτα στη νοοτροπία των Περιστεριωτών κι έχει πάρει "εμπρός" με το καλημέρα. Δύο γκολ έβαλε ο Ατρόμητος στη νίκη του στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στη Super League της τρέχουσας σεζόν και τα δύο από τον 22χρονο Έλληνα διεθνή φορ, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ.

Ένα γκολ πέτυχε ο Ατρόμητος κόντρα στη Λαμία. Αυτό και πάλι από τον Ευθύμη Κουλούρη. Δεν σκόραρε, στο Περιστέρι με αντίπαλο την Ξάνθη για τη δεύτερη αγωνιστική και μοιραία η ομάδα του δεν πήρε τη νίκη, παρά μόνο το βαθμό.

Στο ματς με την ομάδα της Φθιώτιδας νίκησε τον Μπόγιαν Σαράνοβ στο 43ο λεπτό. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι Καρυπίδης κι Αντέτζο τα είχαν χαμένα (ο Αναστασιάδης είχε πολύ καλή χημεία με τον Νιγηριανό, αλλά αποχώρησε τραυματίας) καθώς έπαιζαν για πρώτη φορά μαζί και πέτυχε ένα εύκολο γκολ.

2. ΜΠΛΑΖΙΤΣ ΚΑΙ ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ ΜΟΝΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ

Δύο παίκτες ποιότητας έχει στη μεσαία γραμμή - από αυτούς που μπορούν να δημιουργήσουν ανάπτυξη - κι αυτοί είναι ο Μάρκο Μπλάζιτς με τον Φακούντο Μπερτόγλιο. Οι δύο τους - μονάχοι - δεν μπορούν να φέρουν την "άνοιξη".

Ο Σέρβος, ως συνήθως, στο ύψος των περιστάσεων καθαρίζοντας πολλές μπαλιές στο χώρο της μεσαίας γραμμής και προωθώντας την μπάλα. Ο Αργεντινός με ατομικές προσπάθειες - ατόφιο δείγμα της ποιότητάς του - προσπαθώντας ν' απειλήσει απευθείας.

Δεν μπορούν μόνοι τους όμως, χωρίς την ανάλογη υποστήριξη, να νικήσουν όλη την αντίπαλη άμυνα. Ειδικά από τη στιγμή που ο Μπαράλες, μένει μόνος του. Μια φορά έφθασε η μπάλα στον Αργεντινό και με γυριστή κεφαλιά στο 75ο λεπτό και παραλίγο να νικήσει τον Μπάλας Μέγερι.

Σε κάθε περίπτωση η Λαμία με τον Μάκη Χάβο έβγαλε μια επιθετική εικόνα. Ακόμη κι όταν έπαιξε με αριθμητικό μειονέκτημα - λόγω της αυστηρής αποβολής του Ελίνι Δημούτσου στο 58ο λεπτό - είχε ένα πλάνο επιθετικό, κάτι που σίγουρα δεν διέθετε επί προηγούμενης τεχνικής ηγεσίας.

3. Ο ΜΑΝΤΣΟΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ

Για να πετύχει το γκολ ο Ευθύμης Κουλούρης, χρειάστηκε και η έξυπνη σέντρα του Μάντσον από την αριστερή πτέρυγα. Τον Βραζιλιάνο τον γνωρίζουμε από την περυσινή σεζόν, δεν μας συστήθηκε φέτος. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι εμφανίσεις του έφεραν ενδιαφέρον μεγάλων ελληνικών ομάδων και την... υποχρέωση του Ατρόμητου να τον "δέσει" με νέο συμβόλαιο.

Σήμερα, κυριολεκτικά, τα έκανε όλα! Αρχικά, αυτό που ξέρει και κάνει καλά. Μάρκαρε, έδωσε μάχες, πήρε κι έχασε μπάλες. Προειδοποίησε την ομάδα της Φθιώτιδας, αλλά το "καμπανάκι" δεν ήχησε καλά στ' αυτιά των φιλοξενούμενων.

Το σουτ που επιχείρησε στο 41ο λεπτό, εξουδετερώθηκε από τον Σαράνοβ. Αλλά, δύο λεπτά αργότερα (43') έδωσε την ασίστ στον Κουλούρη. Φυσικά, στο 58ο λεπτό ήταν αυτός που κέρδισε την δεύτερη κίτρινη κι αποβολή του Δημούτσου.

4. ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΗΚΕ

Ο Ατρόμητος δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τη Λαμία. Διατήρησε σχετικά εύκολα το προβάδισμα κι εν τέλει τη νίκη. Βέβαια, δεν μπορεί κάποιος να παραβλέψει ότι "έπαιξε με τη φωτιά". Πολλές χαμένες ευκαιρίες, ορισμένες εκ των οποίων κλασικές.

Ούτε ο Ούμπιδες, ούτε ο Ενσικουλού είχαν τη ψυχραιμία να "τελειώσουν" το ματς. Δεν χρειάστηκε κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Αλλά, ο Σκαρντοβέλι θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 85ο λεπτό με την εκτέλεση φάουλ, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπάλας Μέγερι.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Βοηθοί: Πέτρος Πάτρας, Σταύρος Σίπκας


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι):
Μέγερι, Καρασαλίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον (71' Ούμπιδες), Σάκιτς, Βασιλακάκης (78' Κωτσόπουλος), Ενισκουλού, Ούγκραϊ (60' Μπουσούλατζιτς), Κουλούρης..

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης (38' Καρυπίδης), Αντέτζο, Σκαρντοβέλι, Δημούτσος, Μπλάζιτς, Μπερτόγλιο, Καραγκούνης (62' Επστάιν), Καραμάνος (70' Σκόνδρας), Μπαράλες.

Γκολ: 43' Κουλούρης

Κάρτες: 69' Σάκιτς, 35' Δημούτσος

Κόκκινες: 58' (δεύτερη κίτρινη) Δημούτσος

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ