ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Βίντερ της Ζυρίχης για τον ρέφερι του Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: "Φενταγί, ο κορυφαίος Ελβετός διαιτητής"

Ο Βίντερ της Ζυρίχης για τον ρέφερι του Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: "Φενταγί, ο κορυφαίος Ελβετός διαιτητής"

Ο επί σειρά ετών παίκτης του ελβετικού πρωταθλήματος, ο οποίος ανήκει στη Ζυρίχη, Αντριάν Βίντερ, μίλησε στο Sport24.gr για τον Ελβετό διαιτητή Σαν Φενταγί, που ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (28/9) γνωρίζαμε ότι την αναμέτρηση Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ θα διευθύνει το βράδυ της Κυριακής (30/9, 20.30) ο Σάντρο Σέρερ. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημέρωσε ότι επειδή τραυματίστηκε ο Ελβετός, τη θέση του πάρει ο συμπατριώτης του Σαν Φενταγί.

Ο 36χρονος διαιτητής (γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου 1982) σφυρίζει στην πρώτη κατηγορία της Ελβετίας από το 2011, ενώ το 2016 έγινε για πρώτη φορά διεθνής. Επαγγέλεται ελεγκτής θέρμανσης υψηλής ενεργειακής απόδοσης, χόμπι του είναι το ποδόσφαιρο και ο κινηματογράφος και υποστηρίζει ότι έγινε διαιτητής, διότι δεν κατάφερε να γίνει καλός ποδοσφαιριστής.

Το Sport24.gr απηύθυνε τέσσερις ερωτήσεις στον Άντριαν Βίντερ, τον βασικό μέσο της Ζυρίχης. Ο 32χρονος χαφ, ο οποίος αγωνίζεται επί σειρά ετών στο ελβετικό πρωτάθλημα, γνωρίζει καλά τον Φενταγί, καθώς έχει διευθύνει αρκετά παιχνίδια στα οποία έχει αγωνιστεί ο ποδοσφαιριστής που το 2012 έκανε ντεμπούτο στην εθνική Ελβετίας, με προπονητή τον Ότμαρ Χίτσφελντ.

FC Zurich's Adrian Winter, left, challenges for the ball with Steaua's Theodor Bota,  during a Group L Europa League soccer match between FC Steaua Bucharest and FC Zurich, at the National Arena, in Bucharest, Romania, Thursday, Oct. 20, 2016. (AP Photo/Vadim Ghirda)
FC Zurich's Adrian Winter, left, challenges for the ball with Steaua's Theodor Bota, during a Group L Europa League soccer match between FC Steaua Bucharest and FC Zurich, at the National Arena, in Bucharest, Romania, Thursday, Oct. 20, 2016. (AP Photo/Vadim Ghirda) AP

- Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τον Σαν Φενταγί;

"Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλός διαιτητής. Ενδεχομένως ο καλύτερος που υπάρχει αυτήν την περίοδο στην Ελβετία".

- Το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ είναι σπουδαίο παιχνίδι στην Ελλάδα και δεδομένα υπάρχει πίεση. Πιστεύεις ότι είναι διαιτητής που την αντέχει;

"Νομίζω ότι δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα. Η ατμόσφαιρα δεν θα τον επηρεάσει, καθώς είναι διαιτητής που μπορεί να χειριστεί την οποιαδήποτε πίεση".

- Πώς αντιμετωπίζει τους ποδοσφαιριστές; Είναι φιλικός ή προτιμά να κρατά αποστάσεις;

"Είναι διαιτητής με πολύ θετική αύρα. Θα έλεγα ότι είναι αρκετά ήρεμος στα παιχνίδια που διευθύνει και σέβεται τους ποδοσφαιριστές".

- Συνηθίζει να βγάζει εύκολα κάρτες ή το αντίθετο;

"Ξέρει καλά πότε πρέπει να βγάλει κάρτα. Η εκτίμησή μου είναι όμως ότι το πράττει σχετικά γρήγορα και δεν αφήνει να κυλήσει το ματς για να τιμωρήσει κάποιον ποδοσφαιριστή".

Το Sport24.gr κατέγραψε τρία "τρελά" περιστατικά στα οποία βρέθηκε να είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών ο Φενταγί Σαν. Θυμηθείτε τα.

Photo credits: AP Photo/Alberto Saiz, AP Photo/Vadim Ghirda

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ