STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεωνίδας Μπουτσικάρης: Το προφίλ του νέου προέδρου της Super League

Λεωνίδας Μπουτσικάρης: Το προφίλ του νέου προέδρου της Super League

Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης εκλέχθηκε ο νέος πρόεδρος της Super League για τη σεζόν 2020-2021 και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα πεπραγμένα του.

Το διοικητικό συμβούλιο της Super League εξέλεξε τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη ως το νέο πρόεδρο της διοργανώτριας Αρχής, αφού συγκέντρωσε με πλειοψηφία (8-5) την προτίμηση των μελών του συνεταιρισμού αντί του αντιπάλου του για τη θέση, Αλέξη Κούγια.

Ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, είναι 42 χρονών και δικηγόρος στο επάγγελμα. Είχε μία συνεχή ανέλιξη, αφού στον Παναθηναϊκό αποκτούσε ολοένα και περισσότερους ρόλους διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο του και εν τέλει έφτασε στον προεδρικό θώκο της Super League. Ο νέος πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής παίζει ποδόσφαιρο μέσα από την ομάδα των δικηγόρων στο πρωτάθλημα των δικηγόρων.

Ο Μπουτσικάρης συστήθηκε ως ένας από τους προσωπικούς δικηγόρους του Γιάννη Αλαφούζου. Ήταν δίπλα στον εφοπλιστή από την πρώτη ημέρα εμπλοκής του στον Παναθηναϊκό και μάλιστα, συμμετείχε στο εγχείρημα της Συμμαχίας ως μέλος της πρώτης εφορευτικής επιτροπής στις εκλογές του 2012, ενώ ασχολούταν ταυτόχρονα με τα νομικά ζητήματα του Παναθηναϊκού.

Λεωνίδας Μπουτσικάρης: Το προφίλ του νέου προέδρου της Super League

Ο 42χρονος δικηγόρος διαθέτει το πιο ευρύ χαρτοφυλάκιο στον Παναθηναϊκό, αφού παρίσταται στις ΓΣ και απαντά εξ' ονόματος του Αλαφούζου στις ερωτήσεις των μικρομετόχων, δίνει τις κατευθύνσεις του μεγαλομετόχου και αποτελεί το "συνδετικό κρίκο" όλων στην ομάδα. Την περσινή χρονιά ήταν εκείνος που μαζί με τον δικηγόρος Άλκη Παπαντωνίου χάραξαν την υπερασπιστική γραμμή του Παναθηναϊκού στην ένσταση για την διακοπή του ντέρμπι και σε πρώτο βαθμό, την κέρδισαν.

Πλέον, τα καθήκοντα του Μπουτσικάρη υπερβαίνουν αυτά των ορίων της πράσινης ΠΑΕ, καθώς θα έχει έναν διαφορετικό ρόλο ως πρόεδρος της Super League για τη σεζόν 2020-2021. Συνολικά είναι ο 14ος πρόεδρος της Super League από την ημέρα ίδρυσής της μέχρι και σήμερα και ο τρίτος εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού που κάθεται στη συγκεκριμένη θέση μετά τους Γιάννη Βαρδινογιάννη και Νίκο Πατέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Super League: Το Δ.Σ. ξέχασε τον κορονοϊό
Super League: Από τον Πέτρο Κόκκαλη στον Μπουτσικάρη
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ