STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - Λεβαδειακός 2-0: Βήμα παραμονής οι βυσσινί

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό χάρη στα γκολ των Ντέλετιτς, Σικάβκα κι έκανε βήμα παραμονής στη Super League. Στο +6 από τους Βοιωτούς, οι οποίοι παραμένουν εντός ζώνης υποβιβασμού, αλλά σωστά διαμαρτύρονται για την άδικη αποβολή του Παντελιάδη.

Μετά από δύο 0-0 (σε Ξάνθη - Αστέρας και ΑΕΚ - Παναθηναϊκός) το Σάββατο (10/3), ήλθε η ώρα για τα πρώτα γκολ και το πρώτο ματς δίχως ισοπαλία στην 24η αγωνιστική της Super League. Η ΑΕΛ υποδέχθηκε τον Λεβαδειακό και τον νίκησε 2-0.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Γκιόργκι Ρεχβιασβίλι σε σέντρα του Εβγένι Σικάβκα, το εκτέλεσε ο Μίλος Ντέλετιτς κι άνοιξε το σκορ. Ο Ντέλετιτς δημιούργησε το δεύτερο γκολ, ο Γιακιμόβσκι πήρε την μπάλα, έκανε τη σέντρα από αριστερά κι ο Σικάβκα έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Η ομάδα της Λάρισας έφθασε τους 26 βαθμούς, απέχει δηλαδή έξι από τη ζώνη του υποβιβασμού, όπου βρίσκεται ο σημερινός αντίπαλός της, Λεβαδειακός. Το μέλλον παραμένει δυσοίωνο για τους Βοιωτούς, οι οποίοι θα έχουν τ' αυτί τους σε Ριζούπολη (ο ΟΦΗ φιλοξενείται από τον Απόλλωνα) και Λαμία (ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενείται από την τοπική ομάδα). Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΜΙΛΟΣ ΟΛΑ Τ' ΑΛΕΘΕΙ

Ο Μίλος Ντέλετιτς ξεχώρισε (άλλη μια φορά) σαν τη "μύγα μες το γάλα". Κρίμα γιατί ο Μάρκο Νούνιτς δεν "τράβηξε" ξανά. Ο Σλοβένος ήταν σε κακό μεσημέρι - έτσι κι αλλιώς κάνει "κοιλιά" στα τελευταία ματς - και αντικαταστάθηκε από τον Εβγένι Σικάβκα με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς.

Έτσι ο 25χρονος Σέρβος ήταν αναγκασμένος να τα κάνει όλα κι ολομόναχος στην πρώτη ώρα του ματς. Στο 34' έπιασε την κεφαλιά - αφύλακτος στο κέντρο της άμυνας του Λεβαδειακού - μετά από σέντρα του Νούνιτς από δεξιά, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, υποδέχθηκε την μπάλα κεντρικά εκτός περιοχής, ελίχθηκε, γύρισε και μπήκε στην περιοχή, έκανε και το σουτ, ο Μπάγιτς ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς (60') έκανε το σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής και πάλι η μπάλα πέρασε έξω.

Ύστερα από εννιά λεπτά (69') η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Ρεχιασβίλι σταμάτησε με το χέρι τη σέντρα του Σικάβκα από δεξιά. Ο Μίλος Ντέλετιτς ανέλαβε την εκτέλεση, η μπάλα στη μία γωνία, ο Μπάγιτς στην άλλη κι έτσι ήλθε το 1-0.

2. ΤΟ COLPO GROSSO ΤΟΥ ΦΕΣΤΑ ΜΕ ΣΙΚΑΒΚΑ

Το colpo grosso είναι φράση από την ιταλική γλώσσα. Τη μητρική, δηλαδή, του τεχνικού της ΑΕΛ, Τζανλούκα Φέστα. Το έκανε με την είσοδο του Εβγένι Σικάβκα. Ο Λευκορώσος άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης.

Έφερε αναστάτωση, δημιούργησε κινδύνους, ήταν αυτός που οδήγησε τους βυσσινί έμμεσα κι άμεσα στη νίκη. Κέρδισε το πέναλτι από την εύστοχη εκτέλεση του οποίου άνοιξε το σκορ ο Μίλος Ντέλετιτς.

Ήταν κι αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ της νίκης. Στο 83ο λεπτό ο Ντέλετιτς έκανε τη σέντρα κεντρικά κι ελαφρώς δεξιά, μεταβίβασε εξαιρετικά αριστερά στον Γιακομόφσκι, αυτός γύρισε κι ο Σικάβκα έστειλε απλά την μπάλα στα δίχτυα.

3. ΛΑΡΙΣ...ΙΤΣ

Η ΑΕΛ έχει απλώσει "δίχτυα" στα Βαλκάνια την τελευταία τριετία, μέσα στην οποία έχει κάνει 20 μεταγραφές από αυτήν την αγορά. Οι εννέα από αυτούς αποκτήθηκαν φέτος. Αυτά δημοσιεύθηκαν σε κείμενο της 15ης Φεβρουαρίου με χαρακτηριστικό τίτλο... ""ΒαλκανιζΑΕΛ".

Κρίστινσον, Μπέρτος, Μόρας, Γκόικοβιτς, Μπράλιτς, Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Λεοζίνιο, Ζίβκοβιτς, Ντέλετιτς, Νούνιτς. Αυτή ήταν η αρχική ενδεκάδα που επέλεξε ο τεχνικός της ομάδας της Λάρισας, Τζανλούκα Φέστα. Κατά τα 7/11 με κατάληξη σε... ιτς. Όχι και το πιο σύνηθες...

4. ΕΠΑΙΞΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΚΙ ΕΧΑΣΕ

Ο Λεβαδειακός αντιμετώπισε από το πρώτο λεπτό με ιδιαίτερη φοβία την αναμέτρηση. Περίμενε την ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, ενδεχομένως να "περπάτησε" το σχέδιο αυτό στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά, πώς να φύγεις μετά κάτι καλό από εκτός έδρας ματς χωρίς να κάνεις ευκαιρία;

Πρακτικά αδύνατο. Βέβαια, οι Βοιωτοί σωστά διαμαρτύρονται για την άδικη αποβολή του Σάκη Παντελιάδη. Ο αριστερός μπακ των πράσινων σταμάτησε την μπάλα με το σώμα κι όχι με το χέρι. Γενικά ο Λεβαδειακός έπαιξε για να μη χάσει, κι έχασε...

Γήπεδο: AEL FC Arena

Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Ιροδάνης Απτόσογλου

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα):Κρίστινσον, Μπέρτος, Μόρας, Γκόικοβιτς, Μπράλιτς, Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Λεοζίνιο (73' Γιακιμόβσκι), Ζίβκοβιτς, Ντέλετιτς (85' Μπαργκάν), Νούνιτς (64' Σικάβκα).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου):Μπάγιτς,Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλεού, Παντελιάδης, Καραχάλιος (81' Ιωαννίδης), Σαβαντογκό (81' Ανγκουά), Κονέ (46' λ. τρ. Μητρόπουλος), Ρεχιασβίλι, Νανζίς, Μαρκόβσκι.

Γκολ: 70' Ντέλετιτς, 83' Σικάβκα

Κάρτες: 55' Μπράλιτς, 62' Μπέρτος, 67' Σετσέροβιτς, 86' Μιλοσάβλιεβιτς / 43' Νανζίς, 53' Παντελιάδης, 70' Ρεχιασβίλι

Κόκκινη: 78' (δεύτερη κίτρινη) Παντελιάδης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ