STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - Αστέρας 0-0: Μηδέν σε γκολ και θέαμα

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ξάνθη και Αστέρας είχαν όλες κι όλες τρεις φάσεις της προκοπής (δύο και μία αντίστοιχα), δεν σκόραραν και μοιραία έμειναν στο 0-0. Συνεχίζουν τη μάχη της παραμονής οι Αρκάδες, πρακτικά αδιάφοροι οι Θρακιώτες.

Η Ξάνθη υποδέχθηκε τον Αστέρα στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής της Super League, η οποία ήταν κι από τις χειρότερες με βάση την ποιότητα στη σεζόν που διανύουμε.

Όλες κι όλες τρεις φάσεις δημιούργησαν οι δύο ομάδες - δύο για την Ξάνθη με Γέντρισεκ, Μπεξεβανίδη, μία για τον Αστέρα με τον Μανιά - δεν σκόραραν και η λευκή ισοπαλία (0-0) πέρα ως πέρα δίκαια. Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΤΟ ΞΥΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Μπάλα δεν είδαμε στην Ξάνθη. Κάποιες ατομικές ενέργειες, ναι. Αλλά, τίποτα περισσότερο. Και πώς να δούμε μπάλα; Αφού κάθε λίγο ο διαιτητής του ματς, Γιώργος Τζοβάρας, έβαζε τη σφυρίχτρα στο στόμα για να σφυρίξει φάουλ.

Φάουλ, φάουλ... φάουλ. Κι όχι μόνο σκοπιμότητας. Αχρείαστα, εκεί που δεν υπήρχε λόγος ν' ανακόψει ο αμυνόμενος (αντ)επίθεση. Μερικά εξ αυτών ξεχώρισαν για τον άτσαλο τρόπο με τον οποίον έγιναν. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η δεύτερη κάρτα (αποβολή) που αντίκρισε ο Μπελόκ. Χωρίς λόγο, στην αντίπαλη περιοχή. Εννιά συνολικά κίτρινες. Δυσκολεύθηκε ο (τηλε)θεατής να βρει ένα στίγμα ποιότητας, κάτι για να πιαστεί από αυτό. Πολύ ξύλο, φτωχό θέαμα...

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκε στην κίτρινη που αντίκρισε ο Πασαλίδης ανατρέποντας τον Μπαριέντος - ο Ουρουγουανός έφευγε στην αντεπίθεση, ζήτησαν κόκκινη - αλλά δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ (ο Κυριακόπουλος είχε σπεύσει πάνω στη φάση). Ο Μπελόκ κράτησε τον Καντά εντός περιοχής σε αναμονή για την εκτέλεση κόρνερ, δεν έγινε αντιληπτό.

2. Ο "ΠΥΡΓΟΣ" ΚΑΙ Η ΦΟΒΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Αν ένας παίκτης (από όσους συνολικά αγωνίστηκαν, κι από τις δύο ομάδες) προσπάθησε να κάνει κάτι με ορθολογικό τρόπο - ν' απειλήσει με σωστή κίνηση, να δημιουργήσει φάσεις - ήταν ο Έρικ Γέντρισεκ. Ο Σλοβάκος υποδέχθηκε την μπάλα στο 27ο λεπτό, γύρισε, έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία που υπερασπίστηκε ο Παπαδόπουλος.

Αυτή ήταν η πρώτη καλή ευκαιρία της Ξάνθης. Η δεύτερη και... τελευταία ήταν στο 42ο. Ο Μπαξεβανίδης συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Τζουρίτσκοβιτς, ξαναπήρε την μπάλα, έκανε το διαγώνιο δεξί σουτ δεξιά εντός περιοχής, η μπάλα πέρασε έξω.

Εντύπωση προκάλεσε η φοβική αντιμετώπιση του ματς από την ομάδα της Τρίπολης. Ναι μεν δεν διανύει την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της, αλλά δεν έπαιζε με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Αμυντικός προσανατολισμός, χωρίς εμπνεύσεις στην αντεπίθεση.

Σε κακή ημέρα όλοι οι μεσοεπιθετικοί, η πρώτη φάση της προκοπής παρατηρήθηκε στο 89' όταν ο Μανιάς έκανε το πλασέ από αριστερά κι ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε με τα πόδια. Δύο θετικά μπορούν να κρατήσουν οι κιτρινομπλέ. Το πρώτο η επανεμφάνιση του Χρήστου Τασουλή, Μπήκε στο 80', η τελευταία του επίσημη συμμετοχή ήταν στις 31 Ιουλίου 2017, όταν έπαιζε στη Λανς! Πέρασε δηλαδή 1 χρόνος και 7 μήνες για να αγωνιστεί. Στην Ελλάδα για τελευταία φορά είχε παίξει στις 31/05/17, στο Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-2.

Το δεύτερο η είσοδος του 19χρονου αμυντικού, Γιάννη Χριστόπουλου, στη θέση του Νίκου Καλτσά στο 86'. Ντεμπούτο, καθώς είχε παίξει μόνο σε Κύπελλο και προκριματικά Europa League.

3. ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΑΡΤΥΡΙΟ"

Ο Αστέρας προσέθεσε μόνον ένα βαθμό στη συγκομιδή του. Το "μαρτύριο" της σταγόνας συνεχίζεται για τους Αρκάδες. Ναι μεν έχουν το Κύπελλο - η κληρωτίδα τους έφερε την Παρασκευή αντιμέτωπους με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά - αλλά στο πρωτάθλημα ο φόβος διατηρείται.

Παραμένει στο γκρουπ ομάδων που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού (απευθείας, είτε μέσω μπαράζ). Βρίσκεται έξι βαθμούς πάνω από τον 14ο (απευθείας υποβιβασμός) Λεβαδειακό που παίζει αύριο με την ΑΕΛ, πέντε πάνω από τον ΠΑΣ Γιάννινα (οδηγεί σε μπαράζ με τον δεύτερο της Football League) που παίζει κι αυτός αύριο με τη Λαμία.

Τρεις βαθμούς περισσότερους έχει η Ξάνθη, αλλά και δύο ομάδες (Λαμία, Πανιώνιο) ενδιάμεσα να τις χωρίζει από τον Αστέρα. Σχεδόν αδιάφορα για τα εναπομείναντα έξι ματς η ομάδα της Θράκης, ούτε θα κινδυνεύσει, ούτε θα παλέψει για την πεντάδα.

Γήπεδο: Xanthi FC Arena

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας

Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπάουξμπαουμ, Κωνσταντίνος Νικολαΐδης

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς):Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάσο, Καμαρά, Μπαριέντος (82' Ουίλιαμ), Σαρπόνγκ (46' Μπρίτο), Τζουρίτσκοβιτς, Καντά (58' Κοβάτσεβιτς), Γέντρισεκ. Μαρκόβσκι.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Γιώργος Παράσχος):Παπαδόπουλος, Βλάχος, Πασαλίδης, Μπελόκ, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Φερνάντεθ (80' Τασουλής), Καλτσάς (86' Χριστόπουλος), Μανιάς, Αραβίδης (57' Ρόλε).

Γκολ: -

Κάρτες: 32' Καντά, 34' Μπαξεβανίδης, 63' Καμαρά, 78' Γέντρισεκ / 16' Πασαλίδης, 53' Μπελόκ, 71' Βαλιέντε, 79' Κυριακόπουλος, 90+2' Παπαδόπουλος

Κόκκινη: 96' Τζουρίτσκοβιτς/81' (δεύτερη κίτρινη) Μπελόκ, 96' Παπαδόπουλος

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ