ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα-Τσεχία: 1-0

Ελλάδα-Τσεχία: 1-0
giannakopoylosgiamesa

Με πολλά νέα πρόσωπα και τον Σαλπιγγίδη σκόρερ, η Ελλάδα επικράτησε 1-0 της Τσεχίας (vid)!

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που με την είσοδο του στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε άρδην την εικόνα της Εθνικής, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας νίκησε με 1-0 την Τσεχία, σ' ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι.
Ο αγώνας μόνο κατάλληλος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για ασφαλή συμπεράσματα κι αυτό λόγω των πολλών δοκιμών και από τους δύο προπονητές.

Ο Ότο Ρεχάγκελ δοκιμάσε αρκετούς νέους παίκτες, προκειμένου να τον "πείσουν" αν είναι έτοιμοι ενόψει της τελικής φάσης του EURO 2008, με τα δείγματα να είναι για ορισμένους θετικά.

Για πρώτη φορά φόρεσαν την φανέλα της Εθνικής οι Παπασταθόπουλος, Μάκος, Μελίσσης, Κοτσόλης, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Χριστοδουλόπουλος.

Θετικό ντεμπούτο με το εθνόσημο είχε ο Γρηγόρης Μάκος, που στο πρώτο μέρος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που ήταν σταθερός και έδωσε "ηρεμία" στην άμυνα όπως μας έχει συνηθίσει και με την φανέλα της ΑΕΚ, αλλά και ο ταλαντούχος αμυντικός του Άρη, Αβραάμ Παπαδόπουλος, που πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο.

Ένας ακόμα από τους διεθνείς μας που ξεχώρισε πέρα από τον εμφανώς φορμαρισμένο Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ήταν ο Γιώργος Σαμαράς στο πρώτο μέρος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Παντελής Καφές στην επιστροφή στην Εθνική ομάδα από το 2006, ήταν ιδαίτερα καλός.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες δεν είχαν καθόλου καλό ρυθμό με τις φάσεις μπροστά από τις εστίες να είναι ελάχιστες.

Πρώτη υποψία ευκαιρίας στο παιχνίδι έγινε από την Ελλάδα, με τον Μάκο στο 13ο λεπτό να κάνει ένα μακρινό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ.

Οι ποδοσφαιριστές του Ότο Ρεχάγκελ δεν τα πήγαν ιδιαίτερα καλά στην ανάπτυξη και προσπαθούσαν κυρίως με μακρινά σουτ να απειλήσουν τον Μπλάζεκ.

Έτσι και στο 26ο λεπτό ο Νίκος Λυμπερόπουλος εξαπέλυσε ένα σουτ αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε απελπιστικά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (28') ήταν σειρά της Τσεχίας να προσπαθήσει να σκοράρει, όταν ο Γιάρολιμ εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο Χαλκιάς έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 30' οι Τσέχοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Φενίν ύστερα από ωραία πάσα του Καλουντά από τα δεξιά, πλάσαρε όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η Εθνική μας προσπάθησε να απαντήσει στην ευκαιρία του Φενίν, όμως το σουτ του Λυμπερόπουλου στο 39' έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ.

Τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη του ημιχρόνου, ο Γιάρολιμ εκτέλεσε το φάουλ, όμως ο Χάλκιας αυτή την φορά δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σταθερά και την μπάλα έδιωξαν οι αμυντικοί.

Στην επανάληψη ο Ότο Ρεχάγκελ έκανε πέντε αλλαγές βάζοντας στον αγωνιστικό τους Σαλπιγγίδη, Λαγό αλλά και τους Αβραάμ Παπαδόπουλο, Κοτσόλη και Μελίσση που έκαναν ντεμπούτο με την Εθνική Ελλάδας, αντί των Μάκου, Παπασταθόπουλου, Χαλκιά, Βύντρα, Γιαννακόπουλου.

Η Εθνική μας μπήκε σαφώς ανώτερη στο δεύτερο μέρος και στο 51' χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία, όταν ο Καφές στην αντεπίθεση έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος έκανε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής όμως ο Ζίτκα έδιωξε την μπάλα.

Στο 63' ήταν σειρά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου να κάνει το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας όταν πέρασε στην θέση του Σαμαρά.

Η είσοδος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον αγωνιστικό χώρο "ανέβασε" επιθετικά την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ καθώς ο επιθετικός του Παναθηναϊκού είχε πολλές προσπάθειες και μια απ' αυτήν ήταν στο 64΄όταν έκανε μια πολύ καλή κούρσα από τα δεξιά, όμως το σουτ του πέρασε απελπιστικά άουτ.

Στο 66' οι Τσέχοι λίγο έλειψαν να ανοίξουν το σκορ όταν ο Πούντιλ έκτέλεσε ένα φάουλ ο Κοτσόλης έχασε την μπάλα που κατέληξε στο δοκάρι και στην συνέχεια κατέληξε κόρνερ.

Τα τελευταία 20 λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ανοίξουν το σκορ, με ανορθόδοξο όμως τρόπο.

Στο 80ο λεπτό η Εθνική μας τελικά κατάφερε να πετύχει το νικητήριο γκολ, με σκόρερ ποιον άλλον... τον Δήμητρη Σαλπιγγίδη.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Λυμπερόπουλος έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα για τον Σαλπιγγίδη, που νίκησε με πλασέ τον Ζίτκα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ήταν σε θέση οφσάιντ κάτι που δεν καταλόγισε ο διαιτητής της αναμέτρησης.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του αγώνα με την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ να παίρνει την νίκη και τον ομοσπονδιακό τεχνικό να μένει ικανοποιημένος από αρκετούς νέους παίκτες αλλά πιο πολύ... από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
To Live του αγώνα...
Του Αντώνη Αναστασόπουλου

Η 11άδα των γηπεδούχων Ελλάδα
Χαλκιάς, Γκούμας, Μάκος, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Τζιόλης, Γιαννακόπουλος, Καφές, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Τσεχία
Μπλάζεκ, Κάουφμαν, Ράινοχ, Καλούντα, Γιάρολιμ, Φενίν, Κλαντμπούρσκι, Κουντέλα, Σίμουνεκ, Χόλεκ, Πούντιλ
1' Έναρξη αγώνα
9' Σχόλιο
Οι δύο ομάδες δεν έχουν μέχρι στιγμής βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους.
13' Σουτ Ελλάδα Μάκος
Ο μέσος του Πανιωνίου σουτάρει από μακριά, όμως η μπάλα καταλήγει απελπιστικά άουτ.
20' Σχόλιο
Χωρίς μέγαλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες συνεχίζεται η αναμέτρηση.
25' Κίτρινη κάρτα Ελλάδα Καφές
26' Σουτ Ελλάδα Λυμπερόπουλος
Ο επιθετικός σουτάρει από μεγάλη απόσταση με τη μπάλα να καταλήγει αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο του Μπλάζεκ
28' Φάουλ Τσεχία Γιάρολιμ
Ο Γιάρολιμ εκτελεί απευθείας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή της Εθνικής μας, όμως ο Χαλκιάς μπλοκάρει πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.
30' Σουτ Τσεχία Φενίν
Σέντρα από δεξιά, ο Φενίν από πλεονεκτική θέση πλασάρει, όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
32' Φάουλ Ελλάδα Κάφες
Ο Παντελής Καφές προσπαθεί να νικήσει τον Μπλάζεκ με εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση όμως η μπάλα καταλήγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
45' Σχόλιο
Το πρώτο ημίχρονο οδεύει προς τη λήξη του, ενώ οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν έχουν καταφέρει να απειλήσουν τους δύο τερματοφύλακες.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Ελλάδα
Σε πέντε αλλαγές προχώρησε ο Ότο Ρεχάγκελ με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Συγκεκριμένα οι Σαλπιγγίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Λαγός, Κοτσόλης και Μελίσσης πέρασαν στον αγώνα αντί των Μάκου, Παπασταθόπουλου, Χαλκιά, Βύντρα, Γιαννακόπουλου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
51' Σουτ Ελλάδα Σαλπιγγίδης
Ο Καφές στην αντεπίθεση έβγαλε με όμορφη μπαλιά τον Σαλπιγγίδη, απέναντι απο τον Ζίτκα εκείνος σούταρε δυνατά, όμως ο Τσέχος κήπερ έδιωξε με γροθιές.
58' Σουτ Ελλάδα Τζιόλης
Συρτό σουτ του μέσου του Παναθηναϊκού, η μπάλα εύκολα στα χέρια του Ζίτκα
63' Αλλαγή παίκτη Ελλάδα
Τη θέση του Σαμαρά παίρνει ο Χριστοδουλόπουλος
66' Φάουλ Τσεχία
Η μπάλα μετά την εκτέλεση φάουλ του Πούντιλ πήρε περίεργη τροχιά, ο Κοτσόλης φάνηκε να την ελέγχει όμως την χάνει από τα χέρια του και εκείνη αφού προσκρούει στο δοκάρι καταλήγει κόρνερ.
80' Γκολ Ελλάδα Σαλπιγγίδης
Ο Λυμπερόπουλος περνάει κάθετη μπαλιά στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος απέναντι από τον Ζίτκα πλασάρει εύστοχα για το 1-0.
83' Αλλαγή παίκτη Τσεχία
Ο Μπάρος παίρνει τη θέση του Χόλεκ
90' Λήξη αγώνα


Δείτε το γκολ:


















































TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ