ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ελευθερόπουλος: "Πολύ δύσκολο το παιχνίδι με την Βέροια"

Ελευθερόπουλος: "Πολύ δύσκολο το παιχνίδι με την Βέροια"
INTIME SPORTS

O Δημήτρης Ελευθερόπουλος χαρακτήρισε δύσκολη την αναμέτρηση του Πανιωνίου με την Βέροια.

Για τον προσεχή αγώνα του Πανιωνίου με την Βέροια μίλησε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στην κάμερα της "NOVA".

Ο προπονητής του Πανιωνίου αναφέρθηκε στην αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, την πίεση που νιώθει στον Πανιώνιο, τον αγώνα με την Βέροια και τα μεταγραφικά πλάνα της ομάδας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ελευθερόπουλου:

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Πανιώνιος: "Το ευχάριστο είναι ότι από το ξεκίνημα της χρονιάς, δεν έχω το παραμικρό παράπονο σε ότι έχει να κάνει με τη διάθεση των παιδιών στις προπονήσεις. Από την 1η Ιουλίου μέχρι σήμερα, πρέπει να είναι 2 ή 3 προπονήσεις που αναγκάστηκα να επέμβω πολύ άσχημα, να διακόψω την προπόνηση, οτιδήποτε...

Όλες τις υπόλοιπες μέρες, έχουν δείξει τρομερή διάθεση, δεκτικότητα. Θέλουν όσο τίποτε άλλο και οι ίδιοι να αντιστρέψουν αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις διαδοχικές ήττες. Μόνοι μας έχουμε βάλει πίεση, από το πουθενά, αλλά τώρα πρέπει να μάθουμε να διαχειριστούμε και αυτό το πράγμα. Έτσι κι αλλιώς, όταν εκτίθεσαι σε πάρα πολύ κόσμο και όταν πρεσβεύεις τη χαρά της ημέρας ή τα όνειρα και τις φιλοδοξίες αρκετού κόσμου, είσαι υποχρεωμένος να μάθεις να ζεις με την πίεση. Μόνο αν είσαι αδαής ή χαζός δεν ζεις με πίεση".

Για τη ψυχολογική κατάσταση των παικτών του: "Είναι προφανές ότι δεν είναι όπως ήταν στην αρχή. Αυτό που τους τονίζω συνέχεια είναι, ότι η αποθέωση από την αποκαθήλωση έχουν μικρή απόσταση και είναι κάτι που σου κάνουν οι άλλοι, όχι εσύ ο ίδιος. Οπότε, εσύ οφείλεις να κρατάς την ίδια απόσταση και από τα δύο".

Για το αν νιώθει πίεση για τη θέση του στον Πανιώνιο: "Κατ' αρχήν έχω μάθει να ζω με πίεση σε όλη μου τη ζωή λόγω του ότι έγινα επαγγελματίας σε μια αν όχι τη μεγαλύτερη σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, από τα 16 μου. Στα 18 μου έκανα και το επαγγελματικό συμβόλαιο, οπότε δεν μου είναι πρωτόγνωρη, είμαι συνηθισμένος. Σε ότι έχει να κάνει με τη θέση μου, είναι προφανές πως οτιδήποτε χρειαστεί για το καλό της ομάδας και των παιδιών είμαι διατεθειμένος να το κάνω.

Έρχεται σε δεύτερη μοίρα το δικό μου καλό. Δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου, να λειτουργώ με βάση το να κρατήσω, να διατηρήσω κάτι. Ο μοναδικός μου σκοπός, είναι από την αρχή της χρονιάς, να δημιουργήσω κάτι όμορφο για τα παιδιά αυτά. Να έχουν τη δυνατότητα να πάνε κάπου καλύτερα είτε οικονομικά, είτε από πλευράς συνθηκών, να έχουν μια καλή πορεία. Να πάρουν όλα αυτά που άφησαν στη πορεία, στο δρόμο και δεν τα κατέκτησαν. Κι αυτό συνεχίζω να κάνω. Δεν νομίζω ότι όποιος με γνωρίζει, έστω και στο ελάχιστο, ότι έχει τη παραμικρή αμφιβολία, πως θα λειτουργήσω μόνο με βάση το καλό αυτών των παιδιών, της ομάδας και του κόσμου του Πανιωνίου".

Για το πως βελτίωσε τη ψυχολογία των παικτών του: "Την ψυχολογία τη φτιάχνεις μόνος σου. Είναι απλά τα πράγματα. Όσο περισσότερο δουλεύεις, έχεις δύο πράγματα. Περισσότερη τύχη και καλύτερη ψυχολογία. Το έχουν κατανοήσει. Δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά από την αρχή της χρονιάς, αλλά είναι υποχρεωμένοι και μόνοι τους να φτιάξουν τη ψυχολογία και να μπούνε έτοιμοι την Κυριακή. Έτσι κι αλλιώς έχει περάσει το αρχικό στάδιο, το κομμάτι του πρώτου γύρου, που αρκετά νέα παιδιά προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους. Τώρα, είναι ολόκληροι άνδρες, υπεύθυνοι και πρέπει να βρουν μόνοι τους τις απαντήσεις".

Για τον αγώνα με τη Βέροια: "Πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Βέροια είναι σε ανοδική πορεία. Έχει πάρα πολύ καλά τρεξίματα από τον κύριο Καρύδα ακόμα. Τώρα, με τον κύριο Καλαϊτζιδη έχει κάποια τακτικά κομμάτια που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Προτιμάει να βάζει έναν που είναι πολύ ικανός στο ένας εναντίον ενός πίσω από το σέντερ φορ, συνήθως τον Μπαργκάν ή τον Ολαϊτάν.

Προσπαθεί και "κουμπώνει" το κέντρο του μ' έναν παίκτη που έχει καλά τρεξίματα όπως ο Πέρεθ. Έχει πολύ ενδιαφέρον το σύστημα που παίζει αυτή τη στιγμή η Βέροια και νομίζω ότι παίζει και ωραίο ποδόσφαιρο. Και απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν πάρα πολύ καλή και αδικείται από το αποτέλεσμα. Και με τον Παναθηναϊκό δίκαια νίκησε και μέσα στο "Καραϊσκάκη" μέχρι το 75' ήταν σχεδόν ισάξιο το παιχνίδι".

Για στόχο στο Κυριακάτικο παιχνίδι: "Από την αρχή της χρονιάς, αυτό που έχουμε μάθει να κοιτάμε είναι η δική μας ομάδα. Καλώς ή κακώς, προσπαθούμε συνέχεια για τη νίκη, όπου και να παίζουμε. Σε κάποια παιχνίδια μας έχει βγει σε καλό, σε κάποια όχι. Προσπαθώ να επικεντρώνομαι στη δική μας ομάδα και να κατεβαίνουμε σε κάθε ματς για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό.

Αυτό έχει και σαν συνέπεια να έχουν περάσει πολλές αγωνιστικές δίχως ισοπαλία, αλλά μια ομάδα που θα είχε και τις 28 αγωνιστικές ισοπαλίες θα έπεφτε. Οπότε δεν έχει κανένα μεγάλο νόημα για μένα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι πολύ σημαντικός ο βαθμός. Γενικά η φιλοσοφία μου είναι τέτοια να κυνηγάμε σε όλα τα παιχνίδια την καλή εμφάνιση, τακτικά ζητούμενα και τη νίκη".

Για τα μεταγραφικά πλάνα του: "Ξέρουμε ποια είναι τα δεδομένα της ομάδας, απ' όλες τις πλευρές. Εις γνώσην μου ήταν από την αρχή. Δεν έχω κανένα παράπονο από τη συνεργασία μου με όλους τους ανθρώπους. Πιστεύω πολύ στο υλικό που έχουμε. Υπήρξαν κάποια κενά, υπάρχουν κάποια κενά, θα προσπαθήσουμε να τα καλύψουμε είτε εκ των έσω αν τα καταφέρουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε και παρουσιαστεί μια καλή ευκαιρία να ενισχύσουμε την ομάδα σε πολύ συγκεκριμένες θέσεις που δημιουργούνται κάποια προβλήματα".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ