ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Έκτακτο Δ.Σ. στην ΠΑΕ ΠΑΟ

Έκτακτο Δ.Σ. στην ΠΑΕ ΠΑΟ
Πατέρας

"Ναι" στο γήπεδο στο Βοτανικό, "όχι" στο εμπορικό κέντρο αποφάσισε το ΣτΕ. Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΑΕ συγκάλεσε στις 21/5 ο Πατέρας μετά τις αιχμές των μετόχων

Ενέκρινε το γήπεδο το "ΣτΕ"

Την οριστική κατασκευή γηπέδου και αθλητικού κέντρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ενέκρινε σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο της Επικρατείας την Παρασκευής με ψήφους 15 υπέρ και 10 κατά. Με την ίδια συνεδρίαση απορρίφθηκε η δημιουργία του εμπορικού κέντρου.

Συγκεκριμένα το ΣτΕ έκρινε πως:

-Οι ρυθμίσεις του νόμου 3481/2006 που αφορούν το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Βοτανικό και τις θέσεις στάθμευσης που τους αναλογούν κρίθηκαν αμετάκλητα συνταγματικές.
-Η ανάπλαση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα προχωρήσει με βάση τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου και θα γίνει μητροπολιτικό πάρκο.
-Τυχόν διαφοροποιήσεις στον νόμο της Διπλής Ανάπλασης αφορούν μόνο στο εμπορικό κέντρο και στο πολυλειτουργικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων και δεν επηρεάζουν το έργο του γηπέδου.

Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να επικυρωθεί εντός της ημέρας, ωστόσο στις τάξεις των ανθρώπων του "τριφυλλιού" υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση ενώ την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι του ΓΗΠΕΛ αναμένουν τις απαραίτητες κινήσεις από τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Συνέπεια της είδησης αυτής είναι να τεθεί σε εφαρμογή το πλάνο "b" και ο δήμαρχος Αθηναίων αναμένεται να φέρει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου που έχει παραχωρήσει στο δήμο ο Βωβός.

Εκτακτο Δ.Σ. στις 21 Μαϊου

Το "εμπόλεμο" κλίμα που έχει διαμορφωθεί εσχάτως στον Παναθηναϊκό με τις ευθείες αιχμές που εξαπολύει ο ένας μεγαλομέτοχος εναντίον του άλλου, αναγκάζει τον συνήθη... πυροσβέστη, Νίκο Πατέρα, να αναλάβει πρωτοβουλία. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ συγκέλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για την προσεχή Πέμπτη 21 Μαΐου, όπου, κατά την επίσημη εκδοχή, θα συζητηθεί το ύψος του μπάτζετ και ο γενικότερος μεταγραφικός σχεδιασμός.

Είναι προφανές, ωστόσο, πως θα τεθούν επί τάπητος και όλες οι τελευταίες κόντρες των μεγαλομετόχων, που απειλούν την ύπαρξη της ίδιας της πολυμετοχικότητας. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει απειλήσει ευθέως με αποχώρηση, ο ίδιος ο Νίκος Πατέρας άφησε να διαρρεύσει πως τίθεται και γι' αυτόν τέτοιο θέμα, εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, και όλα αυτά θα συζητηθούν σε μια τελευταία ίσως προσπάθεια να βρεθεί τρόπος συνεννόησης. Πάντως στη συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν μπορεί να πάρει μέρος ο Ανδρέας Βγενόπουλος, διότι δεν είναι μέλος.

Πατέρας: "Όλα θα μπουν στη θέση τους"

O Nίκος Πατέρας μίλησε στην ιστοσελίδα Prasinanea.gr για τη σύγκληση του έκτακτου Δ.Σ την προσεχή Πέμπτη.

Στην ερώτηση γιατί συγκλήθηκε το έκτακτο Δ.Σ ο Ν. Πατέρας απάντησε:

"Μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Ανδρέα Βγενόπουλου κατάλαβα ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση για τον σχεδιασμό και τις μεταγραφές είναι να «τελειώσει» το θέμα και επίσημα και να συμφωνηθεί το ποσό που θα ξοδέψουμε για να πάψει η παραφιλολογία. Επιπλέον, από τη στιγμή που υπάρχει σχεδιασμός και γίνεται δουλειά δεν έχει νόημα να χάνουμε περισσότερο χρόνο. "

Στην ερώτηση για την καθυστέρηση της έκθεσης για τον απολογισμό της χρονιάς:

"Πριν από το ΔΣ της 29ης Απριλίου οι μεγάλοι μέτοχοι καλέσαμε τον Κώστα Αντωνίου και τον Χενκ Τεν Κάτε όπου τους ζητήσαμε τις απόψεις τους για την πορεία της ομάδας. Και οι δύο απάντησαν στις ερωτήσεις που τους έγιναν από όλους τους μεγαλομετόχους. "

Για το αν ικανοποιήθηκαν οι μέτοχοι από τις απαντήσεις:

"Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, π.χ. ο Παύλος Γιαννακόπουλος και ο Ανδρέας Βγενόπουλος είπανε να τους αφήσουμε “εν λευκώ” να προχωρήσουν τον σχεδιασμό, και άλλοι ζήτησαν περισσότερες εξηγήσεις για την πορεία της ομάδας και τη μη επίτευξη των στόχων που είχαμε βάλει. "

Για την κατάληξη της κουβέντας:

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ζήτησε αυτές οι εξηγήσεις να δοθούν γραπτώς προς το ΔΣ και οι κκ
Αντωνίου και Τεν Κάτε ετοίμασαν τις εκθέσεις τους που μας παρέδωσαν στις 7 Μαΐου, μία εβδομάδα μετά. Ενημέρωσα τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ότι οι εκθέσεις των δύο είναι στα χέρια μου και προτίθεμαι να τις διαβάσω στο ΔΣ αλλά όχι να τις καταθέσω γραπτώς μαζί με την ατζέντα από πριν διότι μέσα σ’ αυτές εμπεριέχεται και ο σχεδιασμός της ομάδας για την νέα χρονιά. Αυτό το κείμενο όπως αντιλαμβάνεστε είναι απόρρητο και δεν πρέπει να βγει προς τα έξω.
Ο κ. Βαρδινογιάννης συμφώνησε και μου είπε ότι ούτε αυτός θέλει να τα διαβάσει από πριν για να μην κατηγορηθεί ότι τα διέρρευσε προς τα έξω σε περίπτωση διαρροής και γίνει ζημιά στην ομάδα εν όψει πλέι οφ.



Στο αν έχερι σκεφτεί το ενδεχόμενο παραίτησης αν δεν τα βρουν οι μέτοχοι:

"ΝΑΙ. Όταν ηγείσαι ενός σχήματος που αποτελείτε από ισχυρές προσωπικότητες οι οποίες δεν μπορούν να συνυπάρξουν και ο χρόνος σου αντί να διοικείς, αναλώνεται στο να προσπαθείς να σβήσεις φωτιές τότε δεν έχει νόημα να συνεχίζεις.
Πιστεύω όμως ότι ο ΠΑΟ με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, τον Ανδρέα Βγενόπουλο, τους αδελφούς Γιαννακόπουλους και τους υπόλοιπους μεγαλομετόχους μπορεί να πάει ψηλά και να κερδίσει τον σεβασμό των αντιπάλων του σε όλα τα επίπεδα. "


Αναλυτικά η συνέντευξη στην ιστοσελίδα Prasinanea.gr εδώ

Ξυλάς υπέρ Βγενόπουλου και Πατέρα

Για όσα συμβαίνουν στα διοικητικά του Παναθηναϊκού τις τελευταίες μέρες μίλησε στον ραδιοσταθμό "Σέντρα 103,3" ο εκ των μετόχων της ΠΑΕ Γιάννης Ξυλάς. Ο κ. Ξυλάς αναφέρθηκε στους μεγαλομετόχους της ομάδας, ενώ εξέφρασε και την άποψή του για τον τεχνικό του "τριφυλλιού", Χενκ Τεν Κάτε, αλλά και το γενικό διεθυντή, Κώστα Αντωνίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για το αν συμφωνεί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο στο θέμα του μπάτζετ και του σχεδιασμού: " Αρχικά να πω ότι δεν υπάρχουν δύσκολες μέρες. Εδώ είμαστε όλοι για να τις ξεπερνάμε. Δυστυχώς εγώ δεν ήμουν στην τελευταία συνάντηση. Παρόντες ήταν οι κύριοι Αντωνίου και Τεν Κάτε που ανέλυσαν τα αγωνιστικά προβλήματα ενώ σε ό,τι αφορά τα διοικητικά και εξωαγωνιστικά ο χρόνος που πέρασε είναι αρκετός για να καταλάβουμε τι έφταιξε. Εγώ προσωπικά δεν χρειάζομαι άλλο χρόνο ή άλλο Δ.Σ. για να καταλάβω. Εφόσον ο αγωνιστικός σχεδιασμός είναι έτοιμος, τότε πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα. Και ανεξαρτήτως κόστους όπως είπε και ο κύριος Παύλος. Οπότε εγώ είμαι υπέρ αυτής της άποψης όπως και ο Γιώργος Νίκας. Και εννοείται υπέρ της λογικής Παύλου εφόσον τα ίδια φέρεται να πιστεύει".

Για τις δηλώσεις του Παύλου Γιαννακόπουλου στην εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ: " Δεν διαβάζω αθλητικές εφημερίδες, παρά μόνο κοιτάζω τα πρωτοσέλιδα στο ίντερνετ. Ο κύριος Παύλος είναι υπέρ της σημαντικής ενίσχυσης της ομάδας, δεν είναι υπέρ ή εναντίον κανενός προσώπου, δεν έχει καμία συμμαχία με κανέναν και δεν στοχεύει στην προεδρία της ΠΑΕ. Έχει αποδείξει την αγάπη του για το σύλλογο. Εγώ του τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τις επιτυχίες στο μπάσκετ και για όσα έχει προσφέρει στο σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια. Ποιος είμαι εγώ που θα αμφισβητήσω έναν κολοσσό; Έχει ακολουθήσει ένα πολύ πετυχημένο μοντέλο στη διοίκηση και τη λειτουργία του μπάσκετ το οποίο πρέπει να γίνει ο οδηγός μας για επιτυχίες και στο ποδόσφαιρο. Δηλαδή παίκτες παγκόσμιας κλάσης, μεγάλος προπονητής και να έχουμε στιβαρή διοίκηση με δυνατή φωνή. Είναι απλή η συνταγή".

Για την απόφαση του τελευταίου Δ.Σ. και τον μη καθορισμό μπάτζετ: " Θεωρώ ότι ήταν λάθος αυτή η απόφαση. Δεν μασάω τα λόγια μου. Η σημερινή πρωτοβουλία του κυρίου Πατέρα για έκτακτο Δ.Σ. φαίνεται να βάζει τα πράγματα στη θέση τους".

Για τις δηλώσεις του Παύλου Γιαννακόπουλου στην εφημερίδα ΦΙΛΑΘΛΟΣ: " Δεν την ξέρω αυτήν τη δήλωση αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κύριος Παύλος, που είναι τόσο ευγενής άνθρωπος, θα έκανε τέτοια δήλωση. Πιθανόν να έχει παρερμηνευθεί".

Για το αν υπάρχει γέφυρα ανάμεσα στους μετόχους: " Υπάρχει γέφυρα και λέγεται Παναθηναϊκός. Όλοι πονάνε πολύ το σύλλογο. Καλύτερη γέφυρα από αυτή γίνεται;".

Για το αν υπάρχει αγωνιστικός σχεδιασμός: " Αυτό θα μας το πουν οι κύριοι Αντωνίου και Τεν Κάτε. Αυτό που πρέπει να αποφασίσουμε εμείς είναι αυτά που θα μας πουν αν θα τα κάνουμε. Κι εγώ πιστεύω πως πρέπει να τα κάνουμε. Αυτό το λένε όλοι οι μέτοχοι πιστεύω. Το αν υπάρχει ταβάνι στο μπάτζετ θα το δούμε, κοντός ψαλμός αλληλούια. Δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα και είμαστε τυχεροί που σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο παγκοσμίως έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε τις εισηγήσεις του προπονητή".

Για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη: " Δεν έτυχε να μιλήσουμε. Η άποψή μου είναι ότι έκανε λάθος στο να συζητηθεί ο σχεδιασμός μετά τα πλέι οφ. Ήταν λάθος όσον αφορά το χρόνο. Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια. Ό,τι ήταν να δούμε πιστεύω το έχουμε δει. Δεν θα αλλάξει κάτι πιστεύω. Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι ο ίδιος είτε βγούμε δεύτεροι είτε τρίτοι".

Για τον Νίκο Πατέρα: " Να διευκρινίσω ότι δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα προέδρου. Αν μου πείτε ότι το έχουν θέσει κατά καιρούς τα γνωστά αναξιόπιστα παπαγαλάκια της εσωτερικής αντιπολίτευσης από τις εφημερίδες τους και τις εκπομπές τους τότε αυτά είναι ανάξια λόγου και μου προκαλούν θλίψη για την κατάντια τους. Μου προκαλούν εμετό. Ο κύριος Πατέρας έχει αποδείξει ότι μπορεί να χειριστεί το καράβι. Να του δώσουμε το ελεύθερο να κάνει τα κουμάντα του χωρίς περιορισμούς. Να το κάνει χωρίς παρεμβάσεις και να αφεθεί ελεύθερος να συνεχίσει το ξήλωμα του συστήματος που έδρασε ανενόχλητο τα τελευταία δέκα χρόνια, το οποίο διόριζε πρωταθλητές και ποιος θα ανέβει και ποιος θα πέσει κατηγορία. Ο Νικόλας έχει αρχίσει να ξηλώνει το σύστημα αυτό βήμα-βήμα, αρχής γενομένης από τους Γκαγκάτσηδες, Ψυχομάνηδες, τις ομάδες δορυφόρους, ένα ολόκληρο δημοσιογραφικό κατεστημένο γκεμπελικών μεθόδων και θα το καθαρίσει μέχρι τελικής πτώσεως. Κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Εκτός του ότι προσφέρει τα πάντα στον Παναθηναϊκό, προσφέρει τεράστια υπηρεσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το καθαρίζει από τη βρώμα. Είναι πολυτέλεια για εμάς και πρέπει να κάνουμε το σταυρό μας κάθε πρωί που τον έχουμε".

Για τον Κώστα Αντωνίου και τον Χενκ Τεν Κάτε: " Από την αρχή της περασμένης περιόδου τούς ζητήσαμε διετή σχεδιασμό με στόχο πάντα το πρωτάθλημα, το κύπελλο και καλή πορεία στην Ευρώπη. Ξέραμε μέσα μας ότι η πρώτη χρονιά θα ήταν δύσκολη και μεταβατική. Και οι δύο έδειξαν και καλά στοιχεία και αδυναμίες αλλά το ισοζύγιο είναι θετικό. Ο Τεν Κάτε είναι εκπληκτικός στην τακτική αλλά έχει αδυναμία στη χημεία και την επικοινωνία με τους παίκτες. Το έχει εντοπίσει όμως το θέμα και το βελτιώνει. Η ομάδα μπορεί να μην παίζει την μπάλα που ονειρευόμαστε αλλά έχει επιτέλους μια επιθετική νοοτροπία που είχαμε να δούμε χρόνια. Είναι πολύ μεγάλος προπονητής με τρομερές αρετές στο να στήσει την ομάδα και να μελετήσει τον αντίπαλο. Ένα πρόβλημα υπήρξε μερικές φορές στο κοουτσάρισμα και στο πως θα διαχειρίζεται τους παίκτες αλλά σε αυτό δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο ίδιος. Μην ξεχνάμε όμως ότι είμαστε στην Ελλάδα και οι περισσότεροι παίκτες δεν έχουν νοοτροπία επαγγελματία. Και για τον Αντωνίου το ισοζύγιο είναι θετικό καθώς έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στις ακαδημίες και το τμήμα σκάουτινγκ".

Για μεταγραφές: " Μακάρι να ήξερα".

Για το αν θα υποσχόταν κάτι στον κόσμο: " Η ομάδα έχει κάνει προόδους και αγωνιστικά και διοικητικά και είμαστε και πιο κοντά στο όνειρο του γηπέδου. Οπότε δεν είναι όλα μαύρα. Σέβομαι τον κόσμο. Δεν νιώθω ως διοίκηση αλλά οπαδός. Αρρωσταίνω όταν χάνει η ομάδα μου. Φέτος επέδειξε απίστευτη ανοχή και συμπαράσταση. Με τις κινήσεις μας θέλουμε να τους αναπτερώσουμε το ηθικό και τις ελπίδες για να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο. Αλλά δεν θα υποσχεθώ κάτι γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια".







































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ