ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εκεί θα ξεκινήσει ο Ιμπάρμπο!

Εκεί θα ξεκινήσει ο Ιμπάρμπο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Γουλής κάνει τον απολογισμό των όσων είδες από τον Ιμπάρμπο και αναφέρεται στην υπόθεση Λεντέσμα.

Φιλικά σαν κι αυτό της Κυριακής (3/7) με την ερασιτεχνική Σιλφόλντε, έχουμε συνηθίσει να τελειώνουν με 6, 7, 8-0 και να ακολουθούν αναλύσεις, ότι «επιθετικά η ομάδα πάει καλά», «ξεμπούκωσε», «βρίσκει από νωρίς το εύκολο γκολ» κ.ο.κ.

Ειλικρινά το τελευταίο που απασχολεί (και πρέπει να απασχολεί) του κάθε προπονητή τέτοια εποχή είναι το σκορ των φιλικών αγώνων. Ειδικά αν η ομάδα του (όπως ο Παναθηναϊκός του Στραματσόνι εν προκειμένω) δίνει το δεύτερο φιλικό της παιχνίδι μέσα σε μόλις 7 μέρες προετοιμασίας.

Το τελικό 2-0 δεν λέει κάτι, όπως δεν θα έλεγε και ένα… 12-0. Αυτό που μετράει για τον Ιταλό -και μπορεί να επιβεβαιωθεί κι απ’ τους απεσταλμένους των ελληνικών ΜΜΕ- είναι να βγαίνουν έστω 2-3 πράγματα απ’ αυτά που δοκιμάζει στις προπονήσεις. Το πρώτο γκολ και η συνολική κίνηση των «πράσινων», με την πάσα του στράικερ Λέτο, στον επιτελικό Βιγιαφάνιες στον κενό χώρο, ήταν «εκτέλεση» μιας άσκησης που είδαμε στην προπόνηση του Σαββάτου στην τακτική. Κι αυτό είναι ενθαρρυντικό.

Όπως πολύ ενθαρρυντική ήταν η «πρώτη» των Ιμπάρμπο και Χουλτ και μάλιστα στην ενδεκάδα, με τον Κολομβιανό να δοκιμάζεται και να παίζει σε όλες τις θέσεις του «3» πίσω απ’ τον στράικερ. Ξεκίνησε δεξιά, τελείωσε το ματς στο αριστερό «φτερό» και εκεί (στις πτέρυγες) λογικά θα τον δούμε τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν, καθώς ο «Στράμα» θέλει να πάρει πράγματα και να εκμεταλλευτεί την απίστευτη ταχύτητα, την τεχνική του και την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός, προσφέροντας επιπλέον στηρίγματα στον Μπεργκ (ή τον Λέτο) και τον Βιγιαφάνιες.

Οσο για τον Κριστιάν Λεντέσμα; Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό και μόνο το γεγονός ότι «ψήθηκε» για να πάρει το αεροπλάνο και να έρθει το μεσημέρι της Δευτέρας (4/7) στο Τέχελεν για να μιλήσει από κοντά με τους Ζιλμπέρτο-Στραματσόνι, ως προς την προοπτική συνεργασίας τους. Για να το κάνει αυτό σημαίνει πως ενδιαφέρεται πολύ και εφόσον ακούσει αυτά που θέλει για το πρότζεκτ, τον (ηγετικό) ρόλο του στην ομάδα και το συνολικό πλάνο της επόμενης σεζόν, όλα είναι ανοικτά.

Το οικονομικό για παίκτες τέτοιου βεληνεκούς, πολλές φορές δεν παίζει (τόσο μεγάλο) ρόλο, όσο το τι θα συναντήσουν εκεί που θα πάνε και οι προδιαγραφές που θέλουν να υπάρχουν. Ο Λεντέσμα άλλωστε έχει μείνει από… άποψη χωρίς ομάδα απ’ τον Γενάρη, αν και είχε προτάσεις από Κίνα, Ιταλία και Ισπανία. Διότι, πολύ απλά δεν βρήκε (αγωνιστικά) αυτό που θα του… έκανε. Για να περιμένουμε λίγο την εξέλιξη της σημερινής κουβέντας του Αργεντινού με τους δύο επικεφαλείς του Παναθηναϊκού, διότι από εκεί και πέρα θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ