EUROPA LEAGUE

Δύο επιπλέον επόπτες θέλει η UEFA

Δύο επιπλέον επόπτες θέλει η UEFA
Πλατινί

Αλλαγές στους επόπτες που θα προκαλέσουν αίσθηση ετοιμάζει ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί

Ο Μισέλ Πλατινί προσπαθεί να αλλάξει όσο μπορεί το ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να αποκαλύπτει συνεχώς επαναστατικές ιδέες για το άθλημα. Η νέα αλλαγή που ετοιμάζεται είναι η προσθήκη δυο επιπλέον βοηθών εντός αγωνιστικού χώρου, που θα επικοινωνούν με τον διαιτητή ακριβός όπως και οι λάινσμαν.
“Το παιχνίδι πλέον έχει γίνει πολύ πιο γρήγορο και είναι δύσκολο για τους διαιτητές να παρακολουθούν όλες τις φάσεις”, είπε ο εκπρόσωπος τύπου της UEFA Γουίλιαμ Γκάιλαρντ θέλοντας να τονίσει τον λόγο της αλλαγής.

Οι όποιες αλλαγές θα γίνουν πρώτα δοκιμαστικά σε πρωταθλήματα νέων με σκοπό να δούμε αν μπορεί να δουλέψει το νέο σύστημα, ή αν χρειάζεται κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Συγκεκριμένα ο κάθε βοηθός θα κινείται εντός του χώρου της μεγάλης περιοχής και γύρο από αυτήν.

“Έχουμε την έγκριση από όλες τις ομοσπονδίες να προχωρήσουμε στο εγχείρημα και να θέσουμε τους νέους κανονισμούς που θα ισχύουν με την προσθήκη των δυο επιπλέον βοηθών, όλοι πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει άψογα, θα είναι όπως και οι λάινσμαν καθώς θα έχουν επικοινωνία με τον διαιτητή”.



“Κάποιοι λένε ότι νέοι βοηθοί θα πρέπει να βρίσκονται πίσω από την εστία του τερματοφύλακα ενώ κάποιοι άλλοι ότι πρέπει να βρίσκονται εντός της μεγάλης περιοχής, εμείς μάλλον θα υιοθετήσουμε την δεύτερη άποψη καθώς μέσα στην περιοχή γίνονται οι πιο δύσκολες φάσεις”.




TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ