ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ώρα κληρώσεων για ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Ώρα κληρώσεων για ΑΕΚ και Ολυμπιακό

ΑΕΚ και Ολυμπιακός μαθαίνουν τους αντιπάλους για τα ευρωπαϊκά Playoffs στην κλήρωση της Δευτέρας, ενώ ο ΠΑΟΚ που ήδη γνωρίζει περιμένει να μάθει τη σειρά των αγώνων σε περίπτωσης πρόκρισης επί της Σπαρτάκ. Δείτε αναλυτικά όσα θα γίνουν το μεσημέρι στη Νιόν.

Το νέο σύστημα της UEFA έχει μπερδέψει αρκετούς αλλά όπως κάθε τι νέο, θα το... συνηθίσουμε. Ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League σε περίπτωση που αποκλειστεί από την Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Μπενφίκα ή Φενέρμπαχτσε για να μπει στους ομίλους του Champions League. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ θα συμμετάσχει σε δύο κληρώσεις (μία για το Champions League και μία για το Europa League), ενώ ο Ολυμπιακό θα μάθει από τώρα το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του στα Playoffs του Europa League.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Σπαρτάκ Μόσχας στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και εφόσον προκριθεί δεν θα χρειαστεί... κλήρωση για να μάθει τον αντίπαλό του. Αν ο Δικέφαλος αποκλείσει τους Ρώσους και βρεθεί στα playoffs του Champions League, θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ανίσχυρων του μονοπατιού των μη πρωταθλητών, εξαιτίας του χαμηλού συντελεστή (29.500).

Στους ισχυρούς, στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών, θα βρίσκεται ο νικητής του ζευγαριού της Μπενφίκα με συντελεστή 80.000 βαθμούς (Μπενφίκα ή Φενέρμπαχτσε) και ο νικητής του ζευγαριού της Ντινάμο Κιέβου με συντελεστή 62.000 βαθμούς (Ντινάμο Κιέβου ή Σλάβια Πράγας).

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητη η κλήρωση, όπως επιβεβαίωσε και η UEFA. Ο ρωσοουκρανικός πόλεμος καθιστά αδύνατη την κλήρωση μιας ρωσικής ομάδας με μία ουκρανική, δικλείδα ασφαλείας που υφίσταται σε όλες τις διαδικασίες κληρώσεων των τελευταίων ετών.

Συνεπώς, από τη στιγμή που ο νικητής του ζευγαριού Ντινάμο Κιέβου - Σλάβια Πράγας από τους ισχυρούς δεν μπορεί να κληρωθεί με τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ Μόσχας από τους ανίσχυρους, τότε η ελληνική ομάδα αναγκαστικά θα πάρει τον νικητή του ζευγαριού Μπενφίκα - Φενέρμπαχτσε.

ΣΕ ΔΥΟ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ Η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θα μπει την Δευτέρα σε δυο κληρωτίδες. Στη μια για να μάθει τον αντίπαλο της στα playoffs του Champions League σε περίπτωση πρόκρισης επί της Σέλτικ και στη δεύτερη για να μάθει τον αντίπαλο της στα playoffs του Europa League, σε περίπτωση αποκλεισμού από τους Σκωτσέζους. Για την πρώτη περίπτωση θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία από τις παρακάτω:

Αντίπαλοι για Champions League

Γιουνγκ Μπόις

Γκαραμπάγκ - ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ

Μάλμε - Βιντεότον

Σπάρτακ Τρνάβα- Ερυθρός Αστερας

Για τη δεύτερη, η UEFA έχει αποκάλυψε ήδη το... υπο-γκρουπ της κλήρωσης στο οποίο θα μπει η Ένωση. Τα πέντε ζευγάρια δηλαδή, από τα οποία θα βγει ο αντίπαλος της Ένωσης. Η κλήρωση (14.30 ώρα Ελλάδας) θα γίνει με τρόπο παράξενο για τα μέχρι σήμερα δεδομένα των κληρώσεων της UEFA. Τα τρία ισχυρά ζευγάρια θα κληρωθούν με τρία ανίσχυρα και τα δυο εναπομείναντα ανίσχυρα ζευγάρια θα παίξουν μεταξύ τους.

Αντίπαλοι για Europa League

Ισχυροί

Σελτικ (Σκωτία) - ΑΕΚ (Ελλάδα)

Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) - ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ (Λευκορωσία)

Μάλμε (Σουηδία) – Βίντι (Ουγγαρία)

Ανίσχυροι

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) – Ζρίνσκι (Βοσνία)

Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) – Βαλούρ Ρέικιαβικ (Ισλανδία)

Σπάρτακς Γιουρμάλα (Λετονία) – Σουντούβα (Λιθουανία)

Δε Νιού Σεντς (Ουαλία) – Μίντιλαντ (Δανία)

Τορπέντο Κουτάισι (Γεωργία) – Κουκές (Αλβανία)

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑ PLAYOFFS ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

Λειψία, ΑΕΚ Λάρνακας, Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ, Μπέρνλι και Χιμπέρνιαν είναι μερικές από τις πιθανές αντιπάλους του Ολυμπιακού στην κλήρωση της Δευτέρας για τα playoffs του Europa League, αν περάσει τη Λουκέρνη.

Παγίδες κρύβει η κλήρωση του Ολυμπιακού για τα playoffs του Europa League. Οι "ερυθρόλευκοι" θα μπουν στην κληρωτίδα της Νιόν τη Δευτέρα (14:30) μαζί με τη Λουκέρνη και θα μάθουν με πιο ζευγάρι θα κληρωθούν, σε περίπτωση που προκριθούν έναντι των Ελβετών.

Οι Πειραιώτες θα βρεθούν στους ισχυρούς του 2ου υποομίλου και ενδέχεται να βρουν στον δρόμο τους ομάδες όπως η Λειψία, η Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ, η Μπέρνλι, η ΑΕΚ Λάρνακας κ.ά.

Πιθανή αντίπαλος είναι και η Χιμπέρνιαν που στον 2ο προκριματικό γύρο απέκλεισε τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι πρώτοι αγώνες των playoffs είναι προγραμματισμένοι για τις 23 Αυγούστου και οι ρεβάνς για τις 30 Αυγούστου.

Η κλήρωση του Ολυμπιακού

ΙΣΧΥΡΟΙ

Ντινάμο Μινσκ (Λευκορωσία) - Ζενίτ (Ρωσία)

Ολυμπιακός(Ελλάδα) - Λουκέρνη (Ελβετία)

Γκενκ (Βέλγιο) - Λεχ (Πολωνία)

Ζόρια (Ουκρανία) - Μπράγκα (Πορτογαλία)

Τρέντσιν (Σλοβακία) - Φέγενοορντ (Ολλανδία)

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

Λειψία (Γερμανία) - Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα (Ρουμανία)

Σπαρτάκ Σουμπότιτσα (Σερβία) - Μπρόντμπι (Δανία)

Χιμπέρνιαν (Σκωτία) - Μόλντε (Νορβηγία)

Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) - ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)

Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ (Τουρκία) - Μπέρνλι (Αγγλία)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ