ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στραματσόνι: "Ο Παναθηναϊκός διαλύθηκε από τα οικονομικά προβλήματα"

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ (7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ (7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ EUROKINISSI

Ο Αντρέα Στραματσόνι παραχώρησε συνέντευξη σε ιταλικό μέσο μετά τη συμφωνία του με την ιρανική Εστεγκλάλ και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ίντερ, Ουντινέζε, Παναθηναϊκός, Σπάρτα Πράγας και τώρα Εστεγκλάλ. Η ομάδα της Τεχεράνης συνιστά τον πέμπτο σταθμό στην προπονητική καριέρα του Αντρέα Στραματσόνι (θα έχει μάλιστα βοηθό τον πρώην παίκτη των "πρασίνων" Σεμπαστιάν Λέτο), με τον 43χρονο Ιταλό να βρίσκεται πλέον 4.000 χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα του αλλά να δηλώνει πως "όπου είναι η οικογένειά μου, νιώθω σαν το σπίτι μου".

Ο άλλοτε τεχνικός του Παναθηναϊκού παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στον Ιταλό δημοσιογράφο Τζανλούκα Ντι Μάρτζο με αφορμή το νέο βήμα στην καριέρα του και στο πλαίσιο αυτής αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο "Παναθηναϊκός", υπογραμμίζοντας το οικονομικά θέματα που δυσχέραναν το έργο του στο "τριφύλλι" στον έναν χρόνο παραμονής του στην Ελλάδα.

"Ήρθα στην Ελλάδα μετά τα επεισόδια σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, όπου η ομαδα είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών. Ήμασταν πέμπτοι όταν ήρθα και τερματίσαμε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Ολυμπιακό που είχε προπονητή τον Μάρκο Σίλβα", δήλωσε για την πρώτη του σεζόν στον πάγκο, και συνέχισε:

"Την επόμενη σεζόν πήγαν ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Ήρθαν οι Λεντέσμα, Μέστο, Ιμπάρμπο και ξαναφέραμε την ομάδα στους ομίλους του Europa League μετά από αρκετό καιρό. Τον Οκτώβριο ήμασταν πρώτοι.

Δυστυχώς οι οικονομικές δυσκολίες του συλλόγου και το μπλοκάρισμα των μισθών έφεραν τη διάλυση της ομάδας. Οι 5-6 διεθνείς ποδοσφαιριστές έλυσαν τα συμβόλαιά τους και τον Δεκέμβριο έφυγα και εγώ.

Η δεύτερη θέση του 2016, παραμένει λοιπόν το καλύτερο πλασάρισμα του Παναθηναϊκού στα τελευταία εννέα χρόνια της κανονικής περιόδου. Και το Europa League λείπει εδώ και πολύ καιρό στους πράσινους".

Κληθείς δε να χαρακτηρίσει τη μέχρι τώρα καριέρα του στους πάγκους, ο "Στράμα" έδωσε αφοπλιστική ατάκα: "Η καριέρα μου ήταν εκπληκτική, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο και ξέρεις ποια είναι η νίκη μου;

Το ότι έχω δημιουργήσει μία οικογένεια που με αγαπάει και με ακολουθεί παντού, επειδή οπουδήποτε πηγαίνουμε θα είναι πάντα το σπίτι μας. Εγώ, η Νταλίλα, η Έλενα και ο Τζούλιο. Αρκεί που είμαστε μαζί".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ