ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην Ρωσία το πιο κρύο ματς της ιστορίας: έπαιξαν με -25 βαθμούς κελσίου!

Στην Ρωσία το πιο κρύο ματς της ιστορίας: έπαιξαν με -25 βαθμούς κελσίου!

Η αναμέτρηση Enisej-Akhmat Grozny μπήκε στην ιστορία καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων αναγκάστηκαν να αγωνιστούν σε πολικές συνθήκες με -25 βαθμούς κελσίου και να κινδυνέψουν με... πνευμονία!

Στην Ρωσία έχουν συνηθίσει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όμως αυτό που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Krasnoyarsk (τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σιβηρίας, με πληθυσμό 1.000.000 κατοίκους) όχι απλά ξεπέρασε κάθε προηγούμεο αλλά έγραψε ιστορία.

Αντίπαλοι τέθηκαν η τοπική Enisej με την Akhmat Grozny, σε ένα ματς που έλαβε χώρα με θερμοκρασίες -25 βαθμούς κελσίου και μπήκε στην ιστορία ως το πιο "κρύο παιχνίδι ποδοσφαίρου που έχει γίνει ποτέ", με τον τεχνικό των φιλοξενουμένων να δηλώνει έξαλλος στο φινάλε, μετά το 1-1:

"Οι παίκτες κινδύνεψαν με πνευμονία αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν. Με τέτοιες συνθήκες δεν μπορούν να γίνονται αγώνες".

Τα λόγια του ήταν απολύτως σωστά, με τους γηπεδούχους να έχουν καταβάλλει πάντως αίτημα για να διεξαχθεί ο αγώνας σε κλειστό και όχι σε ανοιχτό γήπεδο (κάτι που συμβαίνει συχνά όταν πέφτεί πολύ η θερμοκρασία στην Ρωσία) αλλά να μη γίνεται αποδεκτό.

Άνθρωποι από τη μετεωρολογική υπηρεσία βρέθηκαν στο γήπεδο και έκαναν μετρήσεις, χωρίς να αλλάξει πάντως η απόφαση της ομοσπονδίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στους 1.859 "ήρωες" που βρέθηκαν στο γήπεδο, η Enisej τους άφησε να μπουν χωρίς να πληρώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ