ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Δυσαρέσκεια για τον "νόμο Εμπαπέ" που θα ωφελήσει τη Ρεάλ

Ο Κιλιάν Εμπαπέ στην προπόνηση της Παρί
Ο Κιλιάν Εμπαπέ στην προπόνηση της Παρί © 2024 DANIEL COLE / AP IMAGES

Σύμφωνα με τη SPORT, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα είναι δυσαρεστημένη από τον "νόμο Εμπαπέ", που ψηφίστηκε από την περιφερειακή πρόεδρο της Μαδρίτης, Ιζαμπέλ Ντίας Αγιούσο, και ο οποίος θα ωφελήσει τη Ρεάλ.

Ενόχληση και δυσαρέσκεια προκάλεσε στις τάξεις της Μπαρτσελόνα η ψήφιση του "νόμου Εμπαπέ", όπως είναι γνωστός, αναφέρει δημοσίευμα της SPORT.

Πρόκειται για μια φορολογική απαλλαγή που τέθηκε σε ισχύ από την περιφερειακή πρόεδρο της Μαδρίτης, Ιζαμπέλ Ντίας Αγιούσο, η οποία στοχεύει αφενός στην προσέλκυση ξένων επενδυτών, ενώ αφετέρου θα ωφελήσει τη Ρεάλ και τον Γάλλο, προσφέροντάς του τεράστια φορολογική ελάφρυνση.

Ο "Νόμος Εμπαπέ" πρέπει ακόμη να εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Μαδρίτης και από τη Συνέλευση, κάτι που θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες, δεδομένου ότι η εκτελεστική εξουσία υπό την προεδρία της Ιζαμπέλ Ντίας Αγιούσο έχει την απόλυτη πλειοψηφία μετά τις εκλογές του περασμένου έτους.

Στοχεύει στην εφαρμογή φορολογικής μείωσης 20% για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους που έρχονται να εγκατασταθούν και να κάνουν επενδύσεις στη Μαδρίτη.

Για να το κατανοήσουμε καλύτερα ότι ο ισπανικός φόρος εισοδήματος αποτελείται από δύο μέρη: τον εθνικό φόρο, που ισχύει για όλους τους κατοίκους Ισπανίας κι ο περιφερειακός φόρος που ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή στην οποία ζει κανείς.

Στη Μαδρίτη συγκεκριμένα το ποσοστό φόρου για ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 300.000€ ετησίως είναι 20,5%. Ποσοστό δηλαδή που θα έπεφτε στο 0,5% με την εφαρμογή του "νόμου Εμπαπέ.

Από τη μεριά τους επομένως, οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα πιστεύουν ότι αυτό θα δημιουργήσει έναν αθέμιτο ανταγωνισμό εντός του ισπανικού πρωταθλήματος.

Υποστηρίζουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα να κάνει μεταγραφές, όταν στη Μαδρίτη ένας παίκτης θα πρέπει να πληρώσει μόνο το 24,5% του εθνικού φόρου, ενώ στην Καταλονία θα χρειαστεί να προστεθεί σε αυτά τα 24,5% και το 25,5% του περιφερειακού φόρου.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ