ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο 37χρονος Βίγια στη Βίσελ Κόμπε των Ινιέστα - Ποντόλσκι

NYCFC forward David Villa, center, walks out before an MLS soccer match against the New York Red Bulls, Wednesday, Aug. 22, 2018, in New York. The match ended in a 1-1 draw. (AP Photo/Steve Luciano)
Βίγια AP PHOTO/STEVE LUCIANO

Ο Νταβίδ Βίγια έμεινε ελεύθερος από τη Νιου Γιορκ Σίτι του MLS και θα συνεχίσει την καριέρα του στην ιαπωνική Βίσελ Κόμπι, όπου αγωνίζονται οι Αντρές Ινιέστα και Λούκας Ποντόλσκι.

Στη Βίσελ Κόμπε θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νταβίδ Βίγια. Σε ηλικία 37 ετών ο Ισπανός επιθετικός συμφώνησε με την ομάδα της Ιαπωνίας και θα συναντήσει ξανά τον Αντρές Ινιέστα, με τον οποίο συνυπήρξε στη Μπαρτσελόνα και στην εθνική Ισπανίας.

Ο Βίγια με τη σπουδαία καριέρα έπαιζε μέχρι πρότινος στη Νιου Γιορκ Σίτι του MLS, με την οποία σε 126 επίσημα ματς σκόραρε συνολικά 80 γκολ, ενώ μοίρασε και 21 ασίστ! Ο Ίβηρας στράικερ έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Σπόρτινγκ Χιχόν, Σαραγόσα, Βαλένθια, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ είχε και ένα σύντομο πέρασμα από τη Μέλμπουρν Σίτι της Αυστραλίας.

Τη φανέλα της φούρια ρόχα φόρεσε σε 98 ματς και σημείωσε 59 γκολ. Ο Βίγια έχει κατακτήσει με τη Σαραγόσα Κύπελλο Ισπανίας και Σούπερ Καπ, Κύπελλο με τη Βαλένθια, δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, δύο Σούπερ Καπ και ένα Champions League με τη Μπαρτσελόνα και πρωτάθλημα με την Ατλέτικο.

Το 2010 είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ισπανία, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα είχε πάρει το Euro. Στο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας που βρίσκεται σε εξέλιξη (απομένει μία αγωνιστική), η Βίσελ Κόμπε είναι 11η με 42 βαθμούς σε 33 ματς. Στη νέα του ομάδα παίζει και ο Γερμανός Λούκας Ποντόλσκι.

AP Photo/Steve Luciano

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ