ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μιραλάς ξέσπασε για Αλαρντάις και τη χαμένη ευκαιρία να πάει στην Τότεναμ

Everton's Kevin Mirallas celebrates scoring against West Bromwich Albion during the English Premier League soccer match at Goodison Park, Liverpool, England, Saturday March 11, 2017. (Peter Byrne/PA via AP)
Everton's Kevin Mirallas celebrates scoring against West Bromwich Albion during the English Premier League soccer match at Goodison Park, Liverpool, England, Saturday March 11, 2017. (Peter Byrne/PA via AP) PETER BYRNE/PA VIA AP

Ο Κέβιν Μιραλάς εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του άλλοτε προπονητή του στην Έβερτον, Σαμ Αλαρντάις, ενώ αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες από το ναυάγιο της μεταγραφής του στην Τότεναμ του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Για επτά ολόκληρα χρόνια ο Κέβιν Μιραλάς άνηκε στην Έβερτον και από το 2012 μέχρι το 2019 φόρεσε 151 φορές τη φανέλα της στην Premier League και σημείωσε 29 γκολ.

Η περίοδος αυτή προσέφερε ανεκτίμητες εμπειρίες στον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού, ταυτόχρονα όμως υπήρχαν και δύο γεγονότα που τον πλήγωσαν και θέλησε να τα μοιραστεί με το φίλαθλο κοινό, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα "Athletic".

Το ένα ήταν η αδικία που θεωρεί πως υπέστη από τον Σαμ Αλαρντάις όταν ο "Big Sam" πήγε στους μπλε του Μέρσεϊσαϊντ, με αποτέλεσμα έναν μήνα μετά να φύγει από το Γκούντισον Παρκ και να επιστρέψει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2018 για να αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό, και το δεύτερο η απροθυμία της διοίκησης των ζαχαρωτών να του επιτρέψει να μετακινηθεί στην Τότεναμ τον Ιανουάριο του 2015.

"Ο Μαρτίνεθ και ο Κούμαν ήθελαν να παίζουν ποδόσφαιρο οι ομάδες τους αλλά μετά ήρθε ο Αλαρντάις. Δεν γνωρίζω αν ήξερε καν ποδόσφαιρο επειδή έμενε στην προπόνηση μόλις πέντε λεπτά.

Ουδείς το ξέρει αυτό αλλά είναι αλήθεια. ΘΑ πρέπει να επιλέγεις παίκτες το Σαββατοκύριακο για τους αγώνες αλλά δεν παρακολουθείς τους παίκτες του στην προπόνηση", δήλωσε για τον Αλαρντάις ο Μιραλάς, με τον έμπειρο Άγγλο τεχνικό να απαντάει πάντως σε αυτές τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως τις προπονήσεις τις έβλεπε είτε αυτός είτε κάποιος εκ των τριών συνεργατών του (Σάμι Λι, Ντάνκαν Φέργκιουσον και Κρεγκ Σέξπιρ).

Everton's Kevin Mirallas, center right, celebrates after scoring past Burnley's goalkeeper Thomas Heaton, left, during the English Premier League soccer match between Everton and Burnley at Goodison Park Stadium, Liverpool, England, Saturday April 18, 2015. (AP Photo/Jon Super)
Everton's Kevin Mirallas, center right, celebrates after scoring past Burnley's goalkeeper Thomas Heaton, left, during the English Premier League soccer match between Everton and Burnley at Goodison Park Stadium, Liverpool, England, Saturday April 18, 2015. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Όσον αφορά στο ενδιαφέρον της Τότεναμ να τον κάνει δικό της τον Ιανουάριο του 2015, ο Μιραλάς είπε αρχικά: "Είχα πετύχει αρκετά γκολ στο πρώτο μισό της σεζόν 2014-15 και τον Ιανουάριο ο μάνατζέρ μου με πήρε τηλέφωνο για να με ενημερώσει πως ενδιαφέρονταν αρκετές ομάδες.

Του είπα πως δεν ήθελα να φύγω τον Ιανουάριο καθώς ήταν καλύτερα να τελειώσω τη σεζόν στην Έβερτον αλλά συνέχισε να με καλεί λέγοντάς μου ότι με ήθελαν στην Τότεναμ τόσο ο Ντάνιελ Λέβι όσο και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Μου είπε μάλιστα πως και ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε, τηλεφωνούσε για να ρωτήσει για μένα. Μίλησα έτσι με τους Λέβι και Ποτσετίνο και είδα πως η Τότεναμ ήταν μία καλή ευκαιρία, με αποτέλεσμα να ζητήσω να φύγω".

Τα σπιρούνια ήταν μάλιστα διατεθειμένα να προσφέρουν και τον Άαρον Λένον ως έμψυχο αντάλλαγμα στην Έβερτον για να πάρουν τον Μιραλάς, με τον Βέλγο στράικερ να ακούει όμως από τους μπλε του Λίβερπουλ πως η μεταγραφή χάλασε από τη στιγμή που ο Λένον ήταν ένας παίκτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνον.

Everton's Kevin Mirallas centre, celebrates with team-mates Leighton Baines right, and Romelu Lukaku left, after he scored the second goal of the game for his side during their English Premier League soccer match against Manchester United at Goodison Park in Liverpool, England, Sunday April 20, 2014. (AP Photo/Clint Hughes)
Everton's Kevin Mirallas centre, celebrates with team-mates Leighton Baines right, and Romelu Lukaku left, after he scored the second goal of the game for his side during their English Premier League soccer match against Manchester United at Goodison Park in Liverpool, England, Sunday April 20, 2014. (AP Photo/Clint Hughes) AP PHOTO/CLINT HUGHES

Αυτό θα μπορούσε να το αποδεχτεί ο Μιραλάς αν δεν ακολουθούσε ένα αμήχανο τετ α τετ λίγες ημέρες αργότερα με τον Λένον, που αποκτήθηκε τελικά ως δανεικός από την Έβερτον στις 2 Φεβρουαρίου 2015 μέχρι το φινάλε της σεζόν.

"Τελικά, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών αγόρασαν τον Λένον ως δανεικό. Θυμάμαι πως σοκαρίστηκα όταν πήγα στο προπονητικό κέντρο και είδα τον Λένον.

Είπα "Άαρον, δεν είχα πρόβλημα μαζί σου επειδή είσαι ωραίος τύπος, αλλά τι στο διάβολο είναι αυτό; Ήμουν πολύ σοκαρισμένος".

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο καλοκαίρι ο Κέβιν Μιραλάς αποχώρησε ως ελεύθερος από την Έβερτον έχοντας απολογισμό 38 γκολ και 34 ασίστ σε 186 εμφανίσεις του, και πλέον συνεχίζει την καριέρα του στην πατρίδα του για λογαριασμό της Αντβέρπ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ