ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΛΑΣΚ: Ποινή αφαίρεσης 12 βαθμών και πρόστιμο 75.000 ευρώ

LASK's players celebrate their victory after the Europa League round of 32, second leg, soccer match between LASK and AZ Alkmaar at the Linz Stadium in Linz, Austria, Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Ronald Zak)
LASK's players celebrate their victory after the Europa League round of 32, second leg, soccer match between LASK and AZ Alkmaar at the Linz Stadium in Linz, Austria, Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Ronald Zak) AP

Η πρωτοπόρος της Bundesliga, ΛΑΣΚ Λιντς, παραβίασε το υγειονομικό πρωτόκολλο και έκανε τέσσερις ομαδικές προπονήσεις, με αποτέλεσμα να της επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 12 βαθμών και πρόστιμο 75.000 ευρώ.

Η αυστριακή κυβέρνηση άναψε "πράσινο φως" στην επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 2 Ιουνίου, ενώ στις 30 Μαΐου αναμένεται να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου. Η πρωτοπόρος της Bundesliga, ΛΑΣΚ Λιντς, παραβίασε το υγειονομικό πρωτόκολλο και έκανε τέσσερις ομαδικές προπονήσεις - αν και επιτρέπονταν μόνον αυτές σε γκρουπ λόγω του κορονοϊού - εγείροντας παράλληλα ζητήματα ανταγωνισμού.

Στα μέσα Μαΐου η ομάδα που κοουτσάρει ο Βαλεριέν Ισμαέλ, πρώην τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης, απολογήθηκε σε συνέντευξη Τύπου, αλλά την Πέμπτη (28/5) δεν γλίτωσε την "καμπάνα". Της επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης 12 βαθμών και πρόστιμο 75.000 ευρώ. Η αυστριακή ομάδα θα καταθέσει αμέσως έφεση.

Και οι έντεκα υπόλοιπες ομάδες της πρώτης κατηγορίας του αυστριακού πρωταθλήματος είχαν ζητήσει την τιμωρία της. Με τη νέα βαθμολογία η ΛΑΣΚ πηγαίνει στα playoffs δεύτερη με 21 βαθμούς, στο -3 από την κορυφή όπου είναι πλέον η Ζάλτσμπουργκ. Τώρα όχι μόνο κινδυνεύει να χάσει τον τίτλο, αλλά και την έξοδο στο Champions League

(ο πρωταθλητής περνάει στους ομίλους, ο δεύτερος στα προκριματικά. Η τρίτη θέση οδηγεί στους ομίλους του Europa League, η 4η και 5η στα προκριματικά).

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ