ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κορονοϊός: Η ΛΑΣΚ παραδέχθηκε την παραβίαση πρωτοκόλλου με ομαδικές προπονήσεις

LASK's players celebrate after scoring their side's opening goal during the Europa League round of 32, second leg, soccer match between LASK and AZ Alkmaar at the Linz Stadium in Linz, Austria, Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Ronald Zak)
LASK's players celebrate after scoring their side's opening goal during the Europa League round of 32, second leg, soccer match between LASK and AZ Alkmaar at the Linz Stadium in Linz, Austria, Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Ronald Zak) AP

Η πρωτοπόρος της αυστριακής Bundesliga, ΛΑΣΚ Λιντς, απολογήθηκε σε συνέντευξη Τύπου για τις ομαδικές προπονήσεις παραβιάζοντας το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον κορονοϊό και ζήτησε να μην τιμωρηθεί.

Η αυστριακή κυβέρνηση άναψε πριν από λίγες ημέρες "πράσινο φως" στην επανέναρξη του πρωταθλήματος τις 2 Ιουνίου, ενώ στις 30 Μαΐου αναμένεται να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου.

Η πρωτοπόρος της Bundesliga, ΛΑΣΚ Λιντς, παραβίασε το υγειονομικό πρωτόκολλο και έκανε τέσσερις ομαδικές προπονήσεις - αν και επιτρέπονται ακόμη μόνον αυτές σε γκρουπ λόγω του κορονοϊού - εγείροντας παράλληλα ζητήματα ανταγωνισμού.

Η ομάδα από το Λιντς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (15/5) και το παραδέχθηκε. Δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, βέβαια, καθώς διέρρευσαν φωτογραφίες ενώ ακόμη και η αστυνομία έκανε έφοδο στο προπονητικό κέντρο.

Τόσο ο αντιπρόεδρος, όσο και ο προπονητής (γνώριμός μας από τη σύντομη θητεία στην Ελλάδα στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης) απολογήθηκαν για την πράξη, έδειξαν διάθεση αυτοκριτικής και ζήτησαν να μην τιμωρηθεί η ομάδα.

"Νιώσαμε ότι είμαστε ασφαλείς και ότι δεν θέσαμε κανέναν σε κίνδυνο. Ήταν ηλίθιο αυτό που κάναμε. Θα έπρεπε να περιμένουμε μερικές μέρες ακόμη", υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Γιούργκεν Βέρνερ και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Βαλεριάν Ισμαέλ:

"Κάναμε τέσσερις προπονήσεις. Ήταν λάθος, αλλά το σκεπτικό μας δεν ήταν ν' αποκτήσουμε καλύτερη φυσική κατάσταση από τους αντιπάλους μας. Αναγνωρίζουμε το λάθος μας και ζητάμε συγγνώμη", υποστήριξε ο Γάλλος πρώην τεχνικός του Απόλλωνα Σμυρνης.

Η ΛΑΣΚ Λιντς μετά από 22 αγωνιστικές - τη στιγμή δηλαδή που ανεστάλη η δράση λόγω της εξάπλωσης του ιού - οδηγεί την κούρσα με 54 βαθμούς, ενώ ακολουθούν οι Ζάλτσμπουργκ με 48 και η Ραπίντ Βιέννης με 40.

Και οι 11 υπόλοιπες ομάδες της πρώτης κατηγορίας του αυστριακού πρωταθλήματος ζήτησαν την τιμωρία και η διοργανώτρια αρχή ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα. Η ΛΑΣΚ απειλείται από πρόστιμο μέχρι αφαίρεση βαθμών, ενώ το σενάριο του υποβιβασμού δεν έχει ρεαλιστικές πιθανότητες.

Photo credits: AP Photo/Ronald Zak

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ