ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Διαγόρας-Ολυμπιακός 1-2

Διαγόρας-Ολυμπιακός 1-2
Μήτρογλου

Ο ΟΣΦΠ πήρε μπρος μετά τις αλλαγές και χάρη σε 2 γκολ του Μήτρογλου πέρασε με 2-1 από τη Ρόδο

Στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου "Ο Διαγόρας", το οποίο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από φιλάθλους και των δύο ομάδων, διεξήχθη ο 16ος αγώνας για την τέταρτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας HOL (φάση των "32"), με τον Ολυμπιακό να παίρνει μία αγχωτική πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης.
Με έντονο ελληνικό στοιχείο...

Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-4-2 (με ρόμβο στη μεσαία γραμμή), σε μία ενδεκάδα που είχε έντονο ελληνικό στοιχείο και μικρό μέσο όρο ηλικίας (23,9 ετών). Την εστία της πειραϊκής ομάδας υπερασπίστηκε ο Μιχάλης Σηφάκης, με τον Τάσο Πάντο (αρχηγός) στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Βασίλη Τοροσίδη στο αριστερό. Ο Παρασκευάς Άντζας είχε δίπλα του, στο κέντρο της ερυθρόλευκης οπισθοφυλακής, τον 15χρονο (23/02/1992) Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως βασικός στην ενδεκάδα του πρωταθλητή Ελλάδας. Ο Γιώργος Κατσικογιάννης (05/09/1988), από την ομάδα Νέων του συλλόγου, ήταν ο μοναδικός αμυντικός μέσος, με τον Κώστα Μενδρινό δεξιά στη μεσαία γραμμή και τον Ροντρίγκο Αρτσούμπι αριστερά. Ο Λιονέλ Νούνιες αγωνίστηκε στην κορυφή του ρόμβου, με τους Κώστα Μήτρογλου και Μιχάλη Κωνσταντίνου να απαρτίζουν το επιθετικό δίδυμο. Μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα, ο Μεδρινός μετατοπίστηκε δίπλα στον Κατσικογιάννη και ο Νούνιες δεξιά στη μεσαία γραμμή, σε ένα καθαρό 4-4-2.

Ο Βελλίδης κράτησε όρθιο τον Διαγόρα

Το παιχνίδι διεξήχθη σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, που επιβαρύνθηκε ακόμα πιο πολύ λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έπεφτε στη Ρόδο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ανέλαβαν την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Διαγόρα να παίζει φουλ άμυνα, με προφανή στόχο να κρατήσει το μηδέν στην εστία του.

Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους χάθηκε στο 5ο λεπτό, όταν ο Νούνιες τροφοδότησε τον Μήτρογλου, ο οποίος βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Βελλίδη, έκανε το αριστερό πλασέ, αλλά ο πορτιέρο του Διαγόρα μπλόκαρε την μπάλα. Η πίεση του Ολυμπιακού έφερε μία ακόμα καλή στιγμή στο 23'... Ο Πάντος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Μαχαίρας έδιωξε προσωρινά την μπάλα, επωφελήθηκε ο Αρτσούμπι, ο οποίος έκανε δεξί σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά δεν βρήκε στόχο, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα (24'), ο Νούνιες έκανε το γυριστό αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο τερματοφύλακας του Διαγόρα δεν ανησύχησε.

Αυτές ήταν οι καλές στιγμές του Ολυμπιακού μέχρι το 36ο λεπτό, όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Πάντου από τον Δήμου. Ο Κωνσταντίνου ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά το δεξί πλασέ που επιχείρησε ήταν κάκιστο, με αποτέλεσμα ο Βελλίδης να πέσει στην αριστερή του γωνία και να απομακρύνει εύκολα την μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Διαφόρας βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά ο Σηφάκης έδειξε τα αντανακλαστικά του και απέκρουσε εντυπωσιακά, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία, την εξαιρετική κεφαλιά-ψαράκι του Τριανταφύλλου από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Διαγόρας προηγήθηκε, αλλά ο Ολυμπιακός... επέστρεψε

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ματσούκας πήρε τη θέση του Κωνσταντίνου, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δεξιό προσαγωγό. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν μουδιασμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και ο Διαγόρας εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός. Στο 59', ο Παπαδόπουλος ανέτρεψε τον Τριανταφύλλου και ο Γερμανάκος υπέδειξε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο "παθών", ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του (1-0).

Τα πράγματα είχαν σοβαρέψει για τον Ολυμπιακό, που περίμενε σαφώς πιο εύκολο έργο. Ο Τάκης Λεμονής δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει τους Γκαλέτι και Τζόρτζεβιτς, όμως αναγκάστηκε βάσει της εξέλιξης του αγώνα να τους βάλει στο ματς στο 64'. Ο προπονητής του πρωταθλητή Ελλάδας δικαιώθηκε άμεσα. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Γκαλέτι "χόρεψε" τους αμυντικούς του Διαγόρα, έκανε την κούρσα από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα με το αριστερό, ο Σαλαμαστράκης δεν έδιωξε όπως θα ήθελε την μπάλα και ο Μήτρογλου με αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε το σκορ σε 1-1 (65').

Οι φιλοξενούμενοι τα έπαιξαν όλα για όλα (ο Τοροσίδης πρωωθήθηκε στη μεσαία γραμμή, με τον Πάντο αριστερά στην άμυνα και τον Μενδρινό να γυρίζει δεξιά στα μετόπισθεν) και η ολική ανατροπή ήρθε στο 88'. Ο Γκαλέτι εκτέλεσε φάουλ, ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά προ του Βελλίδη, που έκανε άστοχη έξοδο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διαγόρα. Ήταν το 2-1 για τον Ολυμπιακό, που έδειξε... πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Γκαλέτι, Μήτρογλου (είναι παικταράς και μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό), Σηφάκης οι καλύτεροι των νικητών, ενώ καλά στοιχεία έδειξαν οι νεαροί Παπαδόπουλος και Κατσικογιάννης. Λίγα πράγματα από τον Νούνιες, ενώ ο Αρτσούμπι ήταν καλύτερος από το συμπατριώτη του, αλλά στην επανάληψη δεν φάνηκε. Στο πρώτο μέρος, ο Αργεντινός αριστερός μέσος είχε καλές στιγμές. Από τον Διαγόρα, που έδειξε ένα συμπαγές και καλοδουλεμένο σύνολο, ξεχώρισε ο σκόρερ Τριανταφύλλου και ο τερματοφύλακας Βελλίδης.

*Πριν από την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλιού άσου του Ολυμπιακού, αλλά και βοηθού προπονητή τη δεκαετία του 80', Παύλου Γρηγοριάδη, ο οποίος διετέλεσε τεχνικός του Διαγόρα και τον οδήγησε στην Α' Εθνική το 1986.

*Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, που αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, υπέστη κάκωση προσαγωγού. Ο Κύπριος επιθετικός θα επανεξεταστεί την Πέμπτη (6/12) και την Παρασκευή (7/12) θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Oι συνθέσεις των ομάδων:

Διαγόρας (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Τζανής, Δήμου, Σαλαμαστράκης, Μαχαίρας, Χατζηφούντας, Σπάρταλης, Αντρέεφ, Παπαποστόλου, Ουμ (74' Γκούρμα), Τριανταφύλλου (84' Μπάσοφ).

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Σηφάκης, Άντζας, Πάντος, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Αρτσούμπι (64' Γκαλέτι), Μενδρινός, Κατσικογιάννης, Νούνιες (64' Τζόρτζεβιτς), Μήτρογλου, Κωνσταντίνου (46' Ματσούκας).

Διαιτητής: Γερμανάκος (Αθηνών)

Βοηθοί: Ιωσηφόγλου (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Κατσιδώνης (Δωδεκαννήσου)

Κίτρινες κάρτες: Παπαποστόλου, Τζανής, Βελλίδης (Διαγόρας), Κατσικογιάννης (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: -

Το live του αγώνα:

Συνθέσεις ομάδων
Διαγόρας (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Τζανής, Δήμου, Σαλαμαστράκης, Μαχαίρας, Χατζηφούντας, Σπάρταλης, Αντρέεφ, Παπαποστόλου, Ουμ, Τριανταφύλλου.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Σηφάκης, Άντζας, Πάντος, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Αρτσούμπι, Μενδρινός, Κατσικογιάννης, Νούνιες, Μήτρογλου, Κωνσταντίνου.

Διαιτητής: Γερμανάκος (Αθηνών)



1' Έναρξη αγώνα Ολυμπιακός
Οι παίκτες του Ολυμπιακού στη σέντρα.
2' Οφσάιντ Ολυμπιακός
Ο Μήτρογλου υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό διαιτητή.
3' Κεφαλιά Ολυμπιακός
Ο Αρτσούμπι εκτέλεσε φάουλ, ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
5' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Νούνιες τροφοδότησε τον Μήτρογλου, ο οποίος βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Βελλίδη, έκανε το αριστερό πλασέ, αλλά ο πορτιέρο του Διαγόρα μπλόκαρε την μπάλα.
6' Οφσάιντ Ολυμπιακός
Νέα λάθος υπόδειξη του δεύτερου βοηθού. Ο Μήτρογλου δεν ήταν οφσάιντ.
10' Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός έχει την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων.
11' Σουτ Ολυμπιακός
Ο Κωνσταντίνου "πάτησε" την μπάλα στον Μήτρογλου, ο οποίος έκανε το αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Βελλίδη να μπλοκάρει την μπάλα.
20' Σχόλιο
Στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο, οι ερυθρόλευκοι προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο Διαγόρας αμύνεται...
23' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Πάντος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Μαχαίρας έδιωξε προσωρινά την μπάλα, επωφελήθηκε ο Αρτσούμπι, ο οποίος έκανε δεξί σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά δεν βρήκε στόχο (άουτ).
24' Σουτ Ολυμπιακός
Νέα καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε το αριστερό σουτ του Νούνιες μέσα από την περιοχή.
30' Σχόλιο
Άρχισε να πέφτει δυνατή βροχή στη Ρόδο.
31' Ακυρωθέν γκολ Διαγόρας Ρόδου Ουμ
Δεν μέτρησε γκολ του Ουμ, που υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
36' Πέναλτι Ολυμπιακός
Ο Δήμου ανέτρεψε τον Πάντο μέσα στην περιοχή και ο Γερμανάκος έδειξε πέναλτι. Κίτρινη κάρτα στους Παπαποστόλου και Τζανή για διαμαρτυρία.
37' Πέναλτι Ολυμπιακός
Ο Κωνσταντίνου ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Βελλίδης έπεσε στην αριστερή γωνία του και απομάκρυνε την μπάλα.
38' Ευκαιρία Διαγόρας Ρόδου
Κεφαλιά-ψαράκι του Τριανταφύλλου μετά το διώξιμο του Άντζα με κεφαλιά, ο Σηφάκης με εκπληκτική απόκρουση στη δεξιά του γωνία, απομάκρυνε την μπάλα.
45' Έναρξη καθυστερήσεων Ένα λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου Διαγόρας Ρόδου
Οι γηπεδούχοι στη σέντρα.
46' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Ματσούκας πήρε τη θέση του Κωνσταντίνου.
53' Φάουλ Διαγόρας Ρόδου
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τριανταφύλλου, η μπάλα πέρασε άουτ.
59' Πέναλτι Διαγόρας Ρόδου
Ο Παπαδόπουλος ανέτρεψε τον Τριανταφύλλου και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι.
59' Γκολ Διαγόρας Ρόδου Τριανταφύλλου
Ο Τριανταφύλλου ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας.
64' Κίτρινη κάρτα Διαγόρας Ρόδου Βελλίδης
64' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Γκαλέτι πήρε τη θέση του Αρτσούμπι και ο Τζόρτζεβιτς του Νούνιες.
65' Γκολ Ολυμπιακός Μήτρογλου
Ο Γκαλέτι έκανε την κούρσα από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα με το αριστερό, ο Σαλαμαστράκης δεν έδιωξε καλά την μπάλα, που έφτασε στον Μήτρογλου, ο οποίος με αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Βελλίδη.
69' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Καλό σουτ του Μήτρογλου με το δεξί μέσα από την περιοχή, ο Βελλίδης έπεσε στη δεξιά γωνία του και μπλόκαρε την μπάλα.
69' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Κατσικογιάννης
73' Φάουλ Ολυμπιακός
Εκτέλεση φάουλ του Γκαλέτι, η μπάλα άουτ.
74' Αλλαγή παίκτη Διαγόρας Ρόδου
Ο Γκούρμα πήρε τη θέση του Ουμ.
82' Ευκαιρία Διαγόρας Ρόδου
Ξερό δεξί σουτ του Τριανταφύλλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Σηφάκης έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
83' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Τοροσίδης μπερδεύτηκε με τον Μήτρογλου και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να πάρει προβάδισμα στο σκορ, καθώς κόλλησε η μπάλα στη λάσπη και οι δύο παίκτες μόνοι τους στην αντίπαλη περιοχή απώλεσαν την ευκαιρία.
84' Αλλαγή παίκτη Διαγόρας Ρόδου
Ο Μπάσοφ πήρε τη θέση του Τριανταφύλλου.
88' Γκολ Ολυμπιακός Μήτρογλου
Ο Γκαλέτι εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Βελλίδης δεν πρόλαβε τον Μήτρογλου, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο κέντρο της αντίπαλης εστίας.
90' Έναρξη καθυστερήσεων Τρία λεπτά
92' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Γκαλέτι έκανε το δεξί σουτ μέσα από την περιοχή, ο Βελλίδης απέκρουσε τον κίνδυνο.
93' Λήξη αγώνα













































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ