ΑΕΚ

Δεν του έκαναν... Χάρη

Χωρίς να του κάνουν... χάρη ο Παππάς βρέθηκε από το περιθώριο στο προσκήνιο, κερδίζοντας τα εύσημα

Ένας από τους πολλούς (πρώην) ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού _ Κόντης, Τζιωρτζιόπουλος, Καφές οι πιο πρόσφατοι_ που δεν κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να διαγράψουν σπουδαία καριέρα στους Ερυθρόλευκους και μετακόμισαν στην ΑΕΚ είτε απευθείας, είτε μετά από περιπλανήσεις σε άλλες ελληνικές ομάδες, ψάχνοντας τη δεύτερη ευκαιρία σε έναν μεγάλο σύλλογο της χώρας.
Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες να γίνει βασικός, ο Παππάς πέρασε το κατώφλι των γραφείων της ΑΕΚ τον περασμένο Ιούλιο και εξήλθε αυτών ως ποδοσφαιριστής της ομάδας "που υποστήριζα από μικρός". Έκτοτε, ημέρα με την ημέρα, τα χαμόγελα άρχισαν να λιγοστεύουν.

Αδυναμία στην τακτική

Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ μάλλον δεν γνώριζε πολλά για τον ποδοσφαιριστή που αποκτούσε η ΑΕΚ. Μάλιστα είχε ρωτήσει τον Ριβάλντο για τις αρετές του Παππά και είχε βγάλει συμπέρασμα ότι ο νεαρός σπρίντερ _ ξεκίνησε την καριέρα του κάνοντας στίβο και κυρίως μικρές αποστάσεις _ θα μπορούσε να βοηθήσει την Ένωση με την ταχύτητά του σε αγώνες που η ομάδα θα αναγκαζόταν να παίζει πιο συνετά από το σύνηθες.

Ωστόσο αυτό που σίγουρα δεν ήξερε ο κ. Φερέρ ήταν ότι ο 24χρονος μέσος δεν είχε δουλέψει ποτέ του σωστά σε θέματα τακτικής. Όχι βέβαια ότι ήταν δικό του το φταίξιμο... Για την ακρίβεια ουδείς είχε ασχοληθεί μαζί του για να του μάθει σωστά το ποδόσφαιρο. Άλλωστε μέχρι τα 16 του ο Παππάς δεν είχε ιδέα ότι θα γινόταν ποδοσφαιριστής και μάλιστα επαγγελματίας!

Στο περιθώριο

Σύντομα ο Φερέρ συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να τον υπολογίζει. Όχι απλώς για το βασικό σχήμα, αλλά ούτε καν στις αποστολές! Τουλάχιστον όχι με τις ισχύουσες συνθήκες και την αδυναμία που παρουσίαζε ο ποδοσφαιριστής να εξοικειωθεί στις απαιτήσεις του προπονητή στον τομέα της τακτικής συμπεριφοράς. Ο Ισπανός άρχισε να του στέλνει μηνύματα… Αρχικά κλείνοντας την πόρτα της 18αδας κι εν συνεχεία στέλνοντάς τον να αγωνιστεί με τη φανέλα της Νέας Ιωνίας σε φιλικό ματς των Κιτρινόμαυρων με τη (μέχρι πρότινος) γειτονική ομάδα.

Έχει μάθει στα δύσκολα

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Παππάς είναι εύθραυστος χαρακτήρας και χρειάζεται ειδική μεταχείριση για να παίξει αυτό που μπορεί. Ωστόσο το παρελθόν δείχνει ότι έχει μάθει να ανταποκρίνεται στις κατραπακιές! Το καλοκαίρι του 2005, όταν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, ο τότε προπονητής των Ερυθρόλευκων Τροντ Σόλιντ τον είχε διαγράψει από τα πλάνα του χωρίς να του δώσει έστω μία ευκαιρία στα φιλικά της προετοιμασίας. «Με έστειλε πίσω δίχως καν να με δει να παίζω. Έκανε σαν να μην υπήρχα. Στην αρχή ήμουν χαμένος, αισθανόμουν τόσο χάλα ψυχολογικά. Όμως αποφάσισα ότι θα το παλέψω και θα επιστρέψω στον Ολυμπιακό για να παίξω» είχε πει τότε ο Παππάς σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σε ανδρικό περιοδικό. Κι έτσι αποφάσισε να δώσει απαντήσεις.

Η επιστροφή

Ύστερα από μία εξαιρετική σεζόν στον Απόλλωνα Καλαμαριάς _ όπου επέστρεψε ως δανεικός και πέτυχε 7 γκολ έχοντας καταλυτικό ρόλο στην παραμονή των Ποντίων στη μεγάλη κατηγορία _ ο Παππάς επέστρεψε στον Ολυμπιακό πέρυσι το καλοκαίρι και ήθελε δεν ήθελε ο Σόλιντ, δεν μπορούσε πλέον να μην τον κρατήσει στο ρόστερ. Ήταν μια μικρή έστω νίκη για τον ταχύτατο ποδοσφαιριστή, ο οποίος πάντως ελάχιστα αξιοποιήθηκε από τον Νορβηγό. Παρόλα αυτά, σε 17 αγώνες της Superleague και αγωνιζόμενος ως επί το πλείστον ως αναπληρωματικός, ο Χάρης πέτυχε 3 γκολ και σε αρκετές περιπτώσεις κέρδισε το χειροκρότημα της ερυθρόλευκης εξέδρας.

Θέμα επιμονής...

Σε αντιδιαστολή με τα αρνητικά μηνύματα αλλά και αρκετά βιαστικά δημοσιεύματα, ο Παππάς θεωρούσε ότι ήταν θέμα δουλειάς και χρόνου να φτάσει στο επιθυμητό στάδιο: "εγώ είχα πει από την αρχή ότι χρειάζομαι χρόνο για να προσαρμοστώ, πολλοί όμως βιάστηκαν να με κρίνουν, όπως γίνεται πάντα στην Ελλάδα. Τώρα είμαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση, έχω αφομοιώσει αυτά που ζητά ο προπονητής μου και έδειξα ότι μπορώ να προσφέρω" δήλωσε μετά τον αγώνα με την Έλφσμποργκ, ασφαλώς ανακουφισμένος που έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά και πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ. Τόσο καιρό περίμενε την ευκαιρία του...

Όταν αποκτήθηκε ο Μανού...

...ο Παππάς άρχισε να διαπιστώνει ότι η κατάσταση θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο. Το ξεκίνημα του Πορτογάλου και οι συμμετοχές του στα πρώτα φιλικά ματς δημιούργησαν την εντύπωση ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει τη διαφορά, όμως όσο περνάει ο καιρός αποδεικνύεται ότι ο πρώην παίκτης της Μπενφίκα δεν είναι δα και τόσο καλύτερος του Έλληνα. Τρέχει μονίμως στην ευθεία και δείχνει αδυναμία στο να συγκλίνει διαγώνια και αν απειλήσει την αντίπαλη εστία, όπως δηλαδή έπραξε ο Παππάς στη φάση του γκολ. Είναι βέβαια πιο δυνατός και έχει καλύτερες επιστροφές όταν η ομάδα αμύνεται, ωστόσο αυτά είναι θέματα δουλειάς και ο Παππάς λέει στους συμπαίκτες του ότι θα συνεχίζει να βελτιώνεται.

Ο πανηγυρισμός



Ήταν το "highlight" της βραδιάς, ξεχώρισε ακόμα και από το γκολ! Έβαλε τα χέρια στο πρόσωπο, σαν να μην το πίστευε ότι σκόραρε, όμως ήταν απλώς η στιγμή της επιβράβευσης για την προσπάθεια που κάνει να πείσει τον Φερέρ ότι αξίζει να φορά τη φανέλα της ΑΕΚ και να αγωνίζεται με αυτή . "Το ήθελα τόσο πολύ και ήταν μια στιγμή ανακούφισης και μεγάλης ικανοποίησης. Ένα σημαντικό γκολ για την ομάδα και για μένα" είπε σε συμπαίκτες του ο Χάρης ο οποίος γνώρισε την αποθέωση στα αποδυτήρια. Σημειωτέον ότι δεν έχει αγωνιστεί ακόμα σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και μετρά 3 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Ίσως στην Ξάνθη να του δοθεί ακόμη μία ευκαιρία να αποδείξει την πρόοδό του από το περασμένο καλοκαίρι κι εντεύθεν.




























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ