ΣΤΗΜΕΝΑ

"Δεν μου έκαναν εντύπωση οι εξελίξεις"

"Δεν μου έκαναν εντύπωση οι εξελίξεις"
INTIME SPORTS

Ως μία ευκαιρία για να γίνει κάθαρση στο ποδόσφαιρο χαρακτηρίζει την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια, ο Νίκος Σαλευρής.

Ο πρόεδρος της Καλλιθέας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής" δηλώνει ότι δεν του προκάλεσε έκπληξη τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ποδόσφαιρο, καθώς αυτά βιώνει κάθε Κυριακή όπως χαρακτηριστικά δηλώνει.

Επίσης, επισημαίνει ότι αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση στον χώρο του ποδοσφαίρου τότε δεν θα πρέπει να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα. Οι δηλώσεις του Νίκου Σαλευρή:

Το σκάνδαλο με τα στημένα έχει συγκλονίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποιες είναι οι σκέψεις σας;

" Πραγματικά δεν μου έκαναν εντύπωση οι εξελίξεις. Εμείς τα βιώναμε αυτά κάθε Κυριακή. Κάποιους από τους διαιτητές , όπως ο κ. Σφήκας, τους ζήσαμε από κοντά. Γι' αυτό λέμε πως τώρα που άνοιξε το απόστημα και η δυσοσμία είναι διάχυτη έχει έρθει επιτέλους η ώρα των αποφάσεων. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν νοθεύσει το ποδόσφαιρο. Ήρθαν για να καλύψουν τις παράνομες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει ευθύνες. Εμείς δεν θα υποκύψουμε ούτε σε απειλές ούτε σε εκβιασμούς. Εκφράζουμε την υποστήριξη μας προς τις αρμόδιες Αρχές και χαιρετίζουμε κάθε ενέργεια που έχει σκοπό την κάθαρση".

Σας έχει προκαλέσει έκπληξη η εμπλοκή κάποιων συγκεκριμένων προσώπων;

" Για ορισμένα άτομα που γνώριζα δεν περίμενα να ακούσω τα ονόματα τους και, μάλιστα δύο εξ αυτών είναι προπονητές με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί. Όμως δεν πρέπει να πηγαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο και πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Ωστόσο, υπάρχουν άτομα που τα περίμενα και η εμπλοκή τους δεν μου κάνει καμία έκπληξη".

Νομίζετε ότι έχει φτάσει η ώρα να μπει το... μαχαίρι στο κόκαλο;

" Αν δούμε τι έχει γίνει στο εξωτερικό, γιατί στην Ελλάδα δεν είχα παρόμοιες εμπειρίες, τότε ο... πέλεκυς θα είναι βαρύς! Kαι έτσι πρέπει να είναι! Kάποιοι άνθρωποι πρέπει να αποβληθούν οριστικά και αμετάκλητα από το ποδόσφαιρο. Περιμένω, επίσης ποινή υποβιβασμού για όλες τις ομάδες που πλαστογράφησαν. Αυτοί που εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις, διαφθορά, πράξεις βίας και παράνομους στοιχηματισμούς πρέπει να εκδιωχθούν. Αν δεν γίνει αυτό το ποδόσφαιρο θα πάψει να υπάρχει. όμως να μην την πληρώσουν και κάποιοι που δεν πρέπει".

Πως διαμορφώνεται πλέο ο χάρτης στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

" Οι αποκαλύψεις ήταν ένα μεγάλο χτύπημα σε όλους αυτούς που την τελευταία δεκαετία λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου. Ας ευχηθούμε ότι δεν θα είναι μια φωτοβολίδα. Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Να θέσουμε κανόνες σε υγιή βάση, αλλιώς δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Καλώ τον κ. Πιλάβιο να οργανώσει τις υπηρεσίες της ΕΠΟ σε ευρωπαϊκά πρότυπα, όπως οι υπόλοιπες ομοσπονδίες, για να μη δούμε πάλι τέτοια... παρατράγουδα".

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ