PREMIER LEAGUE

Daily Mail: "Οι ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ είναι χρηματοδότες των μεγαλομετόχων της Τσέλσι"

Ο υποψήφιος νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τοντ Μπόλι | 30 Απριλίου 2022
Ο υποψήφιος νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τοντ Μπόλι | 30 Απριλίου 2022 @2022 MARK J. TERRILL/AP IMAGES

Οι Σαουδάραβες ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ παρουσιάζεται πως εμπλέκονται, εμμέσως, στη μετοχική σύνθεση της Τσέλσι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, με τους μπλε πάντως να αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στην αγοραπωλησία που προηγήθηκε στα τέλη Μαΐου.

Ένα ρεπορτάζ της Daily Mail, που περιγράφεται ως αποκλειστικό, εγείρει ζητήματα ως προς τη διαφάνεια της εξαγοράς της Τσέλσι από τον Αμερικανό επιχειρηματία Τοντ Μπόλι και το fund που τον "στηρίζει", εμπλέκοντας και τους ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ.

Το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (βασικός μέτοχος της Νιούκαστλ) διαθέτει περιουσιακά στοιχεία δισεκατομμυρίων λιρών τα οποία διαχειρίζεται η αμερικανική εταιρεία Clearlake Capital. Ή αλλιώς η νέα μεγαλομέτοχος της Τσέλσι σε ποσοστό 60%.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι αναπόφευκτο μια τέτοια σύνδεση να γεννά ερωτηματικά επί της χρηματοδότησης της Clearlake Capital. Φυσικό ήταν πάντως οι άνθρωποι των Λονδρέζων ν' αρνηθούν την εμπλοκή Σαουδάραβων στην αγοραπωλησία της Τσέλσι.

Αν έχει ένα ενδιαφέρον, υπενθυμίζεται πως μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών της Τσέλσι ήταν και ο Σαουδάραβας, Μοχαμέντ Αλ - Κερεϊτζί (ιδιοκτήτης της Saudi Media Group), ωστόσο η προσφορά του δεν προκρίθηκε στη διάρκεια της διαδικασίας.

TAGS PREMIER LEAGUE ΤΣΕΛΣΙ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ