ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Copa Africa: Η Γκαμπόν ακολούθησε το Μαρόκο στη νοκ-άουτ φάση

Μονομαχία των Ομπιάνγκ - Χακίμι σε αγώνα της Γκαμπόν με το Μαρόκο για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής | 18 Ιανουαρίου 2022
Μονομαχία των Ομπιάνγκ - Χακίμι σε αγώνα της Γκαμπόν με το Μαρόκο για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής | 18 Ιανουαρίου 2022 @2022 THEMBA HADEBE/AP IMAGES

Γκαμπόν και Μαρόκο αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2 σε ένα σούπερ χορταστικό ματς, με το αποτέλεσμα αυτό να επιτρέπει στους πάνθηρες να πάρουν το δεύτερο εισιτήριο της πρόκρισης στα νοκ-άουτ ματς του Κόπα Άφρικα από τον 3ο όμιλο.

Μετά από το Μαρόκο, που είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή του στις 16 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής από την 2η κιόλας αγωνιστική έχοντας πανηγυρίσει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, το βράδυ της Τρίτης (18/1) ήταν η σειρά της Γκαμπόν να πανηγυρίσει την είσοδό της στα νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης.

Αυτό το πέτυχε μετά από μία συναρπαστική μάχη που έλαβε χώρα στην Γιαουντέ, με την Γκαμπόν να παίρνει δύο φορές το προβάδισμα και το Μαρόκο να απαντάει ισάριθμες, για να βρει το φινάλε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 2-2 και τους πάνθηρες να φτάνουν στους 5 βαθμούς και να σφραγίζουν την κατάκτηση της 2ης θέσης, πίσω από τους άτλαντες που ήρθαν πρώτοι με 7.

Το πρώτο μέρος βρήκε την Γκαμπόν να προηγείται με 1-0 με το πλασέ του Αλεβινά στο 21' και το σκορ αυτό έμεινε μέχρι και το 70', για να ακολουθήσει ένα εκρηκτικό 20λεπτο. Το Μαρόκο έφερε το ματς στα ίσα στο 74' με εύστοχο πέναλτι του Μπουφάλ, επτά λεπτά αργότερα έγινε το 2-1 για τους τυπικά γηπεδούχους με αυτογκόλ του Αγκέρντ, για να έρθει στο 84' ο Χακίμι και να γράψει το τελικό 2-2 με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ.

Αποτέλεσμα που επέτρεψε και στις δύο ομάδες να χαμογελούν στο φινάλε, με την Γκαμπόν να παίρνει το δεύτερο εισιτήριο και να προκρίνεται παρά την απουσία του Ομπαμεγιάνγκ (αποχώρησε από το τουρνουά λόγω προβλημάτων με την καρδιά του) και το Μαρόκο να διευρύνει σε επτά ματς το αήττητό του στο Κόπα Άφρικα με απολογισμό 5 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Την ίδια ώρα, εκείνη που αποχωρεί με σκυμμένο το κεφάλι είναι η Γκάνα αφού ολοκλήρωσε την παρουσία της στον 3ο όμιλο με μόλις έναν βαθμό στο ενεργητικό της και μάλιστα τελευταία του γκρουπ.

Η χαριστική βολή δόθηκε στους μαύρους αετούς από τις Κομόρες που επιβλήθηκαν με 3-2 στο ματς των δύο ομάδων Γκαρούα και πανηγύρισαν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής (στην παρθενική συμμετοχή τους), με τους 3 βαθμούς να τους επιτρέπουν να ελπίζουν μέχρι την τελευταία στιγμή για πρόκριση στους 16 ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των έξι ομίλων.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ