ΑΕΛ

Χωρίς τρεις στην Τρίπολη

Χωρίς τρεις στην Τρίπολη
Ρομπέρ

Με 20 ποδοσφαιριστές στην αποστολή και εκτός πλάνων τους Ζουράφσκι, Μπενζά και Σερεμέτ, ταξιδεύει η ΑΕΛ ενόψει Αστέρα Τρίπολης

Οι 20 ποδοσφαιριστές που έχει επιλέξει ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι οι εξής: Κοτσόλης, Βράνιτς, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Σολάνο, Βλασόπουλος, Κυριάκος, Λαμπρόπουλος, Πάρα, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Ααράμπ, Ρομπέρ, Ιγκλέσιας, Φεράρι, Βέμπερ, Τσίγκας και Κατσιαρός.
Ρομπέρ: " Πρόκληση η Λάρισα"

Ο ποδοσφαιριστής της Λάρισας Λοράν Ρομπέρ, μίλησε στον "NOVAΣΠΟΡ FM" και δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει όποτε του ζητηθεί, ενώ επίσης αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γάλλος άσος για:

Την απόφαση του να αγωνιστεί στην Ελλάδα

"Η Λάρισα είναι μια καινούργια πρόκληση για μένα. Τους προηγούμενους μήνες αγωνίστηκα σε στο Τορόντο και στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Ήθελα να επιστρέψω στην Ευρώπη και σε ένα δυνατό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. όπως το ελληνικό που μπορεί, πλέον, να θεωρηθεί έτσι. Μία μέρα χτύπησε το τηλέφωνό μου και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο Νταμπίζας, ο οποίος μου μετέφερε την πρόταση της Λάρισας.



Στην αρχή ξαφνιάστηκα, ωστόσο, όταν ήρθα σε επαφή με το σύλλογο, είδα πρόσωπα και πράγματα και δεν δίστασα να απαντήσω θετικά. Ήρθα στην Ελλάδα για να παίξω καλά. Οι ελληνικές ομάδες έχουν βελτιωθεί. Δεν είναι πια δύο μόνο ομάδες που πρωταγωνιστούν. Υπάρχει ανταγωνισμός. Έχω δει πολλά παιχνίδια ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Γνωρίζω και για την περσινή καλή πορεία της Λάρισας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και κάπως έτσι πείστηκα να υπογράψω και να έρθω στην Ελλάδα".

Τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ελλάδα

" Όλα πάνε μια χαρά . Είμαι ακόμα στο ξενοδοχείο με την οικογένειά μου. Από το λίγο που έχουμε κυκλοφορήσει, η ζωή εδώ στη Λάρισα δείχνει πολύ ωραία. Το μέρος είναι καταπληκτικό. Με έχει βοηθήσει πολύ και ο Νταμπίζας με τη γυναίκα του, καθώς και ο Σολάνο, αφού και τους δύο τους γνωρίζω από τη Νιούκαστλ. Πολύ σύντομα θα είναι όλα τέλεια και για μένα εδώ στη Λάρισα".

Την νέα του ομάδα

" Όλοι μου έκαναν καλή εντύπωση. Είναι σημαντικό να πηγαίνεις σε μια ξένη χώρα, σε μια νέα ομάδα και γνωρίζεις κάποιους συμπαίκτες, όχι μόνο σαν ποδοσφαιριστές αλλά και σαν άνθρωποι. Συνεπώς μπορεί να είμαι καινούργιος, αλλά δεν είμαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες με εμπειρία που μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα. Δεν είμαι μόνο εγώ. Όσον αφορά τον πρόεδρο, Κώστα Πηλαδάκη, αλλά και τους υπόλοιπους διοικούντες της Λάρισας, όταν τους γνώρισα κατάλαβα αμέσως ότι πρόκειται για σοβαρούς ανθρώπους. Γενικότερα η Λάρισα είναι ένας πολύ οργανωμένος σύλλογος και είμαι ευχαριστημένος από κάθε άποψη".

Την αγωνιστική κατάσταση του

" Στον τομέα της φυσικής κατάστασης βελτιώνομαι καθημερινά. Τώρα αν θα παίξω 90 λεπτά είναι κάτι που εξαρτάται από τον προπονητή μου. Αισθάνομαι καλά. Αν μου ζητηθεί να αγωνιστώ θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Ακόμα και βασικός να μου ζητηθεί να παίξω, είμαι σε κατάσταση να αγωνιστώ και να βοηθήσω άμεσα".

Τον Μαρίνο Ουζουνίδη

" Πράγματι είχαμε παίξει αντίπαλοι σε ένα παιχνίδι για το κύπελλο Γαλλίας, όταν εγώ αγωνιζόμουνα στη Μονπελιέ κι εκείνος στη Χάβρη. Αν θυμάμαι καλά, είχαμε κερδίσει με 2-0. Θυμάμαι ότι ήταν καλός αμυντικός, ποιοτικός και δύσκολος. Είναι σημαντικό ότι είναι γνώστης του αντικειμένου. Από το λίγο που τον έχω ζήσει, φαίνεται να ξέρει να περνά αυτό που θέλει, έχει αρκετά καλές ιδέες και είναι σημαντικό το γεγονός ότι δείχνει ικανός να διαχειριστεί μια ομάδα ανθρώπων με διαφορετικές απαιτήσεις και προσδοκίες. Εν κατακλείδι και επικοινωνιακά και αγωνιστικά είναι ένας πολύ καλός προπονητής".

Το ελληνικό πρωτάθλημα

"Όσα ξέρω έχουν να κάνουν με τις καλές πορείες των ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα, όπως του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και της Λάρισας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, πέρυσι. Αυτό που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Έλληνες φίλαθλοι στα γήπεδα. Οι οπαδοί είναι ιδιαίτερα ένθερμοι κι όταν δεν ξεπερνούν τα όρια, είναι πολύ θετικό. Η βελτίωση των ελληνικών συλλόγων σε συνδυασμό με τα παραπάνω που ανέφερα κάνουν την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Από Έλληνες ποδοσφαιριστές γνωρίζω τον Καραγκούνη από τη Μπενφίκα, που αν και δεν ήμασταν πολύ καιρό μαζί, είναι ένας παίκτης που δεν ξεχνιέται εύκολα Σημαντικός παράγοντας, επίσης για έναν ποδοσφαιριστή είναι όλα τα νέα γήπεδα που φτιάχνονται από τις ελληνικές ομάδες. Κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται σε σύγχρονα γήπεδα που θα παρέχουν ανέσεις. Όλα αυτά νομίζω εξηγούν ακόμα καλύτερα γιατί επέλεξα να έρθω στη Λάρισα".

Τους στόχους του με τη Λάρισα

" Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος να κάνουμε… ταμείο. Το σημαντικό είναι να προετοιμαζόμαστε για κάθε παιχνίδι κατάλληλα. όπως έγινε και στην πρεμιέρα με τον Θρασύβουλο. Αυτό είναι το μυστικό για να φτάσουμε ψηλά. Από εκεί και πέρα θα είναι ευχάριστο αν μπορέσουμε να βγούμε στην Ευρώπη και γιατί όχι και στο Τσάμπιονς Λιγκ αν και ξέρω ότι είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Γενικότερα στόχος είναι να κάνουμε καλύτερη πορεία από πέρυσι.

Ποιος δε θέλει να βρίσκεται στην κορυφή. Θα είναι καλό να ξεκινήσουμε με κάποιες συνεχόμενες επιτυχίες. Αυτό θα μας δώσει κάποιο προβάδισμα για τη συνέχεια. Όπως γίνεται, όμως, κατανοητό δεν θα μπορούμε να κερδίζουμε συνέχεια, Άλλο να παίζουμε με τον Θρασύβουλο κι άλλο με τον Ολυμπιακό, όπου θα… κοιτάζουμε και την ισοπαλία. Είναι πάντως καλό που ξεκινήσαμε καλά και πιστεύω πως σε ματς με ομάδες ιδίας δυναμικότητας θα φανούμε το ίδιο έτοιμοι για να κερδίσουμε.

Μαζί με τους συμπαίκτες μου θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κερδίσουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια. Για να γίνει, όμως, αυτό χρειαζόμαστε τη δική τους συνδρομή και υποστήριξη. Ξέρω ότι θα το κάνουν. Το έχω διαπιστώσει, άλλωστε, κι από το λίγο που είμαι εδώ. Βέβαια θα υπάρξουν και κακές στιγμές. Δεν μπορούμε να κερδίζουμε συνέχεια. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να τους έχουμε δίπλα μας κάθε στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να έχουμε μια καλή χρονιά και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, πράγμα που είναι και κύριο μέλημά μας".






































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ