ΧΑΪΔΑΡΙ

Χωριανόπουλος: "Ζητάμε την καταξίωση"

Χωριανόπουλος: "Ζητάμε την καταξίωση"
Χωριανόπουλος

Ο "φιλόλογος" του Χαϊδαρίου, Γιώργος Χωριανόπουλος, μιλά στο SPORT 24 για την πρόκριση επί της ΑΕΚ

- Ήταν το σημαντικότερο ματς στην καριέρα σου ως τώρα;

"Tο παιχνίδι με την ΑΕΚ και προσωπικά στην καριέρα μου αλλά και για την ιστορία της ομάδας ήταν πράγματι το σημαντικότερο. Ζήσαμε απίστευτες στιγμές, πραγματικά είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι. Δε νομίζω το Χαϊδάρι να έχει καταφέρει ποτέ ανάλογη επιτυχία και για το λόγο αυτό η νίκη μας αποκτά μεγαλύτερη αξία."

- Είσαι προσγειωμένος ή μια τέτοια επιτυχία δεν σε αφήνει; Έρχεται και ο αγώνας με τον Αγροτικό Αστέρα. Τι σημαίνει το παιχνίδι αυτό για σας, αφού με νίκη εδραιώνεστε στην κορυφή, αν και είναι λίγο νωρίς να το πούμε αυτό;

"Σίγουρα είναι δύσκολο να μείνουμε προσγειωμένοι μετά από μια τέτοια νίκη. Όμως κοίταξε, είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, καθένα από τα οποία έχει τη δική του δυσκολία. Έχουμε συζητήσει με όλα τα παιδιά, πως είναι άλλο πράγμα το πρωτάθλημα και άλλο το κύπελλο. Είμαστε γνώστες της κατηγορίας και ξέρουμε πως για να έχει ανταπόκριση όλη αυτή η προσπάθεια τον τελευταίο καιρό, πρέπει να νικήσουμε, ώστε να φανούμε αντάξιοι και στις προσδοκίες των φιλάθλων μας."

- Τελικά ποιοι είναι οι στόχοι σας φέτος σε πρωτάθλημα και κύπελλο; Που μπορείτε να φτάσετε;



"Πρώτος και βασικός μας στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Για να ακριβολογώ η γρήγορη παραμονή μας στην κατηγορία και από εκεί και πέρα ό,τι βγει. Στο κύπελλο τα πράγματα έχουν έρθει έτσι που δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Μας βγήκε. Δε λέμε όχι. Αλλά δεν αγχωνόμαστε για το που θα φτάσουμε."

- Μετά το άσχημο ξεκίνημα οι επιτύχιες διαδέχονται η μία την άλλη. Πως το πετύχατε αυτό;

"Η ομάδα φέτος εφαρμόζει τρία πράγματα, που δύσκολα τα βρίσκεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Πρώτον, από πέρυσι εφαρμόζεται το rotation που μας κρατά όλους ετοιμοπόλεμους ανά πάσα στιγμή και που φέτος το βλέπουμε να εφαρμόζεται και σε άλλες ομάδες. Δεύτερον, έχουμε πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και συνεπώς πολλά νεαρά παιδιά που διψάνε για μπάλα και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να ανέβουν ψηλότερα. Τρίτον έχουμε πολύ καλό προπονητή και γενικά τεχνικό τιμ, ενώ εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις εντολές και την τακτική πάνω στην οποία δουλεύουμε. Άλλωστε αυτό φάνηκε και χθες όταν για αρκετή ώρα παίζαμε με εννέα παίκτες αλλά κανείς δεν πελάγωσε."


- Έπαιξες 120' με την ΑΕΚ που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Χρειάστηκε να "δώσεις" κάτι παραπάνω; Είδες μεγάλες διαφορές;



" Αν δεν μοχθήσεις δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα. Όμως δεν νομίζω ότι με την ΑΕΚ έδωσα κάτι παραπάνω. Σίγουρα όταν αντιμετωπίζεις μια τέτοια ομάδα ντοπάρεσαι ψυχολογικά. Η αλήθεια όμως είναι, ότι το πρωτάθλημα της Β' είναι ένα ιδιαίτερα δύνατό και δύσκολο πρωτάθλημα. Ίσως είναι λιγότερο κουραστικό να παίξεις ένα ματς στην Α' Εθνική παρά στη Β'. Κι αυτό διότι στην Α' η τακτική έχει τον πρώτο λόγο και δεν πέφτουν δύο και τρεις παίκτες πάνω στην μπάλα. Συν το γεγονός πως έχουν μικρύνει οι διαφορές ανάμεσα στους μεγάλους και στους μικρούς... Την χθεσινή κούραση τη συγκρίνω με ένα δυνατό παιχνίδι της Β'. "



- Σπουδάζεις ακόμη; Σε ποια σχολή;



" Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πάρει ακόμη το πτυχίο μου αλλά παραμένω ενεργός φοιτητής φιλολογίας. Είναι δύσκολο να παρακολουθώ πολύ συχνά αλλά δεδομένου ότι δεν χρωστάω πολλά μαθήματα, δεν θα αργήσω να πάρω το πτυχίο."

- Πως καταφέρνει ένα βασικό στέλεχος ομάδας Β'Εθνικής που πρωταγωνιστεί, να τα συνδυάζει, ειδικά όταν ακούσαμε τον Κοτταρά να λέει πως δεν πληρώνεστε και καλά;

"Είμαι θιασώτης της άποψης ότι χωράνε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Η αλήθεια είναι ότι τα χρήματα από το ποδόσφαιρο δεν σου εξασφαλίζουν το μέλλον. Γι' αυτό δεν παράτησα ποτέ τη σχολή και συνεχίζω, διότι όταν κάποτε σταματήσω το ποδόσφαιρο, πρέπει να ξέρω τι θα κάνω. Από το Χαϊδάρι πάντως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος σε όλα. Υπάρχει μεγάλη συνέπεια στην ομάδα σε κάθε συμφωνία."


- Ποιες οι δικές σου βλέψεις ποδοσφαιρικά; Θεωρώ ότι είσαι σε μια κατάλληλη ηλικία για το βήμα παρασπάνω. Σε έχουν προσεγγίσει ποτέ;



" Όποιος ποδοσφαιριστής δεν έχει βλέψεις για παραπάνω δεν αξίζει να παίζει ποδόσφαιρο. Προσωπικά, εγώ προσαρμόζομαι στα εκάστοτε δεδομένα, προσπαθώντας να δουλεύω για να γίνομαι καλύτερος, να βοηθάω την ομάδα μου και να εξασφαλίζω ένα καλύτερο συμβόλαιο. Αυτή τη στιγμή είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και από την ομάδα μου και δε με απσχολεί τίποτα άλλο, παρά μόνο το καλό του Χαϊδαρίου. Πέρυσι με είχαν προσεγγίσει όταν υπέγραψα στην ομάδα αλλά οι επαφές δεν συνεχίστηκαν. "

















TAGS ΧΑΪΔΑΡΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ