ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Δέσαμε κόμπο τον ΠΑΟ"

Χιμένεθ: "Δέσαμε κόμπο τον ΠΑΟ"
Χιμένεθ INTIME SPORTS

Aνώτερη χαρακτήρισε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ στο ντέρμπι, ενώ βαθμολόγησε τους παίκτες του με 20, με άριστα το...10!.

" Θεωρώ ότι η ανωτερότητα μιας ομάδας απέναντι στην άλλη μόνο μέσα στο γήπεδο μπορεί να φανεί. Η ΑΕΚ έδειξε ανώτερη, σήμερα από τον Παναθηναϊκό. Μία ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να βαθμολογήσω τους παίκτες μου με 20, με άριστα το... 10!", ήταν αρχικά τα λόγια του Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός, τόνισε ότι είχε μελετήσει πολύ τον αντίπαλό του, ενώ αναφέρθηκε στο κλειδί της νίκης αλλά και στους τραυματισμούς που ταλαιπωρούν την Ένωση.

" Έδειξαν πάθος, δύναμη και δεν τσιγκουνεύτηκαν καμία προσπάθεια. Και αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στους φιλάθλους μας. Είναι η συμπεριφορά του κόσμου που μας βοήθησε να πετύχουμε αυτό το γκολ. Κερδίσαμε δύο σημαντικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα, κρατώντας το μηδέν πίσω, αλλά δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμα. Ότι κάνουμε, το κάνουμε με καρδιά. Για την ομάδα, για τον κόσμο".

Για τον Παναθηναϊκό τόνισε: " Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το μεταφράσω, αλλά νομίζω ότι τον δέσαμε... κόμπο. Τον ελέγξαμε. Οι συνεργάτες μου κι εγώ κινούμαστε σε γρήγορους ρυθμούς για να γνωρίσουμε τις ομάδες στην Ελλάδα. Πιστέψτε με, χρησιμοποιώντας τον καφέ δεν αφήνω να κοιμηθούν οι συνεργάτες μου. Αλλά περιμέναμε έτσι τον Παναθηναϊκό. Εξουδετερώσαμε τις απευθείας φάσεις από την άμυνα στον Σισέ και κόψαμε τις δεύτερες μπαλιές. Όλα θα φαινόντουσαν στο γήπεδο. Βάλαμε γρήγορα το γκολ, θα μπορούσε να βάλει γκολ ο Τζιμπούρ, ο Γκερέιρο, δύο φορές ο Λεονάρντο, ίσως υπήρξε και ένα πέναλτι. Ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού σήμερα ήταν ο τερματοφύλακάς του. Τρεις αποκρούσεις καταπληκτικές".

Για το "κλειδί" της νίκης: " Σε όλους αυτούς που αγαπάνε την τακτική, ξεκινήσαμε με 4-3-3 και κάποιες παραλλαγές, έχοντας δύο παίκτες που έπαιζαν διαγώνια όπως ήταν ο Τζιμπούρ και ο Μπερνς και δύο από πίσω του όπως ο Γκερέιρο και Καφέ και δύο σωματοφύλακες όπως ο Καφές και ο Μάκος. Διορθώστε με αν θέλετε, αλλά ένας τεράστιος παίκτης όπως ο Σισέ είχε ένα σουτ στην εστία. Και η πρώτη φάση του Παναθηναϊκού προς την εστία μας ήταν στο 41' Πέρα από το πάθος και τη δύναμη.

Έχουμε πίστη, πειθαρχεία και κυρίως να παίζουμε με ελεύθερο το μυαλό όταν κάνουμε επίθεση. Οι νίκες δεν ανήκουν στους παίκτες. σήμερα η νίκη ανήκει στον κόσμο και στους παίκτες και σε όλο το προσωπικό που ανήκει στην ομάδα (φυσιοθεραπευτές, φροντιστές γιατροί). Είναι πάντα κοντά μας. Βεβαίως, στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για όλους τους τραυματισμούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα χωρίς αυτούς
".

Για το τι είπε στους ποδοσφαιριστές του για να τους εμπνεύσει: " Κοιταχθήκαμε στα μάτια και είδα γενναιότητα απ' όλους. Όταν κάποιος κρίνει έναν ποδοσφαιριστή, ότι δίνει τα πάντα στη δουλειά του ακόμη και όταν δεν του βγαίνουν τα πράγματα, είναι άδικο. Τους είπα να βγουν στο γήπεδο και να παλέψουν. Να γυρίσουν στα αποδυτήρια ακόμη και χωρίς τη νίκη αλλά να είναι σίγουροι ότι έδωσαν τα πάντα. Το έκαναν. Και κέρδισαν. Ακόμη καλύτερα".

Για τα επόμενα παιχνίδια και τους τραυματισμούς: " Αναγκαστήκαμε στον Άρη να κάνουμε δύο αλλαγές. Ακόμη ένας παίκτης πριν το ματς με την Άντερλεχτ. Χάσαμε Ντιόπ και Σκοκο και αν δεν κάνω λάθος κάναμε δύο αναγκαστικές αλλαγές. Είναι αλήθεια ότι ζητάω πολλά από τους παίκτες, είναι ότι έτσι ξέρω το ποδόσφαιρο. Και για να ξεκαθαρίσω κάτι: Είπα ότι δεν θα μπω στη δουλειά που έκαναν οι προηγούμενοι προπονητές. Δεν ήξερα πως είχε σχεδιαστεί η χρονιά. Βεβαίως η φιλοδοξία μου είναι να ζητάω πολλά κι αν όλα πάνε καλά βάση σχεδίου το Δεκέμβρη θα δούμε την ΑΕΚ που θέλουμε.

Ο Νταντόμο μιας και δεν είχε κάνει ολοκληρωμένη προετοιμασία ένιωσε μία κράμπα. Ήταν μεγάλο το διάστημα που είχε χωρίς τέτοια ένταση. Ο Μάκος είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Ο Γκερέιρο το ίδιο όπως και ο Νταντόμο. Είχαν καιρό να παίξουν παιχνίδι και τους βγήκε το βάρος. Εκτός από τον Μάκο που θεωρούμε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, οι άλλοι δύο είχαν ενόχληση".

Για Δέλλα, Καφέ και Λυμπερόπουλο: " Ποδοσφαιριστές σαν τον Δέλλα και τον Καφέ όλα γίνονται πιο εύκολα. Με άνθρωπο σαν τον Λύμπε όλα είναι πιο εύκολα. Είναι τρεις μεγάλοι αρχηγοί. Άντεξαν έδειξαν χαρακτήρα. Γνωρίζουν ότι αυτοί με τόσους τραυματισμούς πρέπει να κάνουν μία έξτρα δουλειά".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ