ΣΤΗΜΕΝΑ

Χιλ: "Δεν εμπλέκονται Έλληνες φίξερ"

Χιλ: "Δεν εμπλέκονται Έλληνες φίξερ"

"Το δεύτερο μου βιβλίο ξεκινά στην Ελλάδα", υπογράμμισε ο Καναδός ερευνητής Ντέκλαν Χιλ, ο άνθρωπος που κινητοποίησε τις αρχές για να αναζητήσουν τα κυκλώματα με τους στημένους αγώνες.

Ο Καναδός δημοσιογράφος/ερευνητής Ντέκλαν Χιλ "φωνάζει" εδώ και αρκετά χρόνια για τους αγώνες ποδοσφαίρου που στήνονται στην πλάτη των φιλάθλων και όσων παίζουν "καθαρά".

Έχει γράψει βιβλία για τα στημένα παιχνίδια και με αφορμή τ ην αναφορά της Europol για 680 στημένους αγώνες ποδοσφαίρου σε κορυφαίο επίπεδο (Champions League, Προκριματικά Μουντιάλ και Euro) αποκάλυψε στο "Έθνος της Κυριακής" πως το "δεύτερο μου βιβλίο ξεκινά στην Ελλάδα".

Ο Χιλ υποστηρίζει πως η πηγή του κακού βρίσκεται στη Σιγκαπούρη, εκεί εδρεύει μια οργάνωση που εμπλέκεται στο "στήσιμο" εκατοντάδων αγώνων.

" Η διαφθορά είναι σχεδόν απόλυτη στην Ασία. Στην Ευρώπη είναι πολύ λιγότερη. Ουσιαστικά, όμως, όλα πηγάζουν από την Ασία", είπε ο Ντέκλαν Χιλ.

Και ποιος είναι ο ρόλος των αρχών; Σύμφωνα με τον ερευνητή " ουσιαστικά υπάρχουν και οι δύο απόψεις. Δύο ''στρατόπεδα''. Από τη μία πλευρά οι επίσημοι του ποδοσφαίρου και απ' την άλλη η αστυνομία. Οι πρώτοι μιλούν για ''στημένα'' παιχνίδια, ωστόσο δεν προχωρούν σε πράξεις. Μένουν μόνο στις ανακοινώσεις. Οι δεύτεροι είναι πιο ενεργοί στο πρακτικό κομμάτι κάνοντας αρκετές συλλήψεις, αλλά τους λείπει η υποστήριξη από τις λοιπές ποδοσφαιρικές αρχές".

Τελικά υπάρχει διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Χιλ απάντησε, λέγοντας γενικότητες: "Γ νωρίζω πως η αστυνομία στην ήπειρό σας έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για την πάταξη των ''στημένων'' αγώνων. Το ξέρω σίγουρα για τη Γερμανία. Γνωρίζω, επίσης, πως δεν έχουν προσπαθήσει στην Τουρκία. Για τη χώρα σας δεν είμαι σε θέση να ξέρω...Το μόνο που γνωρίζω είναι πως δεν εμπλέκονται Ελληνες ''φίξερ''. Ολα γίνονται από το εξωτερικό, κυρίως από την Ασία...".

Ο Χιλ είχε παραχωρήσει τον Ιούνιο του 2011 συνέντευξη στο Sport24.gr με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του με τίτλο "Τα Στημένα".

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ