ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέιερ: "Διαιτητές και παίκτες δέσμιοι εγκληματικών οργανώσεων"

Μέιερ: "Διαιτητές και παίκτες δέσμιοι εγκληματικών οργανώσεων"
© EPA

Με αφορμή το νέο κύμα ύποπτων αγώνων που ήρθε στη δημοσιότητα ο πρώην διαιτητής Ουρς Μέιερ μίλησε για τους διαιτητές και τους παίκτες που επηρεάζονται από εγκληματικές οργανώσεις.

Ένας από τους πιο γνωστούς πρώην διαιτητές, ο Ουρς Μέιερ, έλυσε τη σιωπή του με αφορμή το νέο κύμα αγώνων που έχουν χαρακτηριστεί ύποπτοι από την Europol.

O 54χρονος Ελβετός με δηλώσεις του στη Sunday Mirror αναφέρθηκε στους νεαρούς διαιτητές και παίκτες, οι οποίοι επί της ουσίας είναι οι στόχοι των εγκληματικών οργανώσεων που επιχειρούν να στήσουν αγώνες.

"Είναι πολύ επικίνδυνο μακροπρόθεσμα αν θέλουμε να παραμείνει υγιές το παιχνίδι και ξεκάθαρα θα πρέπει να κάνει κάτι η ΟΥΕΦΑ για να το αντιμετωπίσει. Είναι κάτι που δε συμβαίνει στα κορυφαία πρωταθλήματα, αλλά κυρίως στα μικρότερα, εκεί συνήθως αρχίζει.

Θα πρέπει να προσεχθούν οι νεαροί παίκτες και διαιτητές γιατί σε αυτούς αρχίζει η χειραγώγηση, όταν αρχίζουν οι καριέρες τους. Όταν πια ανεβαίνουν ιεραρχικά, έχουν μπλεχτεί για τα καλά και όταν συναναστρέφονται με εγκληματικές συμμορίες είναι πολύ δύσκολο να ξεμπερδέψουν" είπε και προσέθεσε:

"Έχουμε ενημερώσει τους νέους διαιτητές και τους νέους παίκτες για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν. Μερικές φορές δε συνειδητοποιείς τι γίνεται, οι συμμορίες αρχίζουν από τις χαμηλές κατηγορίες. Οι διαιτητές και οι παίκτες πολλές φορές δε γνωρίζουν τις συνέπειες της εμπλοκής τους σε τέτοιες υποθέσεις. Δεν είναι μόνο τα λεφτά, αυτοί οι εγκληματίες είναι πολύ πειστικοί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ