ΠΑΟΚ

Χαλκιάς: "Για εμάς και τον κόσμο μας"

Χαλκιάς: "Για εμάς και τον κόσμο μας"
Χαλκιάς

Ο Κώστας Χαλκιάς αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ ενώ μίλησε και για το τοπικό ντέρμπι με Άρη

Στην αρχική παρατήρηση ότι ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνεψε ουσιαστικά στο παιχνίδι της Κυριακής στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό και κέρδισε σχετικά εύκολα, ο Κώστας Χαλκιάς ανέφερε: " Αρχικά θα ήθελα να πω ότι δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια, εσύ κάνεις κάποιο παιχνίδι εύκολο ή δύσκολο με την απόδοση σου στον αγώνα.

Στην Κομοτηνή όλη η ομάδα λειτούργησε σωστά, από την άμυνα μέχρι την επίθεση και δεν δημιουργήθηκαν καταστάσεις στην εστία μας. Αξίζουν σίγουρα συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, ήταν συνολική η δουλειά που έγινε καθώς το παιχνίδι ήταν δύσκολο, σε ένα δύσκολο γήπεδο και απέναντι σε μια ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς. Ο Πανθρακικός ανοίχτηκε μετά το γκολ που δέχθηκε και για να υπάρξει καλό θέαμα πρέπει να παίξουν ποδόσφαιρο και οι 2 ομάδες. Δεν κατηγορώ τον Πανθρακικό, είναι άλλωστε η πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία και προσπαθεί να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται

".

Για την εικόνα που παρουσιάζει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ, ο διεθνής πορτιέρο τόνισε τα εξής: " Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που προσπαθεί να λειτουργήσει ανάλογα με τον αντίπαλο που έχει απέναντι του, η αλήθεια είναι ότι δουλεύουμε πολύ στην τακτική και στην ανάλυση του αντιπάλου αλλά έχουμε και την δική μας ταυτότητα ως ομάδα, έχουμε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού αλλά πολλά εξαρτώνται από τον αντίπαλο.

Μέχρι στιγμής είμαστε ικανοποιημένοι, έχουμε το απόλυτο εκτός έδρας ενώ στην έδρα μας κάναμε ένα και μοναδικό λάθος με την ΑΕΚ και το πληρώσαμε. Νομίζω ότι η εικόνα μας είναι θετική μέχρι στιγμής ενώ δουλεύουμε σωστά και θα φανεί και στη συνέχεια αυτό"

.

Μιλώντας για την χημεία της ομάδας, ο Χαλκιάς δήλωσε ότι: " Σίγουρα στην ομάδα υπάρχουν φέτος πολλά νέα πρόσωπα και πάντα είναι αρκετά δύσκολη η συνύπαρξη και το δέσιμο μιας ομάδας. Όλοι όμως που ήρθαμε φέτος στην ομάδα έχουμε την ίδια φιλοσοφία και όλοι θέλουμε μόνο να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα και να την βοηθήσουμε. Δεν θέλουμε να βοηθήσει η ομάδα εμάς αλλά εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις της ομάδας και του προπονητή και αυτό ακριβώς γίνεται στον ΠΑΟΚ.

Έτσι, όλοι ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή μας ενώ το σημαντικότερο όλων είναι το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Είναι πολύ καλό κλίμα και αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να φτάσει η ομάδα ψηλά, σε αυτό φυσικά παίζουν ρόλο οι παίκτες και οι μεταξύ τους σχέσεις, ο προπονητής και η διοίκηση. Στον ΠΑΟΚ όλοι και όλα λειτουργούν σωστά και έτσι το κλίμα είναι πολύ καλό"

.

ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν παρέλειψε πάντως να αναφέρει: " Σίγουρα στο τέλος, όλοι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα, αν μπορέσουμε να συνδυάσουμε ουσία και θέαμα τότε νομίζω ότι όλα θα είναι πολύ καλά. Πάντως πρέπει να επισημάνω ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποιο πολύ καλό παιχνίδι στο πρωτάθλημα και σε αυτό παίζουν ρόλο πολλά πράγματα, η αγωνιστική κατάσταση, το γεγονός ότι οι διαιτητές σφυρίζουν πολύ, ότι γίνονται πολλά φάουλ κτλ. Είναι όμως ακόμη η αρχή, βρισκόμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική και πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε σημαντικά στην συνέχεια και θα προσφέρουμε και θέαμα. Προσωπικά πάντως προτιμώ την ουσία από το θέαμα...".

Σε ερώτηση για το επερχόμενο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη στην Τούμπα, ο Χαλκιάς δήλωσε: " Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα, θα το αντιμετωπίσω με την ίδια σοβαρότητα όπως τα υπόλοιπα. Σίγουρα είναι ένα ντέρμπι και έχει τις ιδιαιτερότητες του αλλά αυτό δεν με επηρεάζει. Εμείς θέλουμε την νίκη για τους εαυτούς μας και για τον κόσμο μας, θέλουμε να του δώσουμε χαρά γιατί είναι δίπλα μας από την αρχή και μας στηρίζει συνεχώς ενώ και σε αυτόν τον αγώνα πιστεύω ότι θα είναι στο γήπεδο και θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στην προσπάθεια μας να κερδίσουμε".

Ο Χαλκιάς αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει οτιδήποτε για την ομάδα του Άρη λέγοντας: " Δεν θα ήθελα να σχολιάσω οτιδήποτε για την ομάδα του Άρη, δεν το βρίσκω σωστό. Ίσως θα ήταν καλύτερα να ρωτήσετε κάποιον από τον Άρη για την ομάδα του, εγώ δεν θέλω να δημιουργήσω εντυπώσεις".

Στην ερώτηση για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, οι ελληνικές ομάδες δείχνουν να εμπιστεύονται περισσότερο ξένους παίκτες και όχι Έλληνες, ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδας τόνισε: " Με απασχολεί σαφώς το γεγονός ότι αγωνίζονται πολλοί ξένοι στο πρωτάθλημα, με προβληματίζει ποιοι παίκτες θα αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα μετά από μερικά χρόνια.

Δυστυχώς δεν έρχονται πρωτοκλασάτοι ξένοι για να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα, μόνο μερικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ φέρνουν ξένους με αξία και εμπειρία. Από τις υπόλοιπες μικρομεσαίες ομάδες, υπάρχουν αρκετές που βασίζονται σε πολλούς ξένους παίκτες και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν Έλληνες παίκτες ανάλογης αξίας για να αγωνιστούν σε αυτές τις ομάδες

".

Ο Χαλκιάς ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του λέγοντας τα εξής: " Νομίζω ότι είναι αστείο να λέγεται ότι οι ξένοι κοστίζουν λιγότερο από τους Έλληνες παίκτες. Δεν πιστεύω ότι είναι πιο ακριβοί σε καμία περίπτωση, η εμπειρία μου αυτό μου λέει, σκεφτείτε επίσης τι είδους ξένοι έρχονται όταν μια ομάδα π.χ. δεν δίνει 100 δραχμές σε έναν Έλληνα και παίρνει ένα ξένο με 30 δραχμές, πόσο πιο ποιοτικοί είναι τελικά από τους Έλληνες.

Δεν είμαι αντίθετος στους ξένους ή ρατσιστής αρκεί να έρχονται παίκτες εγνωσμένης αξίας και εμπειρίας ώστε να προσφέρουν. Θα συνιστούσα κυρίως στις μικρότερες ομάδες να εμπιστευτούν Έλληνες παίκτες γιατί πιστεύω ότι έτσι θα έχουν πολύ μεγαλύτερα αγωνιστικά αλλά και οικονομικά οφέλη"

.













TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ