ΠΑΟΚ

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 0-1

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 0-1
πανηγυρικό μουσλιμοβιτς

O ΠΑΟΚ αν και σπατάλησε ένα ημίχρονο κατάφερε να αποδράσει με το τρίποντο από την έδρα του Παναθρακικού με το "φτωχό "1-0

Ο ΠΑΟΚ αν και είχε τον έλεγχος του αγώνα από το πρώτο κιόλας λεπτό κατάφερε να δημιουργήσει μόλις μία ευκαιρία στο ημίχρονο. Στην επανάληψη ανέβασε ρυθμό στην επίθεση, πέτυχε το γκολ και πήρε σχετικά ξεκούραστα το τρίποντο.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα, πέρασε στην πρώτη θέση της κατάταξης με 7 βαθμούς, αντίθετα με τον Πανθρακικό που γνώρισε την τρίτη ήττα του σε ισάριθμους αγώνες και είναι ουραγός.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Ρόκα, Τροϊζι, Ζαπρόπουλος, Ριέρα, Κλεμέντ, Ενρίκες (62΄ Πόνσε), Ολίσε (86΄ Γιλμάζ), Λόπεζ, Αργυρίου, Ντιαλό, Χαραλάμπους (69΄ Βιντάλ).

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Δάρλας, Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς (90΄ Μπιζέρα), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια (86΄ Κωνσταντινίδης), Ιβιτς (64΄ Μπακαγιόκο), Βερόν, Σνάουτσνερ.

Διαιτητής: Γ. Σταθόπουλος (Σύνδεσμος Αχαϊας)
Κίτρινες: Λόπεζ, Κλεμέντ, Ζαπρόπουλος - Μουσλίμοβιτς
Με μια ματιά
Φερέρα Vs Σάντος

Το κλασικό 4-4-2 του Εμίλιο Φερέρα δεν άλλαξε για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, αφού όπως απέδειξε ο Πανθρακικός στο ΟΑΚΑ θέλει να παίζει ποδόσφαιρο ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Ο Ρόκα δεν αλλάζει κάτω από τα δοκάρια με τον Αργυρίου να είναι στα δεξιά της άμυνας και τον Κλεμέντ στα αριστερά. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συντέλεσαν οι Τροϊζί και Ζαπρόπουλος ολοκληρώνοντας την αμυντική τετράδα των γηπεδούχων. Στην μεσαία γραμμή ο Χαραλάμπους ήταν σε θέση δεξιού χαφ με τους Λόπεζ, Ολίσε στο κέντρο και τον Ενρίκες στην αριστερή πλευρά. Τέλος, την επιθετική γραμμή του Πανθρακικού έφτιαξαν ο Ριέρα με τον Ντιαλό.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν επιφύλασσε καμία έκπληξη τόσο στο σχήμα που παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο όσο και στα πρόσωπα. Ο Πορτογάλος έμεινε "πιστός" στο αγαπημένο του 4-2-3-1 με γεμάτο κέντρο και μόλις ένα επιθετικό πραγματοποιώντας δύο αλλαγές σε σχέση με την 11άδα της 2ης αγωνιστικής. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χαλκιάς με τον Σνάουτσερ στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Δάρλα στο αριστερό και τους Μαλεζά (αντί του τραυματία Μάρκος Αντόνιο), Κοντρέρας στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Στην μεσαία γραμμή ο Βερόν με τον Γκαρσία (αντί του Μπαλάφα), ήταν τα δύο αμυντικά χαφ του ΠΑΟΚ με τους Κονσεϊσάο, Ίβιτς και Βιερίνια πιο μπροστά με επιθετικούς προσανατολισμούς και οδηγίες να δίνουν βοήθειες στον μοναδικό προωθημένο, Μουσλίμοβιτς.

Τον έλεγχο ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά στην αναμέτρηση και όπως αναμενόταν ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο. Το γεμάτο κέντρο του Φερνάντο Σάντος πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής από νωρίς όπως ακριβώς είχε γίνει και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τους φιλοξενούμενους να ξεκινούν από το 4ο μόλις λεπτό να ψάχνουν το γκολ.

Ο Δάρλας βρήκε με ωραία μακρινή μπαλιά τον Κονσεϊσάο από τα δεξιά της επίθεσης και ο Πορτογάλος έκανε την παράλληλη πάσα, όμως ο Ζαπρόπουλος πρόλαβε να διώξει με προβολή πριν η μπάλα καταλήξει στον ανενόχλητο Μουσλίμοβιτς που είχε... "οπλίσει" για να ανοίξει το σκορ.

Η κατοχή της μπάλας δεν ήταν αρκετή όμως για τους φιλοξενούμενους. Ο Πανθρακικός ήταν πολύ καλά οργανωμένος στην άμυνα του με τους ποδοσφαιριστές του Εμίλιο Φερέρα να μην αφήνουν κενούς χώρους και τον ΠΑΟΚ να προβληματίζεται επιθετικά. Τα άκρα δεν έβρισκαν τους διαδρόμους που θα ήθελαν με αποτέλεσμα η μηχανή του δικεφάλου να έχει μπλοκάρει.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν άλλη φάση μετά από αυτή του τετάρτου λεπτού και με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα κατάφεραν να φτάσουν για δεύτερη φορά κοντά στο γκολ με την βοήθεια του Πανθρακικού. Η άμυνα των γηπεδούχων έκανε το πρώτο της λάθος με τον Τροΐζι να το χρεώνεται. Ο Βιερίνια που το εκμεταλλεύθηκε και πήρε την μπάλα έκανε το σουτ από την μικρή περιοχή αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτή ήταν και μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Επιθετικά οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν και ήταν ακίνδυνοι καθώς η μπάλα δεν έφτανε στον Μουσλίμοβιτς που ήταν απελπιστικά μόνος ανάμεσα στους αμυντικούς του Πανθρακικού.

Βρήκε λύση στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο η υπεροχή του ΠΑΟΚ άρχισε να μεταφράζεται σε φάσεις μπροστά από τα καρέ του Ρόκα. Οι επισημάνσεις του Φερνάντο Σάντος κατά την διάρκεια της ανάπαυλας έπιασαν τόπο και οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο 45λεπτο επτά λεπτά μετά την έναρξη με ωραίο σουτ του Βιερίνια από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο ΠΑΟΚ είχε “ξυπνήσει” για τα καλά και ο Ίβιτς το επιβεβαίωσε στο 55ο λεπτό. Ύστερα από σέντρα του Κονσεϊσάο από τα δεξιά, ο Σέρβος μέσος βρέθηκε μέσα από την περιοχή έκανε το κοντρόλ και το σουτ, όμως η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Πανθρακικού.

Την σκυτάλη από το δοκάρι των φιλοξενουμένων πήρε ο πορτιέρο του Πανθρακικού ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Ρόκα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ένα εξαιρετικό σουτ του Μουσλίμοβιτς αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή.

Όσο πέρναγαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν την απόδοσή τους και το γκολ ήταν πλέον θέμα χρόνου και όχι ένα απλό όνειρο όπως στο πρώτο μέρος. Στο 65ο λεπτό μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Βερόν ο Μουσλίμοβιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Πανθρακικού και με άψογο πλασέ νίκησε τον Ρόκα, ανοίγοντας το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Το γκολ του Δικεφάλου ηρέμησε τους ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος που έριξαν τον ρυθμό και σταμάτησαν την μαζική επίθεση στα καρέ του Πανθρακικού που δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία Χαλκιά.

Με παρέμβαση Ζαγοράκη μπήκαν οι οπαδοί

Του Πάρη Τσελεπίδη

Καταλυτική αποδείχθηκε η παρέμβαση του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρή Ζαγοράκη, ώστε οι φίλαθλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης που ταξίδεψαν στην Κομοτηνή να παρακολουθήσουν τελικά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό κι αφού ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν.

Αρχικά δημιουργήθηκε ένταση μισή ώρα πριν από την σέντρα του παιχνιδιού με την άφιξη των 500 φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή θέλοντας να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της αγαπημένης τους ομάδας παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του Πανθρακικού δεν είχε χορηγήσει εισιτήρια.
Η λύση δόθηκε σε πρώτη φάση από το άνοιγμα της καινούριας θύρας του γηπέδου όπου και μπήκαν 200-250 από τους συνολικά 500 με άλλους 100 να διασκορπίζονται στο υπόλοιπο γήπεδο. Εκεί που όλα έδειχναν πως δεν θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα με αυτούς που είχαν απομείνει δόθηκε προς στιγμή STOP, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες μετά από απόφαση του Αξιωματικού της Αστυνομίας, για να ακολουθήσει η συγκατάθεση της διοίκησης του Πανθρακικού.

Παράλληλα στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου προκλήθηκε ένταση στην θύρα των επισήμων από την κοινή παρουσία φιλάθλων του Πανθρακικού και του ΠΑΟΚ. Σε εκείνο το σημείο ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, χρειάστηκε να αφήσει την θέση του στην θύρα των επισήμων και λειτουργώντας ως πυροσβέστης να δώσει την λύση και με την συγκατάθεση και της διοίκησης του Πανθρακικού όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης να βρεθούν στο πέταλο όπου και παρέμειναν μέχρι την λήξη του αγώνα.
Συνέντευξη Τύπου
Του Πάρη Τσελεπίδη

Φερνάντο Σάντος (προπονητής ΠΑΟΚ)

" Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολύ ενδιαφέρον. Η ένταση ήταν χαμηλή. Σε αυτό πιστεύω ότι φταίει και η δικιά μου ομάδα. Είχαμε ένα παιχνίδι αργό και ισορροπημένο.

Στο ημίχρονο είπα στους ποδοσφαιριστές μου ότι θα έπρεπε να μπούμε με εντελώς διαφορετική νοοτροπία. Με άλλη δυναμική. Να κάνουμε την μπάλα να κινείται πιο γρήγορα και να πιέσουμε τον αντίπαλό μας. Νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές μου το καταλάβανε αυτό και νομίζω ότι αυτό ήταν και το βασικό συστατικό της νίκης μας παρά το γεγονός ότι και η ομάδα του Πανθρακικού έκανε την δική της προσπάθεια να ισοφαρίσει αν και δεν δημιούργησε κάποια ευκαιρία για γκολ. Αντίθετα με μας που καταφέραμε να βγάλουμε 2-3 ακόμα ευκαιρίες για να καθαρίσουμε το παιχνίδι και θεωρώ ότι η νίκη μας είναι πέρα για πέρα δίκαιη

".

Εμίλιο Φερέιρα (προπονητής Πανθρακικός)


" Σήμερα οι επιθετικοί μας όποια διάταξη και να είχαν έχασαν όλες τις μάχες από τους αντιπάλους τους. Έχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας για να ετοιμάσουμε το επόμενο παιχνίδι μας. δεν μπορούμε να αλλάξουμε κατευθείαν τους επιθετικούς επειδή δεν έκαναν καλά την δουλειά τους. Όπως για παράδειγμα μπορεί να συμβεί με δημοσιογράφους.

Οι σκέψεις που κάνουμε είναι ότι έχουμε μία καινούρια ομάδα και θα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Από την αρχή γνωρίζαμε ότι θα είχαμε ένα δύσκολο έργο και θα έπρεπε να είχαμε υπομονή

".
Όλα τα λεφτά...
Το δύο στα δύο εκτός έδρας του ΠΑΟΚ που δείχνει να ξεχνά την περσινή χρονιά.

Ο Μουσλίμοβιτς έχει δολοφονικό ένστικτο και το δείχνει σε κάθε αγώνα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον Πανθρακικό που σε αντίθεση με το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ δεν κατάφερε να φανεί επιθετικά.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα είχε μόλις μία φάση!
To Live του αγώνα...
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: "ΔΑΚ Κομοτηνής"

Διαιτητής:Σταθόπουλος(Αχαϊα)

Η 11άδα των γηπεδούχων Πανθρακικός
(Εμίλιο Φερέρα):Ρόκα, Τροϊζί, Ζαπρόπουλος, Ριέρα, Κλεμέντ, Ενρίκες, Ολίσε, Λόπεζ, Αργυρίου, Ντιαλό, Χαραλάμπους.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΠΑΟΚ
(Φερνάντο Σάντος)Χαλκιάς, Γκαρσία, Δάρλας, Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιερίνια, Ίβιτς, Βερόν, Σνάουτσερ.
1' Έναρξη αγώνα
4' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Κονσεϊσάο
Στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ. Ωραία μακρινή μπαλιά του Δάρλα για τον Κονσεϊσάο που από τα δεξιά έκανε την παράλληλη πάσα, όμως ο Ζαπρόπουλος προλαβαίνει να διώξει με προβολή πριν η μπάλα καταλήξει στον ανενόχλητο Μουσλίμοβιτς που είχε... "οπλίσει".
10' Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ έχει τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.
20' Σχόλιο
Κακό θέαμα μέχρι στιγμής και από τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ βέβαια να πιέζει συνεχώς προκειμένου να πετύχει το γκολ.
30' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Βιερίνια
Λάθος στην άμυνα του Πανθρακικού με τον Τροΐζι να δίνει με το κεφάλι προς τα πίσω την μπάλα για τον Ρόκα, ο Βιερίνια προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί κάνοντας το σουτ, από την μικρή περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
37' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Λόπεζ
40' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιαίτερα τα τελευταία λεπτά στον αγώνα.
45' Έναρξη καθυστερήσεων +1 λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Κλεμέντ
52' Σουτ ΠΑΟΚ Βιερίνια
Ωραίο σουτ του Βιερίνια από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ρόκα μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.
55' Δοκάρι ΠΑΟΚ Ίβιτς
Σέντρα του Κονσεϊσάο από τα δεξιά, ο Ίβιτς μέσα από την περιοχή κοντρολάρει κάνει το σουτ, όμως η μπάλα τραντάζει το δοκάρι του Πανθρακικού.
56' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
Εξαιρετικό σουτ του Μουσλίμοβιτς αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Ρόκα διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
62' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Ο Πόνσε παίρνει την θέση του Ενρίκες.
64' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μπακαγιόκο παίρνει την θέση του Βλάνταν Ίβιτς.
65' Γκολ ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
Εξαιρετική μπαλιά του Βερόν για τον Μουσλίμοβιτς που βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Πανθρακικού και με άψογο πλασέ νίκησε τον Ρόκα, ανοίγοντας το σκορ για τον ΠΑΟΚ.
69' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Ο Βιντάλ παίρνει την θέση του Χαραλάμπους.
77' Σχόλιο
Με το 1-0 υπέρ του ο ΠΑΟΚ έχει ρίξει τον ρυθμό, ενώ δεν έχει απειληθεί σε καμια περίπτωση από τον Πανθρακικό.
83' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
84' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Κονσεϊσάο
Εκπληκτικό σουτ του Κονσεϊσάο από το ύψος της περιοχής, ο Ρόκα πέφτει στην δεξιά του γωνία και με υπερένταση διώχνει σε κόρνερ.
86' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Ο Γιλμάζ παίρνει την θέση του Ολισέ.
86' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Κωνσταντινίδης στην θέση του Βιερίνια.
89' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Ζαπρόπουλος
90' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μπιζέρα παίρνει την θέση του Μουσλίμοβιτς.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +3 λεπτά
93' Λήξη αγώνα




















































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ