LA LIGA

Μεγάλη αύξηση του μισθού του προέδρου της La Liga αποφάσισαν οι ομάδες, καταψήφισε η Ρεάλ

Μεγάλη αύξηση του μισθού του προέδρου της La Liga αποφάσισαν οι ομάδες, καταψήφισε η Ρεάλ
Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας @2023 AP IMAGES/PAUL WHITE

Την αύξηση του μισθού του προέδρου της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, αποφάσισαν τα 38 από τα 40 μέλη της διοργανώτριας αρχής των ισπανικών πρωταθλημάτων πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι μία από τις 2 ομάδες που καταψήφισαν αυτήν την απόφαση.

Σε ένα ισπανικό ποδόσφαιρο που πλήττεται από τις φήμες για δωροδοκία της Μπαρτσελόνα σε πρώην αρχιδιαιτητή και τα ρατσιστικά επεισόδια εναντίον του Βινίσιους, οι 40 ομάδες που συμμετέχουν στις δύο πρώτες κατηγορίες του ισπανικού πρωταθλήματος κλήθηκαν πρόσφατα να ψηφίσουν την πρόταση του Τέμπας και της Εξουσιοδοτημένης Επιτροπής για αύξηση του μισθού του προέδρου της La Liga.

Μια πρόταση που υπερψηφίστηκε από τους 38 εκ των 40 συλλόγων στην έκτακτη συνέλευση της La Liga, σύμφωνα με την El Espanol.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου θα έχει νέο μεταβλητό μισθό που μπορεί να του αποφέρει έως και 5,47 εκατ. ευρώ ετησίως, έναντι 3,36 εκατ. που κέρδιζε την προηγούμενη σεζόν. Ο σταθερός μισθός του Χαβιέρ Τέμπας συνεχίζει να είναι 2,1 εκατομμύρια ευρώ, καθώς αυτό που αλλάζει είναι το μπόνους που λαμβάνει στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου.

Μέχρι τώρα στον λογαριασμό του έμπαινε έως και 65% αυτού του σταθερού μισθού, ως μεταβλητή που συνδέεται με την πώληση οπτικοακουστικών δικαιωμάτων των αγώνων.

Πλέον, με τα έσοδά του να αυξάνονται κατά 57%, ο Τέμπας αναμένεται να κερδίζει περισσότερα χρήματα από τον μέσο όρο που λαμβάνει ένας ποδοσφαιριστής στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, που είναι 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΣΕΒΙΛΛΗ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ