STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - Παναιτωλικός 2-1

Ατρόμητος - Παναιτωλικός 2-1
INTIME SPORTS

Με πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου, που σκόραρε δύο φορές, ο Ατρόμητος πέτυχε την πρώτη εντός έδρας νίκη του, με 2-1 επί του Παναιτωλικού. Δείτε στο Sport24.gr τα γκολ και τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Ο Κώστας Μήτρογλου "καθάρισε" για μια ακόμα φορά για τον Ατρόμητο, αφού με τα δύο γκολ που πέτυχε (37' και 51') επί του Παναιτωλικού, χάρισε την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη στην ομάδα του.

Για τους φιλοξενούμενους, που εκτός από το πρώτο 10λεπτο, σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ακολουθούσαν το ρυθμό του Ατρομήτου, μείωσε στο 57ο λεπτό ο Ετζενγκουέλε, που άνοιξε λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και το τελικό σκορ τους αδικεί, αφού θα μπορούσαν κάλλιστα να πάρουν νίκη μεγαλύτερου εύρους.

Ο Μήτρογλου έχασε 2-3 ακόμα καλές ευκαιρίες ώστε να φτάσει στο χατ τρικ, ενώ οι επιθετικοί του Παναιτωλικού βρέθηκαν σε πολύ κακή ημέρα, αφού μόνο ο Χαριστέας στο ξεκίνημα του αγώνα έχασε μία καλή ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.


Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης Ατρόμητος - Παναιτωλικός


Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητές: Γ. Κομίνης / Χ. Μαγιάννης, Π. Αργυρός

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Τόμας, Τάτος (75' Μπάλλας), Ζουέλα, Επστάιν (85' Μπέλιτς), Γκαρσία, Μήτρογλου, Καραγκούνης (72' Μπρίτο)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Μπουμάλ (63' Καραμαλίκης), Κούσας, Άντι, Ετζενγκουέλε, Μουμίν, Καμαρά (68' Σεγιέ), Σιόντης (46' Παλαιολόγος), Θεοδωρίδης, Χαριστέας

Σκόρερ: 37', 51' Μήτρογλου / 57' Ετζενγκουέλε

Κίτρινες κάρτες: Ζουέλα / Σιόντης, Κουτρουμάνος

Ανασκόπηση αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο όσον αφορά στις καλές ευκαιρίες που είχαν οι δύο ομάδες μπροστά από τις εστίες των αντιπάλων τους. Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και θα μπορούσε να προηγηθεί μόλις στο 3ο λεπτό αν ο Χαριστέας είχε σημαδέψει καλύτερα στο τετ-α-τετ με τον Ιτάνζ. Ο Γάλλος έκανε καλή δουλειά μερικά λεπτά αργότερα στο σουτ του Μουμίν.

Από το 15ο λεπτό και μετά ανέλαβε δράση ο Κώστας Μήτρογλου, που έχασε αρχικά μία καλή ευκαιρία, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα άουτ. Στο 37ο λεπτό όμως, μετά την ωραία εκτέλεση φάουλ του Επστάιν, ο διεθνής επιθετικός πήρε καλή θέση μέσα στη μικρή περιοχή και με προβολή νίκησε τον Μπλάζιτς για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με... Κώστα Μήτρογλου. Στο 51ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα του Παναιτωλικού και με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματά του, αλλά και της ομάδας του.

Η απάντηση ήταν άμεση για τους φιλοξενούμενους, αφού στο 58' ο Ετζενγκουέλε πέτυχε το πρώτο του εν Ελλάδι γκολ, καθώς μετά το γύρισμα του Κούσα, νίκησε με κεφαλιά τον Ιτάνζ.

Παρά το γεγονός ότι οι Αγρινιώτες κυνηγούσαν το γκολ της ισοφάρισης, η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στον Ατρόμητο, που είχε τρεις πολύ καλές φάσεις για να διευρύνει το προβάδισμά του. Η σημαντικότερη εξ αυτών ήταν και πάλι με τον Μήτρογλου, που θα μπορούσε να πετύχει χατ τρικ στο 72ο λεπτό, αλλά το εξαιρετικό πλασέ που δοκίμασε έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.


Πού κρίθηκε το παιχνίδι


Στην επιθετική δεινότητα του Κώστα Μήτρογλου, που πέτυχε δύο γκολ και έφτασε τα τέσσερα συνολικά στο πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς.


Η συνέντευξη Τύπου

Γιώργος Δώνης (Ατρόμητος): "Είναι δίκαιη η νίκη, θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Είχαμε τις ευκαιρίες να τελειώσουμε το παιχνίδι. Ο Μήτρογλου είναι μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική ομάδα".

Μπάμπης Τεννές (Παναιτωλικός): "Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Το 2-1 μας έδωσε ελπίδα, αλλά δεν γυρίσαμε το παιχνίδι. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό και ανάπτυξη. Συγχαρητήρια στον Ατρόμητο".

Στατιστικά αγώνα

2

Γκολ

1

1

Ασίστ

1

10

Σουτ

5

4

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

3

4

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

1

2

Κεφαλιές

1

2

Αποκρούσεις

3

17

Επεμβάσεις

14

26

Κλεψίματα

19

15

Φάουλ

26

4

Οφσάιντ

2

3

Κόρνερ

7

56

Λάθη

61

4/17

Γεμίσματα

4/19

Το φιλμ του αγώνα

3':Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Χαριστέας βγήκε μόνος του απέναντι από τον Ιτάνζ, αλλά το σουτ που δοκίμασε, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

10':Κακή απομάκρυνση του Ιτάνζ σε μακρινή σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Μουμίν, που σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γάλλος τερματοφύλακας απομάκρυνε με γροθιές.

15':Σέντρα του Επστάιν προς την περιοχή, ο Μήτρογλου πήρε μία κεφαλιά προς τα πίσω, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπλάζιτς.

37': Εκτέλεση φάουλ του Επστάιν από δεξιά, ο Μήτρογλου ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο και με ωραία προβολή έκανε το 1-0.

44':Νέα εκτέλεση φάουλ του Επστάιν, ο Μπλάζιτς πρόλαβε να απομακρύνει την μπάλα λίγο πριν τη σπρώξουν στα δίχτυα δύο παίκτες του Ατρομήτου που ακολουθούσαν τη φάση.

51': Εκτέλεση φάουλ του Πίτου Γκαρσία από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στην "καρδιά" της άμυνας του Παναιτωλικού και ο Μήτρογλου με κοντινό πλασέ με το αριστερό, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπλάζιτς για το 2-0.

57': Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Κούσα, που γέμισε προς την περιοχή και με κεφαλιά ο Ετζενγκουέλε σημάδεψε τη δεξιά γωνία του Ιτάνζ για το 2-1.

72': Εξαιρετική αντεπίθεση για τον Ατρόμητο, με τον Μπρίτο να βγάζει πολύ ωραία κάθετη πάσα για τον Μήτρογλου, ο οποίος προσπάθησε να κρεμάσει τον Μπλάζιτς έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

75': Νέα μεγάλη φάση για τον Μήτρογλου, που βγήκε μπροστά από τον Μπλάζιτς, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα προκειμένου να πλασάρει τον Μαυροβούνιο.

84': Ωραία αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, με τον Γιαννούλη από αριστερά να πασάρει στον Επστάιν, που από κοντά δεν κατάφερε να βάλει σωστά το σώμα του ώστε να πλασάρει προς την εστία.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ